Hiperpigmentări? Melasmă? Lentigine solare? Pete solare pe față sau pe corp? Acum este momentul să le tratați. Și unde altundeva decât la Clinica Arestetic Galați unde vă așteaptă o echipă de profesioniști și o eficientă și sigură aparatură din domeniul esteticii!

Vom încerca să vă informăm asupra câtorva aspecte referitoare la petele de pe piele apărute în urma acțiunii soarelui.

În primul rând, de ce apar aceste pete de culoare, aceste hiperpigmentări?

Întotdeauna cauza principală este expunerea prelungită la soare și mai ales la orele de prânz când razele solare produc arsuri asupra pielii. Referitor la expunerea prelungită la soare trebuie să știți că efectele soarelui sunt cumulative în timp. Adică: dacă în interval de 10 ani o persoană se expune la soare în total 70 zile iar o altă persoană se expune în total 200 de zile, aceasta din urmă are un risc mult mai crescut de a dezvolta un cancer de piele, de a se rida și a se alege cu pete de culoare închisă pe față sau pe corp. Alături de expunerea prelungită la soare există și alți factori care favorizează apariția petelor de culoare pe piele: consumul de contraceptive, consumul de medicamente, precum unele antibiotice, antiinflamatorii, produse cu vitamina A sau E sau alte medicamente fotosensensibilizante. Deasemenea, inflamațiile nevindecate, gen acele pete rozii după acnee, expuse la soare se pot pigmenta excesiv devenind niște pete de culoare maronie permanente.

Cum puteți preveni apariția acestor pete de culoare pe față sau pe corp?

În primul rând prin evitarea expunerilor prelungite la soare. Intervalul optim de expunere la soare este dimineața până la ora 10 și seara după ora 17 și nu mai mult de 10-14 zile pe an. Apoi folosirea unor creme cu factor de protecție de minim 30 SPF. De asemenea, atunci când sunteți sub un tratament medicamentos și urmează să vă expuneți la soare, citiți prospectul medicamentelor respective iar dacă pe el scrie că este fotosensibilizant evitați expunerea la soare până la 3 zile după ce ați încetat tratamentul, interval de timp în care majoritatea medicamentelor sunt eliminate din corp.

De ce sezonul rece este optim pentru tratarea hiperpigmentărilor cutanate?

Toate tratamentele care pot fi realizate pentru eliminarea acestor pete sunt fotosensibilizante, adică în cazul în care după aceste tratamente vă expuneți la soare, petele dv în loc să se diminueze se vor intensifica. Din acest motiv aceste afecțiuni se pot trata numai pe perioada când soarele are un timp de expunere redus.

Cum se pot trata aceste pete de culoare?

În principal vorbim despre un singur tratament de elecție: Laserul. Lumina intens pulsată poate fi și ea o soluție dar mult mai slabă ca laserul, la fel și peelingul chimic. Însă tratamentul de elecție rămâne laserul. Sunt necesare minim 3 ședințe pe an, la un interval mediu de 2-3 săptămâni între ele, însă numărul de ședințe depinde de cât de vechi, de profunde și de intense sunt aceste hiperpigmentări. Cu ajutorul laserului pot fi tratate atât petele de pe față,cât și cele de pe corp, inclusiv pistruii. Trebuie să știți însă un amănunt extrem de important: odată apărute aceste tulburări de pigmentare sunteți predispuși toată viața la astfel de pete, astfel că după tratamentele efectuate, chiar dacă ele dispar complet, în cazul expunerile excesive la soare, ele vor reapărea sau apar altele.

Și de ce Clinica Arestetic?

Pentru siguranță și eficiență. În primul rând, aceste tratamente trebuie recomandate de un medic care va stabili numărul de ședințe și puterea de lucru a aparatelor și care va trebui să urmărească îndeaproape evoluția dv. În al doilea rând, la Clinica Arestetic găsiți un laser Cutera Xeo precum și cel mai eficient aparat medical cu lumină intens pulsată avizat atât în Europa cât și în Sua, un BTL Exilite, cu lungimi de undă variabile. Și tot aici găsiţi eficiente peelinguri chimice. Dar mai ales pentru siguranța dv, pentru că atât laserele cât și aparatele cu lumină intens pulsată pot provoca arsuri severe care să lase în urmă sechele și cicatrici definitive.

Rezultatele obținute recomandă din toate punctele de vedere Clinica Arestetic Galați, o clinică de profesioniști în care dv, pacientele, reprezentați prioritatea. Suficiente motive pentru care această clinică a devenit un centru de excelență în estetică, cu paciente atât din Galați, cât și din București sau din alte țări, precum Dubai, Japonia sau Israel.