Breaking news:

Tendințe în machiajul de nuntă pentru 2023

Machiajul în ziua nunții trebuie să fie spectaculos, să...

Candlelier – an oasis of scent

Când pășești în Atelierul Candlelier, arome discrete, dar ademenitoare...

Cum arată rochia de mireasă în 2023?

Alegerea rochiei de mireasă este cel mai important punct...

Aranjamente florale. Ce culori și flori se poartă în 2023?

Când vorbim de organizarea unei nunți, un loc fruntaș...

Agenda culturală 5-6 noiembrie – Festivalul Internațional Leonard

- reclama -spot_img

În perioada 5-6 noiembrie 2022, cea de a XVIII-a ediție a Festivalului Internațional Leonard continuă să aducă pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă Nae Leonard din Galați, reprezentații muzicale de excepție.

Euphonique Quintet

Sâmbătă, 5 noiembrie, începând cu ora 18:30, Euphonique Quintet ne va încânta cu muzica compozitorului german Franz Danzi, într-un recital cameral. Format în anul 2020 la inițiativa a cinci inimoși instrumentiști suflători din cadrul orchestrei teatrului nostru, ansamblul aduce frecvent pe scena liricului gălățean și a filarmonicii brăilene un alt tip de repertoriu, variat, incitant și de calitate.

Entuziasmul interpreților, competența profesională și pasiunea cu care cântă, sunt elemente definitorii ale acestui cvintet, alcătuit din instrumente de suflat din lemn. Această formulă este rar întâlnită în peisajul muzical românesc, iar artiștii urmăresc să promoveze lucrările dedicate acestei componențe.

Deși a fost un compozitor prolific de opere, simfonii, concerte, Franz Danzi este astăzi cunoscut în special pentru lucrările sale dedicate muzicii de cameră, în special pentru ansamblul de suflători, în care pune în valoare specificul fiecărui instrument în parte. Vă așteptăm cu drag să ascultați lucrările compozitorului german în interpretarea unică, oferită de Euphonique Quintat.
Prețul unui bilet este 21,6 lei.

Pescuitorii de perle

Duminică, 6 noiembrie, începând cu ora 18:30, soliștii, orchestra, corul și baletul Teatrului nostru vor introduce spectatorii într-un paradis terestru, prezentat în opera Pescuitorii de perle de Georges Bizet. Primită cu răceală la prima audiție de la Paris din 1863, opera a intrat în repertoriul teatrele lirice din întreaga lume în urma reprezentației de la Scala, din 1938. Subiectul operei aduce în prim plan prietenia, dragostea și onestitatea în conflict cu prejudecățile sociale.

Opera a fost prezentată publicului gălățean pentru prima dată pe scena Teatrului nostru, în primăvara anului 2022, și completează zestrea repertorială cu o capodoperă a epocii romantice franceze, prezentă în repertoriul marilor teatre muzicale ale lumii.

În distribuție, tinerii soliști ai teatrului nostru, a căror voci valoroase aduc reprezentației o nouă energie, îi veți putea vedea pe: Lorena Mărginean (Leila), Adrian Mărginean (Nadir), Dominic Cristea – debut (Zurga), Sebastian Băncilă (Nourabad), alături de orchestra, corul și baletul teatrului, sub bagheta dirijorului Cristian Sandu (Cluj-Napoca). Regia artistică și luminile sunt realizate de Maestrul Paolo Bosisio (Italia) – președintele de onoare al acestei ediții, scenografia și costumele – Domenico Franchi (Italia), coregrafia – Gabriela Gegea.
Prețul unui bilet este 54 lei.

Așteptăm publicului gălățean în lumea fascinantă a muzicii de cameră dar și în paradisul operei romantice.

Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete din incinta Teatrului, în intervalul orar afișat pe naeleonard.ro sau online, accesând platforma BLT.ro.

P

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

5 / 5. voturi: 1

ai citit?

Candlelier – an oasis of scent

Când pășești în Atelierul Candlelier, arome discrete, dar ademenitoare...

Cum arată rochia de mireasă în 2023?

Alegerea rochiei de mireasă este cel mai important punct...

Aranjamente florale. Ce culori și flori se poartă în 2023?

Când vorbim de organizarea unei nunți, un loc fruntaș...

Nunți în trend. Teme interesante în 2023

Tema sau stilul ales pentru nunta ta este, în...

Sfaturi pentru o nuntă de vis!

Organizarea unei nunți nu e chiar un proces simplu,...

Simte beneficiile naturii direct pe pielea ta cu produsele din gama BIOUNIQUE

Cum ar fi să experimentezi puterea miraculoasă a ingredientelor...