Breaking news:

Schloss Neuenburg (Freyburg)

Drumul romanesc este unul dintre cele mai populare rute turistice din Germania. 80 de monumente in 65 de locatii au darul de a ne face sa intelegem mai bine lumea medievala. Catedrale si biserici, manastiri, palate si casteluri se afla pe un drum mai lung de 1000 km, o cale pe care se afla locatii bogate in istorie, legenda si mister.

Situat pe acest drum, o veritabila si importanta statie, se afla si castelul Schloss Neuenburg (Freyburg). Construit pe coama unui deal, la sud de o importanta regiune viticola, puteti admira unul dintre cele mai mari dar si mai vechi castel din regiunea Thuringia. Este printre putinele constructii din piatra din prima jumatate a secolului al XII-lea din landul Saxonia-Anhalt. Caramida zidurilor castelului dateaza din ultima parte a secolului al XI-lea si pana in secolul al XIII-lea si reprezinta un artefact important in Germania. O piesa arhitecturala aparte este Capela Dubla. Aceasta a fost construita in anul 1180.

Castelul este impartit in doua sectiuni: o parte este reprezentata de castelul propriu-zis si cu anexa numita Küchenmasterei si cea de a doua parte ce reprezinta curtea interioara, flancata de aripile galeriei castelului.

Numele provine de la Neuchâtel si figureaza in cateva documente medievale unde este amintit Castrul Nuwenburg, niwen Burch sau Novum Castrum. Nu este insa cert ce anume specifica termenul de „nou”.

Vreau sa mentionez ca pasionatii de istorie au posibilitatea sa viziteze muzeul castelului si sa descopere mai multe detalii legate de castel si zona iar pentru ca in curtea castelului se afla si doua berarii, pot alege sa se delecteze cu o bere rece locala servita de un paj autentic.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Cum transformi manichiura într-o operă de artă cu nuanțele vedetă ale sezonului?

Când ți-ai privit vreodată unghiile ca pe o posibilă...

Cât este darul de nuntă în 2024?

În câteva luni începe sezonul de nunți, iar portofelele...

Pornește în aventura imaginației din Țara Minunilor de la Cofetăria DANA

Ce crezi că se întâmplă atunci când bucuria gustului...

Ordinea corectă de aplicare a produselor de skincare

Ți s-a întâmplat să investești într-un produs de îngrijire...

Make-up și strălucire la Blush Beauty by Giulia!

Pentru multe femei, machiajul a devenit o parte integrantă...

Delicatețe florală și emoții de primăvară, la Extreme FlorEvents!

Pot oare cuvintele să descrie însăși aroma primăverii? Doar...