Breaking news:

Delicatețe florală și emoții de primăvară, la Extreme FlorEvents!

Pot oare cuvintele să descrie însăși aroma primăverii? Doar...

Tratament aniticelulitic, de remodelare corporală cu Endospheres Evolution, la Be Slim Body Care

Ascundem constat imperfecțiunile, facem eforturi să ne acceptăm propriul...

Și tu îți dorești ALTCEVA?

Tu ce preferi? Atmosfera caldă, plăcută, prietenoasă și plină...

Bucătar dublu medaliat cu aur, pentru rețetele proprii de preparare a pastelor

A participat la Campionatul Internațional de Pizza și Paste, de la București, a concurat cu peste 70 de persoane din 12 țări și…a câștigat! Bucătarul dublu medaliat cu aur, pentru rețetele proprii de preparare a pastelor, lucrează în Galați, iar paste premiate, ca în povești, se mănâncă doar la Summer Time, pe Faleza Dunării! Așa că, dacă vreți să vă simțiți ca la Masterchef, dați o fugă la Summer Time și comandați Paste cu fructe de mare, roșii confiate și prosecco sau Paste cu brânzeturi (gorgonzolla, pecorino, brie, ulei de trufe și struguri). Maestrul se numește Vali Enică, adică Chef Vali, iar noi am mai scris despre el, în Urbania.

Am plecat la București cu o tigaie și trusa mea de cuțite. Nu mă așteptam să câștig, mai ales că printre concurenți erau și bucătari italieni. A fost extraordinar!

“Cel mai mult au contat rețeta originară și platingul. Am luat două medalii și locul II la categoria Paste dar cel mai important lucru a fost că am fost jurizat de Maeștri Internaționali și aplaudat la scenă deschisă!,” a mărturisit Vali Enică.

Cine e Chef Vali?

Chef Vali vine din Constanța și are o experiență de 27 de ani în bucătărie. A lucrat în țară, pentru restaurante mari, unde a pregătit masa pentru sute de persoane, dar și-a impus stilul în Galați la Viva Club, Divino Club, Flow sau Union Jack – unde se mai gătește și acum după rețetele sale. A fost și în bucătării din mari restaurante în Europa, a furat meserie de la cei mai experimentați, la rândul său a creat discipoli cu care se mândrește. Ideile sale sunt rodul unui proces de inspirație. “Noaptea îmi vin rețetele bune. Le vizualizez, iau pixul și scriu! Așa a apărut și rețeta aceasta de paste, cu care am câștigat medalia de aur! Bucătăria e o armată. Eu sunt singurul bucătar din familie și am convingerea că bărbații pot găti mai bine decât femeile, pentru că nu se tem să inoveze. Femeile sunt mai conservatoare,” spune Vali Enică.

O rețetă …secretă!

Cât despre rețeta câștigătoare, aceasta conține paste de casă, creveți, roșii uscate, unt, ceapă albă, pătrunjel, peperoncinno și prosecco. Proporțiile și combinația ideală le veți putea afla la Summer Time, când veți savura felul gătit chiar de Chef Vali. Care mai spune că secretul pastelor e să nu fie fierte în exces. “Pastele trebuie să fie al dente – adică ușor ferme la mestecat. Apoi mai contează combinațiile pe care le faci, pastele nu merg cu orice! În cazul meu, juriul a apreciat combinația inedită dintre paste și prosecco, de exemplu. Din experiența de la București am înțeles că trebuie să am încredere în rețetele mele. Așa că voi continua să inovez și să particip la alte evenimente de gen”, a explicat Vali Enică.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Tratament aniticelulitic, de remodelare corporală cu Endospheres Evolution, la Be Slim Body Care

Ascundem constat imperfecțiunile, facem eforturi să ne acceptăm propriul...

Ten sănătos, radiant și vizibil îmbunătățit cu Dermapen 4, la Be Slim Body Care

Încrederea în sine este cel mai frumos machiaj, însă...

Și tu îți dorești ALTCEVA?

Tu ce preferi? Atmosfera caldă, plăcută, prietenoasă și plină...

Adio imperfecțiuni, cicatrici și riduri cu Laser Me la Be Slim Body Care

Frumusețea nu este decât promisiunea fericirii. A arăta bine nu...

Un plus de savoare la Grill Station cu Ionuț Anghel, Carmangeria Ozana

Și pofte împlinite, și sare în bucate, și mâncare...