Breaking news:

Arome de iarnă – Noutăţile sezonului rece vin de la Brăila Mall

Știi cum fiecare amintire și experiență poartă cu sine...

Sclipiri de sărbătoare de la Teilor din Brăila Mall

Garnisite cu emoție, bucurie și entuziasm, momentele preferate ale...

Când prin vene curge artă …fotografică!

Totul a început când familia i-a făcut cadou, la 16 ani, un aparat foto digital, cu care s-a jucat, învățându-i secretele. Hobby-ul s-a transformat, încet, încet, în pasiune, iar la 10 ani distanță, Țuțu Ionatan este un căutat fotograf al Galațiului. Imaginile sale pulsează de viață și cei care reușesc să îl aibă la evenimente spun că au parte de amintiri de neuitat. Atât din timpul ședinței foto, cât și atunci când primesc albumele cu poze. Țuțu nu are studii la activ în fotografie, tot ce a învățat vine din tutoriale, experiență și încercări. “M-am inspirat foarte mult de la fotografi cunoscuți din străinătate. Am furat meseria, cum se spune. Dar mi-a plăcut la nebunie și nu mă văd făcând altceva. Simt o mare responsabilitate când tineri căsătoriți îmi încredințează amintirile lor, dar trăiesc apoi mari bucurii, când primesc, o lună mai târziu, mesaje de mulțumire. Asta mă ține în viață în domeniu,” mărturisește tânărul fotograf.

Fotografiile care trăiesc

De mai bine de 5 ani, Țuțu Ionatan s-a axat doar pe fotografia de eveniment dar și portret, modă, fotografie publicitară și electorală. E, de ceva vreme, fotograful Anei Maria Prodan și al Elenei Gheorghe și dă o fugă până la București, din când în când, pentru a le pregăti pictorialele. “Emoția. Asta mă înteresează într-o fotografie. Lucrez mult cu subiecții mei, aleg întotdeauna calea cea mai grea iar pozițiile sunt <<muncite>>. Nu mă mulțumesc niciodată cu cadrele clasice, clișeizate. Văd mereu oportunități noi de a opri clipa, unghiuri inedite, cadre deosebite, iar dacă și cei pe care îi fotografiez sunt dornici să intre în jocul meu, atunci totul este perfect. La un eveniment fac între 1000 -3000 de poziții. Apoi începe munca cea grea: selectez, șterg, prelucrez, pentru ca totul să fie superb”, spune Țuțu Ionatan. Cea mai frumoasă amintire? O nuntă ca în povești, de trei zile, în Deltă, unde a fost ajutat și de cadrul natural. Evenimentul care l-a consacrat a fost nunta lui Bute, din 2013, unde nu a fost fotograful oficial, dar a obținut niște fotografii interesante. În 2017, la botezul fetiței lui Bute, Țuțu Ionatan s-a ocupat de toate amintirile evenimentului! “Mă consum mult pentru lucrurile care îmi scapă. Sunt cel mai mare critic al meu, iar secretul succesului în domeniu e o atenție patologică la detalii. Îmi place când sunt lăsat să fac ce vreau și când subiecții cooperează. Atunci ies lucruri minunate!”, explică fotograful.

Mâna destinului

Greu de crezut, dar Țuțu e la bază electrician. Nu a profesat, dar a lucrat jumătate de an în construcții. Cum nimic nu e întâmplător, cadoul familiei avea să îi schimbe viața pentru totdeauna! Credincios, Țuțu spune că nu uită să se roage înaintea fiecărui eveniment important la care este martor. “Când mă rog, am inspirație, știu că fotografiile vor fi grozave!” L-am întrebat cine e responsabil cu amintirile personale. Și ne-a spus că ultima ședința foto, cu burtica de mămică a soției, a fost încredințată colegului și prietenului, cu care împarte studioul Țuțu Ionatan Foto, Vali Kosak. “E greu să las pe altul să mă fotografieze. Dar acum am încercat să mă bucur de moment. În rest, am o mulțime de fotografii pe care le fac eu, personal, cu telefonul mobil,” spune Țuțu.

Își descrie fotografia ca fiind nonconformistă, o mică nebunie ce oprește clipa și scoate momente de fericire la suprafață. Mai spune că are o avalanșă de de idei și de planuri de viitor și că dorește, la un moment dat, când va decide că a acumulat suficient, să împărtășească din experiența lui și altora, interesați de arta fotografică. Fotografia e în AND-ul său, așa că fiecare cadru e o mostră despre cum vede Ionatan lumea. Și o vede frumos! Dovada? Fotografiile sale de pe www.tutuionatan.ro.

Foto: Țuțu Ionatan

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Experimentează crioterapia cu Criocamera Geoway G900

Nu o singură dată am auzit că o minte...

Arome de iarnă – Noutăţile sezonului rece vin de la Brăila Mall

Știi cum fiecare amintire și experiență poartă cu sine...

Sclipiri de sărbătoare de la Teilor din Brăila Mall

Garnisite cu emoție, bucurie și entuziasm, momentele preferate ale...

De la pasiune, la propria afacere în domeniul beauty – povestea Geaninei Voicu

Determinare, pasiune și multă muncă – sunt ingredientele cu...

Nou în oraș – Starbucks Brăila Mall!

Finalul anului vine cu veşti bune de la Brăila...

Avem un Teatru pe țeavă la Galați. Cum procedăm?

Un actor își petrece întreaga viață pe scenă. Că...