Breaking news:

Horoscopul lunii decembrie 2022

Întâlniri festive, tradiții și termene limită Oricât de greu este...

Tot ce trebuie să știm pentru makeup-ul de sărbători

Află tendințele din acest sezon pentru petrecerea de Crăciun....

Le Marché – magazinul lui Moș Crăciun

Le Marché - pentru cadouri de neuitat Pentru cadouri speciale,...

Agenda culturală 5-6 noiembrie – Festivalul Internațional Leonard

- reclama -spot_img
0
(0)

În perioada 5-6 noiembrie 2022, cea de a XVIII-a ediție a Festivalului Internațional Leonard continuă să aducă pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă Nae Leonard din Galați, reprezentații muzicale de excepție.

Euphonique Quintet

Sâmbătă, 5 noiembrie, începând cu ora 18:30, Euphonique Quintet ne va încânta cu muzica compozitorului german Franz Danzi, într-un recital cameral. Format în anul 2020 la inițiativa a cinci inimoși instrumentiști suflători din cadrul orchestrei teatrului nostru, ansamblul aduce frecvent pe scena liricului gălățean și a filarmonicii brăilene un alt tip de repertoriu, variat, incitant și de calitate.

Entuziasmul interpreților, competența profesională și pasiunea cu care cântă, sunt elemente definitorii ale acestui cvintet, alcătuit din instrumente de suflat din lemn. Această formulă este rar întâlnită în peisajul muzical românesc, iar artiștii urmăresc să promoveze lucrările dedicate acestei componențe.

Deși a fost un compozitor prolific de opere, simfonii, concerte, Franz Danzi este astăzi cunoscut în special pentru lucrările sale dedicate muzicii de cameră, în special pentru ansamblul de suflători, în care pune în valoare specificul fiecărui instrument în parte. Vă așteptăm cu drag să ascultați lucrările compozitorului german în interpretarea unică, oferită de Euphonique Quintat.
Prețul unui bilet este 21,6 lei.

Pescuitorii de perle

Duminică, 6 noiembrie, începând cu ora 18:30, soliștii, orchestra, corul și baletul Teatrului nostru vor introduce spectatorii într-un paradis terestru, prezentat în opera Pescuitorii de perle de Georges Bizet. Primită cu răceală la prima audiție de la Paris din 1863, opera a intrat în repertoriul teatrele lirice din întreaga lume în urma reprezentației de la Scala, din 1938. Subiectul operei aduce în prim plan prietenia, dragostea și onestitatea în conflict cu prejudecățile sociale.

Opera a fost prezentată publicului gălățean pentru prima dată pe scena Teatrului nostru, în primăvara anului 2022, și completează zestrea repertorială cu o capodoperă a epocii romantice franceze, prezentă în repertoriul marilor teatre muzicale ale lumii.

În distribuție, tinerii soliști ai teatrului nostru, a căror voci valoroase aduc reprezentației o nouă energie, îi veți putea vedea pe: Lorena Mărginean (Leila), Adrian Mărginean (Nadir), Dominic Cristea – debut (Zurga), Sebastian Băncilă (Nourabad), alături de orchestra, corul și baletul teatrului, sub bagheta dirijorului Cristian Sandu (Cluj-Napoca). Regia artistică și luminile sunt realizate de Maestrul Paolo Bosisio (Italia) – președintele de onoare al acestei ediții, scenografia și costumele – Domenico Franchi (Italia), coregrafia – Gabriela Gegea.
Prețul unui bilet este 54 lei.

Așteptăm publicului gălățean în lumea fascinantă a muzicii de cameră dar și în paradisul operei romantice.

Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete din incinta Teatrului, în intervalul orar afișat pe naeleonard.ro sau online, accesând platforma BLT.ro.

P

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Tot ce trebuie să știm pentru makeup-ul de sărbători

Află tendințele din acest sezon pentru petrecerea de Crăciun....

Le Marché – magazinul lui Moș Crăciun

Le Marché - pentru cadouri de neuitat Pentru cadouri speciale,...

Sclipiri prețioase de la Maia Bijou

Finalul de an este timpul bucuriei neprețuite, al cadourilor,...

Enjoy Sushi – o nouă experiență culinară la Shopping City Galați

Cu toții prețuim momentele de răsfăț, iar plăcerea de...

AliDent Dental Clinic – Ne place când zâmbești!

AliDent Dental Clinic este o nouă clinică stomatologică din...