Breaking news:

GRILL STATION 17 – Când ți-e poftă de gustul de acasă

Când îți dorești să te bucuri de mâncare gustoasă,...

Supermodel Cut – noul trend al toamnei 2023!

Simți și tu tentația de a-ți reîmprospăta look-ul? Toamna...

CurățenieGalațiBrăila.ro – Pentru starea ta de bine!

Curățenia. Nu e, de fiecare dată, o activitate pe...

Agenda culturală 5-6 noiembrie – Festivalul Internațional Leonard

În perioada 5-6 noiembrie 2022, cea de a XVIII-a ediție a Festivalului Internațional Leonard continuă să aducă pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă Nae Leonard din Galați, reprezentații muzicale de excepție.

Euphonique Quintet

Sâmbătă, 5 noiembrie, începând cu ora 18:30, Euphonique Quintet ne va încânta cu muzica compozitorului german Franz Danzi, într-un recital cameral. Format în anul 2020 la inițiativa a cinci inimoși instrumentiști suflători din cadrul orchestrei teatrului nostru, ansamblul aduce frecvent pe scena liricului gălățean și a filarmonicii brăilene un alt tip de repertoriu, variat, incitant și de calitate.

Entuziasmul interpreților, competența profesională și pasiunea cu care cântă, sunt elemente definitorii ale acestui cvintet, alcătuit din instrumente de suflat din lemn. Această formulă este rar întâlnită în peisajul muzical românesc, iar artiștii urmăresc să promoveze lucrările dedicate acestei componențe.

Deși a fost un compozitor prolific de opere, simfonii, concerte, Franz Danzi este astăzi cunoscut în special pentru lucrările sale dedicate muzicii de cameră, în special pentru ansamblul de suflători, în care pune în valoare specificul fiecărui instrument în parte. Vă așteptăm cu drag să ascultați lucrările compozitorului german în interpretarea unică, oferită de Euphonique Quintat.
Prețul unui bilet este 21,6 lei.

Pescuitorii de perle

Duminică, 6 noiembrie, începând cu ora 18:30, soliștii, orchestra, corul și baletul Teatrului nostru vor introduce spectatorii într-un paradis terestru, prezentat în opera Pescuitorii de perle de Georges Bizet. Primită cu răceală la prima audiție de la Paris din 1863, opera a intrat în repertoriul teatrele lirice din întreaga lume în urma reprezentației de la Scala, din 1938. Subiectul operei aduce în prim plan prietenia, dragostea și onestitatea în conflict cu prejudecățile sociale.

Opera a fost prezentată publicului gălățean pentru prima dată pe scena Teatrului nostru, în primăvara anului 2022, și completează zestrea repertorială cu o capodoperă a epocii romantice franceze, prezentă în repertoriul marilor teatre muzicale ale lumii.

În distribuție, tinerii soliști ai teatrului nostru, a căror voci valoroase aduc reprezentației o nouă energie, îi veți putea vedea pe: Lorena Mărginean (Leila), Adrian Mărginean (Nadir), Dominic Cristea – debut (Zurga), Sebastian Băncilă (Nourabad), alături de orchestra, corul și baletul teatrului, sub bagheta dirijorului Cristian Sandu (Cluj-Napoca). Regia artistică și luminile sunt realizate de Maestrul Paolo Bosisio (Italia) – președintele de onoare al acestei ediții, scenografia și costumele – Domenico Franchi (Italia), coregrafia – Gabriela Gegea.
Prețul unui bilet este 54 lei.

Așteptăm publicului gălățean în lumea fascinantă a muzicii de cameră dar și în paradisul operei romantice.

Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete din incinta Teatrului, în intervalul orar afișat pe naeleonard.ro sau online, accesând platforma BLT.ro.

P

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

5 / 5. voturi: 1

ai citit?

Supermodel Cut – noul trend al toamnei 2023!

Simți și tu tentația de a-ți reîmprospăta look-ul? Toamna...

CurățenieGalațiBrăila.ro – Pentru starea ta de bine!

Curățenia. Nu e, de fiecare dată, o activitate pe...

Olga Lucasius – un terapeut pentru trup și suflet

Are mâini puternice și căutătoare și cu ele face...

PetVet Medical – un nou cabinet veterinar în Galați

PetVet Medical, un nou cabinet veterinar înființat la Galați,...

Braila Mall – Destinație de distracție

Ești gata de distracție? Hai la Brăila Mall! Vara este...