A venit vara, însă acest lucru nu poate fi în niciun caz un impediment pentru gurmanzii dornici de a gusta preparatele speciale de la Burger Factory, pe noua terasă a locației. Pentru că evoluția într-un business este esențială la Burger Factory, bucătăria și barul s-au îmbogățit cu rețete noi, iar produsele existente au fost modificate pentru a satisface și cele mai pretențioase gusturi, iar clienții cu siguranță vor dori să repete experiența, atât culinară, cât și a atmosferei. Vă așteptăm să încercați noile paste cu legume, vită sau puiul cu sparanghel. Pentru zilele călduroase de vară îți poți potoli setea cu un fresh din pătrunjel, aloe, frozen melon sau un smothie cu fructul pasiunii.
Așadar, pregătiți-vă să urmăriți propunerile din luna aceasta și nu ezitați apoi să încercați personal preparatele recomandate.

Pastele cu vită

Cel mai rafinat preparat culinar aflat pe mesele nobililor din Italia, la începutul secolului al XIX-lea era fără doar și poate preparat din paste. Pe urmă, acesta s-a răspândit în rândul întregii societăți, devenind o specialitate la mare căutare. Printre multele rețete cu paste, pastele cu carne de vită îți oferă o simfonie de arome orientale care îți vor inunda papilele gustative! Carnea de vită este gătită până își schimbă culoarea, sosul este special preparat după rețete proprii, amestecându-se la final cu pastele care au fost fierte separat. Se servește alături de un pahar de vin roșu, de la cramele Vlădoi și Budurească. Absolut delicios și simplu!

Mini burgeri

De ce mini-burgeri? Pentru că sunt consistenți din punct de vedere nutrițional, pentru că reprezintă un preparat foarte practic, putând fi luat la pachet, dar și pentru că sunt persoane, în special tinerii, care preferă alimente de tipul ”fast-food”, mai degrabă decât o tocăniță sau orice alt tip de mâncare gătită pentru care ai nevoie de lingură și furculiță. La Burger Factory, porția de mini burgeri constă în 3 tipuri de burgeri, evident mult mai mici. Regăsim carnea de vită, carnea de pui și cea de curcan, bineînțeles câte un sortiment de carne în fiecare dintre cei 3 miniburgeri. Dacă alegerea unui burger din carne de vită sau de pui este un obicei destul de des, în multe locuri burgerul din carne de curcan nu se regăsește în meniuri. De aceea, la Burger Factory au fost introdusi și burgerii din carne de curcan. Această rețetă de mini burgeri de curcan este o variantă „mai soft” a burgerilor obișnuiți, din carne de vită. Așa cum bine se știe, carnea de curcan este mult mai săracă în grăsimi și bogată în vitaminele B6 și B12, niacină, riboflavină şi seleniu, precum şi în minerale esenţiale organismului: fier, zinc, seleniu şi fosfor. Este foarte sănătoasă, nu are multe calorii și reglează tensiunea arterială.

Desertul Profiterol

Profiterolul sau Chou à la crème se află printre prăjiturile preferate ale românilor. Deși produsele de patiserie vin din Franţa, profiterolul provine din bucătăria tradiţională din Gibraltar. “Choux”-ul, cum îi spun francezii, este umplut cu cremă de vanilie, frişcă sau îngheţată. Cele mai delicioase Chou à la crème-uri sunt cele care sunt învelite în ciocolată. Pentru prepararea Profiterolului se folosesc: unt, făină, ouă, sare şi zahăr. La cremă este nevoie de smântână naturală, zahăr pudră şi păstaie de vanilie, iar pentru crusta de ciocolată: smântână, zahăr pudră vanilat, ciocolată, unt şi sare. Este delicios, răcoros și reprezintă un desert deosebit pentru sezonul de vară! Nu ezitați să încercați acest preparat dulce și gustos!

Când ți se va face poftă de unul din preparatele recomandate de Burger Factory, te așteptăm să te convingi, la Burger Factory, pe strada Brăilei, lângă Tribunal. Ca să mănânci bine oricând și oriunde. Adică să te simți divin!

Dan Caburgan