Breaking news:

Curiozități despre ciocolată

Cu toții iubim ciocolata. Este probabil cel mai bun desert din lume și cel mai consumat de asemenea. Și cu toate acestea, cât de multe cunoști despre aceasta? Noi am vrut să știm mai multe, așa că ne-am propus să găsim câteva curiozități despre aceasta. Când le-am găsit, am zis că trebuie să ți le împărtășim și ție. Dacă vrei să afli câteva curiozități despre ciocolată, citește în continuare.

• Mirosul de ciocolată mărește undele theta din creier. Această acțiune are ca rezultat pornirea senzației de relaxare.
• Ciocolata albă nu este de fapt ciocolată, pentru că nu conține lichior de cacao și nici cacao în formă solidă.
• E nevoie de aproximativ 400 de boabe de cacao pentru a face 450 g de ciocolată.
• Cel care a inventat biscuiții cu bucăți de ciocolată (chocolate chip cookies) și-a vândut ideea către Nestle, în schimbul unei rezerve pe viață de ciocolată.
• Bomboanele M&Ms au fost create în 1941, cu scopul de a ajuta soldații să se bucure de ciocolată fără ca aceasta să se topească.
• Cea mai mare bucată de ciocolată din lume a cântărit 5 tone și 792 kg.
• Lay’s are o variantă de chipsuri din cartofi, înveliți în ciocolată.
• Consumând ciocolată neagră în fiecare zi, îți reduci riscul de a suferi un atac de cord cu o treime din șanse.
• Ciocolata este asemănătoare unei otrăvi pentru câini și pisici. Nu este recomandat să dai această mâncare animalelor tale de companie.
• Contrar așteptărilor, ciocolata are un efect antibacterian în gură și protejează dinții de carii.
• Belgia a avut o ediție limitată de timbre, în 2013, cu gust de ciocolată.
• doză letală de ciocolată pentru un om înseamnă aproximativ 10 kg.
• tabletă de ciocolată conține, în medie, 8 bucăți de insectă.
• Există o tabletă care face ca gazele eliminate de oameni să miroase a ciocolată.
• Nutella a fost inventată în cel de-al 2-lea Război Mondial, de un patiser italian care încerca să își mărească stocul de cacao prin adăugarea alunelor.
• Ciocolata este singura substanță comestibilă care se topește la o temperatură mai scăzută decât temperatura corpului uman. Din acest motiv, ciocolata se topește în gură.
• Oamenii de știință pot reduce conținutul de grăsimi din ciocolată cu până la 20%, trecând-o printr-un câmp electric.
• Înainte de schimbul columbian, nu exista ciocolată în Elveția, nici portocale în Florida, cartofi în Irlanda, cafea în Columbia, ananas în Hawaii, roșii în Italia sau copaci de cauciuc în Africa.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Velvet Outlet, acum și în incinta Centrului Comercial Traian Galați!

Bucură-te de stil și de moda care ți se...

Demonstrații dulci la Cofetăria Dana. Invitat special: cofetarul-patiser JEROM

Explozie de arome și finețe în deserturi reinventate! Cofetăria...

Îmbunătățește-ți calitatea vieții cu Art Therapy Orthopedic Center

Căutarea stării de bine și a echilibrului interior este...

Celebrează ZIUA MONDIALĂ A PÂINII, alături de Pain Vivant!

Se spune că o masă oricât ar fi de...

G Danube Boutique Hotel din Brăila: Priveliște la Dunăre și confort premium!

Indiferent unde ne poartă drumurile, există câteva lucruri esențiale...