Breaking news:

Când prin vene curge artă …fotografică!

Totul a început când familia i-a făcut cadou, la 16 ani, un aparat foto digital, cu care s-a jucat, învățându-i secretele. Hobby-ul s-a transformat, încet, încet, în pasiune, iar la 10 ani distanță, Țuțu Ionatan este un căutat fotograf al Galațiului. Imaginile sale pulsează de viață și cei care reușesc să îl aibă la evenimente spun că au parte de amintiri de neuitat. Atât din timpul ședinței foto, cât și atunci când primesc albumele cu poze. Țuțu nu are studii la activ în fotografie, tot ce a învățat vine din tutoriale, experiență și încercări. “M-am inspirat foarte mult de la fotografi cunoscuți din străinătate. Am furat meseria, cum se spune. Dar mi-a plăcut la nebunie și nu mă văd făcând altceva. Simt o mare responsabilitate când tineri căsătoriți îmi încredințează amintirile lor, dar trăiesc apoi mari bucurii, când primesc, o lună mai târziu, mesaje de mulțumire. Asta mă ține în viață în domeniu,” mărturisește tânărul fotograf.

Fotografiile care trăiesc

De mai bine de 5 ani, Țuțu Ionatan s-a axat doar pe fotografia de eveniment dar și portret, modă, fotografie publicitară și electorală. E, de ceva vreme, fotograful Anei Maria Prodan și al Elenei Gheorghe și dă o fugă până la București, din când în când, pentru a le pregăti pictorialele. “Emoția. Asta mă înteresează într-o fotografie. Lucrez mult cu subiecții mei, aleg întotdeauna calea cea mai grea iar pozițiile sunt <<muncite>>. Nu mă mulțumesc niciodată cu cadrele clasice, clișeizate. Văd mereu oportunități noi de a opri clipa, unghiuri inedite, cadre deosebite, iar dacă și cei pe care îi fotografiez sunt dornici să intre în jocul meu, atunci totul este perfect. La un eveniment fac între 1000 -3000 de poziții. Apoi începe munca cea grea: selectez, șterg, prelucrez, pentru ca totul să fie superb”, spune Țuțu Ionatan. Cea mai frumoasă amintire? O nuntă ca în povești, de trei zile, în Deltă, unde a fost ajutat și de cadrul natural. Evenimentul care l-a consacrat a fost nunta lui Bute, din 2013, unde nu a fost fotograful oficial, dar a obținut niște fotografii interesante. În 2017, la botezul fetiței lui Bute, Țuțu Ionatan s-a ocupat de toate amintirile evenimentului! “Mă consum mult pentru lucrurile care îmi scapă. Sunt cel mai mare critic al meu, iar secretul succesului în domeniu e o atenție patologică la detalii. Îmi place când sunt lăsat să fac ce vreau și când subiecții cooperează. Atunci ies lucruri minunate!”, explică fotograful.

Mâna destinului

Greu de crezut, dar Țuțu e la bază electrician. Nu a profesat, dar a lucrat jumătate de an în construcții. Cum nimic nu e întâmplător, cadoul familiei avea să îi schimbe viața pentru totdeauna! Credincios, Țuțu spune că nu uită să se roage înaintea fiecărui eveniment important la care este martor. “Când mă rog, am inspirație, știu că fotografiile vor fi grozave!” L-am întrebat cine e responsabil cu amintirile personale. Și ne-a spus că ultima ședința foto, cu burtica de mămică a soției, a fost încredințată colegului și prietenului, cu care împarte studioul Țuțu Ionatan Foto, Vali Kosak. “E greu să las pe altul să mă fotografieze. Dar acum am încercat să mă bucur de moment. În rest, am o mulțime de fotografii pe care le fac eu, personal, cu telefonul mobil,” spune Țuțu.

Își descrie fotografia ca fiind nonconformistă, o mică nebunie ce oprește clipa și scoate momente de fericire la suprafață. Mai spune că are o avalanșă de de idei și de planuri de viitor și că dorește, la un moment dat, când va decide că a acumulat suficient, să împărtășească din experiența lui și altora, interesați de arta fotografică. Fotografia e în AND-ul său, așa că fiecare cadru e o mostră despre cum vede Ionatan lumea. Și o vede frumos! Dovada? Fotografiile sale de pe www.tutuionatan.ro.

Foto: Țuțu Ionatan

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Vara asta la înălțime! SUMMER BY YOUR OWN RULES #peterasa Shopping City Galați

Vara asta se lasă cu amintiri, mult zâmbet, versuri...

1 iunie la Brăila Mall: tărâm de poveste

Anul acesta, distracţia este dublă: de 1 si 2...

MANGOLIV – healthy station! Angajament zilnic pentru starea ta de bine

Cum ar fi să mergi într-un loc de dragul...

Un nou răsfăț pentru tine – magazinul de bijuterii Teratai

Ție cum îți place să te porți prin lume...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...

O nouă aventură la Brăila Mall: CĂLĂTORIE ÎN MULTIVERS!

Dacă ești pasionat de inovațiile în tehnologie sau pur...