După cum îi spune şi numele, dansul sportiv îmbină armonios sportul cu artă. Ca orice altă formă de mişcare, dansul are o mulţime de beneficii pentru copilul tău, indiferent că e băieţel sau fetiţă.

Ajută la concentrare

În timpul antrenamentului de dans trebuie să asculţi instrucţiuni în timp ce te mişti pe muzică, să repeţi succesiuni de paşi de mai multe ori, îmbunătăţind concentrarea.

Îşi creează o condiţie fizică de invidiat

Prin intermediul dansului copilul tău îşi foloseşte constant toate grupele musculare, modelându-şi armonios corpul.
În plus, în timpul dansului se formează şi se stimulează funcţii importante implicate în dezvoltarea fizică a copilului: coordonare, forţă, flexibilitate, echilibru.

Îşi dezvoltă abilităţile sociale

Prin înscrierea la o clasă de dans copilul tău va fi integrat în cadrul unui grup. Astfel, el va lega prietenii noi, va învăţa să socializeze în cadrul grupului şi să interacţioneze cu ceilalţi copii.

Este o formă excelentă de distracţie şi relaxare

Pe lângă mişcările fizice, în cadrul claselor de dans copilul tău va participa şi la jocuri interactive care au rolul de a-l destinde şi binedispune. Acestea au rolul de a scădea nivelul de anxietate al copiilor, pentru că dansul este până la urmă şi un mod de descărcare psihologică şi de comunicare a trăirilor, prin limbaj nonverabal.

Îi îmbunătăţeşte memoria

Dansul presupune memorarea unor paşi prestabiliţi şi a unor reguli de care copilul tău trebuie să ţină cont, care îi pun la lucru memoria. Cei mici trebuie să reţină un ansamblu de mişcări în realizarea unui dans, iar prin repetiţii continue, memoria le este stimulată.

Foto: arhiva personală