Breaking news:

Ce dietă îți recomandăm ca să ții hipoglicemia în frâu

Slăbiciune, senzaţie de foame, nervozitate, ameţeli, tremurături? Poate mulți dintre noi nu am recunoaște aceste semnale ale corpului, care spun: „Atenție, zahăr scăzut în sânge!”. Cu alte cuvinte, hipoglicemie.

La aceste simptome se pot adăuga transpiraţie abundentă, rece, piele palidă sau cenuşie, înţepături în mâini şi picioare, sau, în cazul persoanelor diagnosticate deja cu diabet, și durere de cap, greaţă, accelerarea bătăilor inimii, comportament necooperant, pierdere de conştientă, comă sau convulsii.

De ce apare hipoglicemia?

Ca să puteți avea grijă de sănătatea dumneavoastră, trebuie să înțelegeți un proces simplu. Dacă nivelul glucozei din sânge scade mult sub cel normal, orice persoană poate face o criză de glicemie. Cantitățile disponibile de glucoză sunt consumate prea repede atunci când în sânge există prea multă insulină (un hormon din pancreas, ce ajută la transformarea glucozei în energie pentru organism).
Prin urmare, pentru a preveni hipoglicemia e nevoie să echilibrați nivelurile de glucoză și insulină, care pot varia foarte mult în funcție de alimentele consumate zilnic.

Remediul medicinei alternative

Din fericire, medicina alternativă este de un real ajutor și vă arată pașii de urmat pentru a vă simți excelent zi de zi. Aceasta se concentrează pe prevenție, cu recomandări privind nutriţia şi dieta, cu suplimente de vitamine, substanţe minerale şi plante medicinale. Astfel, în cele mai multe cazuri, puteți să țineți în frâu hipoglicemia recurgând la simple modificări ale dietei, astfel încât să asigurați organismului un aport suficient de glucoză și insulină, pentru liniștea dumneavoastră zilnică.

O astfel de dietă cuprinde mese mici şi frecvente (cel puţin şase pe zi), din care nu lipsesc alimente bogate în glucide complexe (fasole, paste făinoase, pâine şi cartofi), fibre (legume), grăsimi și cantităţi limitate de glucide simple (bomboane sau prăjituri) şi de sucuri de fructe.

De asemenea, suplimentele de crom, substanţă minerală aflată în drojdia de bere, pâine şi cereale integrale, brânzeturi şi carne macră, pot ameliora nivelul sangvin de glucoză.
Nu în ultimul rând, vă sfătuim să evitați alcoolul, cofeina şi fumul de ţigară, întrucât pot determina valori mari ale glucozei din sânge.

Vă dorim sănătate cât mai multă !

ALINA MARIA VERES – Nutriționist Natur House Galați

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Despre reușită, prin puterea educației și forța învățării active, cu Victoria Yildirir

Cum se împletesc cu succes rolurile de antreprenor, mamă,...

Vara asta la Beluga Pool – un motiv în plus să te bucuri de soare!

Prognoza meteo din vara aceasta se anunță a fi...

TACO BAR, acum și la petrecerea ta! Surprinde-ți invitații prin noutate și diversitate

Iubești combinațiile reinterpretate și gusturile care uimesc? Noutățile și...

Vara asta la înălțime! SUMMER BY YOUR OWN RULES #peterasa Shopping City Galați

Vara asta se lasă cu amintiri, mult zâmbet, versuri...

1 iunie la Brăila Mall: tărâm de poveste

Anul acesta, distracţia este dublă: de 1 si 2...