Dacă puneți în practică un sfat simplu de la Natur House, nu ar trebui să vă mai faceți griji legate de masa extrem de bogată în grăsimi cu care este aproape întotdeauna asociat Revelionul.
Vă amintiți de tradiționalul aspic, jeleul gustos și spectaculos ornamentat de pe masa de sărbători?
Specialiştii în diete vă sfătuiesc să uitați de fiertura de oase, tendoane și cartilaje, bogată în „grăsimi rele”, în favoarea unei combinații mult mai sănătoase și revigorante, dar cu un gust la fel de apetisant!
Ce ziceți de un aspic bazat doar pe legume? Deși unele dintre acestea îşi pot pierde o parte din nutrienţi prin procesul de fierbere, totuși, ele rămân mult mai sănătoase față de varianta de aspic bazată pe oase de porc și vită.
Ce puteți adăuga la aspicul de legume? Dovleceii au un aport de fibre şi calorii puţine, morcovii, proprietăţi de detoxifiante, ardeiul gras, ţelina, ceapa ajută la menţinerea inimii sănătoase, iar rădăcina de pătrunjel crește rezistența oaselor. Dacă vă place, adăugați mazăre, pentru controlul digestiei, sau ciuperci, pentru aportul de proteine vegetale.
Supa obținută din legumele fierte cu foi de dafin, sare şi piper se strecoară și se lasă la răcit. Gelatina şi usturoiul (adăugat după gust) se adaugă în această zeamă extrem de delicioasă. Într-un final, lichidul hrănitor se toarnă peste legume, iar totul se lasă la rece până a doua zi, când vă puteți înfrupta din el.
Nu uitați că puteți să apelați și la gelatina vegetariană! Spre exemplu, agar-agar, un jeleu organic obţinut dintr-o serie de alge marine roşii fierte, solidificate la ulterior fărâmiţate, este alegerea perfectă.
Aspicul astfel obţinut aduce la masa de sărbători vitaminele şi fibrele alimentare care vă vor ajuta să eliminați excesul de colesterol şi substanţele toxice din organism. Un fel de mâncare ușor, și gustos, ce poate deveni alternativa tradițională și sănătoasă la mâncărurile grele din perioada sărbătorilor.