Cei care sunt preocupaţi de sănătate şi doresc să aducă în viaţa lor starea de bine trebuie să ştie că există în Galaţi pe strada Ionel Fernic, la nr. 34, bloc C120, Centrul CrioHealth, un spa modern care le oferă posibilitatea de a experimenta beneficiile aerocrioterapiei (ACT). Tehnica presupune răcirea simultană a întregii suprafeţe a corpului, în mediul gazos, pentru a-i da posibilitatea să se restarteze.
Liliana Bujor, cea care a avut ideea înfiinţării centrului, ne-a dezvăluit ce a stat la baza acestei iniţiative:
“Cochetez cu această dorinţă de mai bine de trei ani, timp în care am citit, m-am documentat, am experimentat şi am căutat. Apoi, am simţit mereu imboldul de a face ceva extraordinar pentru mine şi cei din jur, am fost preocupată în permanenţă de sănătate şi frumos, mai ales de conceptul de <<frumuseţe care vine din interior>>”.
Economist de profesie, cu o vastă experienţă profesională și antreprenorială, Liliana a ajuns la concluzia că e timpul să-şi deschidă un centru de crioterapie dotat cu: o criosaună, în care corpul este expus la temperatură scăzută pentru a beneficia de tratamentul dorit şi un criofan, care funcţionează tot pe bază de flux de azot si aer, dar cu aplicaţie locală. Crioterapia este un tratament inovator non invaziv, ce se bazează pe mecanisme de reglare absolut naturale.
Ce este şi care sunt beneficiile criosaunei?
Criosauna este opusul saunei calde și constă în expunerea corpului într-o cabină la temperaturi cuprinse între -120 și -180 grade, pentru un timp foarte scurt (1-3 min). Tratamentele corporale prin criosaună sunt administrate individual și presupun răcirea cabinei cu azot, un gaz non-toxic ce se regăsește în proporție de 78% în aerul pe care îl respirăm. Pentru că aerul e uscat iar durata de expunere e scurtă, terapia e plăcută, senzația reconfortantă și cu efecte benefice pentru sănătate, pe termen lung.
Criosauna poate fi făcută de copii de 12 ani, până la adulţi de 90 de ani, dacă starea de sănătate permite. Beneficiile sunt atât pe partea de sănătate și de recuperare medicală cât și pe cea de frumusețe. Astfel, ședințele de criosaună, făcute regulat, ajută la stimularea sistemului imunitar, endocrin, reducerea durerii și inflamaţiei, activarea metabolismului, reducerea stării de oboseală și a stresului.
Criosauna sau criofanul (cu aplicare locală) sunt ideale în recuperările sportive și medicale, creșterea performanțelor înainte de competiții sportive: recuperare după leziuni musculare, entorse, traumatisme, intervenții chirurgicale, reducerea durerii și inflamației. În ceea ce privește partea de cosmetică și beauty, aerocrioterapia este ideală pentru efectele antirid, stimularea producției de colagen, creșterea oxigenării la nivelul pielii. Tot cu ajutorul criosaunei se pot trata afecțiuni precum: acneea, psoriazisul, eczemele, arsurile etc.
Ce este şi care sunt beneficiile criofanului?
Pentru persoanele care au o rezistență scăzută la frig sau contraindicaţii, există criofanul, conceput pentru tratamentul local al diferitelor zone ale corpului: față, articulații, scalp, picioare, mâini etc. Terapia constă în aplicarea unui flux de vapori de aer și azot la temp de -70, -90 grade, cu beneficii în tratarea acneii, a celulitei, psoriazisului, eczemelor, a artritei reumatoide, a diverselor arsuri şi în recuperări locale după intervenții chirurgicale sau accidentări, în cazul sportivilor. Criofanul este ideal în şedinţele de beauty, contribuind la creşterea fermităţii pielii şi la stimularea producţiei de colagen. Poate fi folosit înainte de şedinţele de machiaj, pentru că lasă faţa netedă şi luminoasă.
“Criosauna şi criofanul, combinate cu un stil de viaţă echilibrat, pot constitui un excelent suport de prevenţie şi sănătate, cu rol în controlul greutății, diminuarea celulitei și remodelarea corporală. Cele două au o gamă extrem de largă de domenii în care au dat rezultate spectaculoase: reumatologie, hepatologie, neurologie, urologie, ginecologie, endocrinologie, cardiologie, dermatologie şi ortopedie”, explică Liliana.
Cei care doresc să ştie mai multe, sunt aşteptaţi la Centrul Criohealth, care este deschis de luni până vineri de la 10,00 la 18,00 şi sâmbăta de la 10,00 la 14,00. Detalii aflaţi pe pagina de facebook Criohealth iar programări se pot face la numărul de telefon: 0740/ 11 83 22.