Ce sunt hemangioamele?

Hemangioamele reprezintă tumori vasculare de natură benignă. 30% din totalitatea hemangioamelor sunt vizibile încă de la naștere iar restul de 70% apar în primele zile sau săptămâni postpartum.
Aproximativ 60% dintre hemangioame apar în zona capului și gâtului, 25% pe trunchi și 15% pe membrele superioare și inferioare. În 80% din cazuri, hemangioamele apar ca leziune unică iar în 20% din cazuri apar în zone multiple.

Cum arată hemangioamele?

Hemagiomul apare ca o pată violacee care are o constituție plată, proeminentă, rotundă sau de forma pânzei de păianjen și poate apărea pe piele sau mucoasă

De ce apar hemangioamele și care sunt tipurile de hemangiom?

Hemangiomul este cauzat de dilatarea cavernoasă sau uniformă a vaselor de sânge care aparțin pielii. Acesta este de 5 feluri: Hemagiomul capilar, hemagiomul cavernos, nevul telangiectatic, nevul de forma unei pânze de păianjen și hemangiomul senil (cherry angioma).

Care sunt complicațiile posibile ale hemangioamelor?

Majoritatea hemangioamelor nu dau complicații. Complicațiile comune sunt reprezentate de ulcerația sau ruperea hemangiomului cu apariția unor hemoragii adesea foarte abundente. Complicațiile particulare sunt în funcție de localizare și pot fi: tulburări de vedere sau auz, dificultate la înghițire sau la respirație etc.

Cum se pot trata hemangioamele?

Tratamentul de elecție al hemangioamelor este același cu cel din afecțiunile vasculare, adică Nd-Yag sau LimeLight. În unele cazuri se poate recurge și la tratarea chirurgicală. Laserul NdYag Cutera permite abordarea cu succes și a hemangioamelor cavernoase, ca și a venectaziilor profunde, datorită caracteristicilor sale tehnice deosebite.
Hemangiomul cavernos se poate trata cu raze Roentgen (embolizare).

Atenție! Tratarea hemangiomului se poate face doar de către medici și cu ajutorul unor lasere vasculare performante și sigure.

Clinica Arestetic are în dotare Laserul Cutera, cel mai performant laser pentru tratarea acestor afecțiuni iar tratamentele sunt realizate de către domnul Prof. Dr. Valeriu Ardeleanu, în urma unui consult gratuit.