Breaking news:

Curiozități despre ciocolată

Cu toții iubim ciocolata. Este probabil cel mai bun desert din lume și cel mai consumat de asemenea. Și cu toate acestea, cât de multe cunoști despre aceasta? Noi am vrut să știm mai multe, așa că ne-am propus să găsim câteva curiozități despre aceasta. Când le-am găsit, am zis că trebuie să ți le împărtășim și ție. Dacă vrei să afli câteva curiozități despre ciocolată, citește în continuare.

• Mirosul de ciocolată mărește undele theta din creier. Această acțiune are ca rezultat pornirea senzației de relaxare.
• Ciocolata albă nu este de fapt ciocolată, pentru că nu conține lichior de cacao și nici cacao în formă solidă.
• E nevoie de aproximativ 400 de boabe de cacao pentru a face 450 g de ciocolată.
• Cel care a inventat biscuiții cu bucăți de ciocolată (chocolate chip cookies) și-a vândut ideea către Nestle, în schimbul unei rezerve pe viață de ciocolată.
• Bomboanele M&Ms au fost create în 1941, cu scopul de a ajuta soldații să se bucure de ciocolată fără ca aceasta să se topească.
• Cea mai mare bucată de ciocolată din lume a cântărit 5 tone și 792 kg.
• Lay’s are o variantă de chipsuri din cartofi, înveliți în ciocolată.
• Consumând ciocolată neagră în fiecare zi, îți reduci riscul de a suferi un atac de cord cu o treime din șanse.
• Ciocolata este asemănătoare unei otrăvi pentru câini și pisici. Nu este recomandat să dai această mâncare animalelor tale de companie.
• Contrar așteptărilor, ciocolata are un efect antibacterian în gură și protejează dinții de carii.
• Belgia a avut o ediție limitată de timbre, în 2013, cu gust de ciocolată.
• doză letală de ciocolată pentru un om înseamnă aproximativ 10 kg.
• tabletă de ciocolată conține, în medie, 8 bucăți de insectă.
• Există o tabletă care face ca gazele eliminate de oameni să miroase a ciocolată.
• Nutella a fost inventată în cel de-al 2-lea Război Mondial, de un patiser italian care încerca să își mărească stocul de cacao prin adăugarea alunelor.
• Ciocolata este singura substanță comestibilă care se topește la o temperatură mai scăzută decât temperatura corpului uman. Din acest motiv, ciocolata se topește în gură.
• Oamenii de știință pot reduce conținutul de grăsimi din ciocolată cu până la 20%, trecând-o printr-un câmp electric.
• Înainte de schimbul columbian, nu exista ciocolată în Elveția, nici portocale în Florida, cartofi în Irlanda, cafea în Columbia, ananas în Hawaii, roșii în Italia sau copaci de cauciuc în Africa.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

MOMENTUM – Good Specialty Coffee: o altă perspectivă, atmosferă dinamică și note aromate!

Momentul perfect se găsește în diferite forme, variate motive...

Expoziţie de fluturi exotici vii la Brăila Mall!

În lumea fluturilor, fragilitatea înseamnă grație, delicatețe și o...

Bronz intens cu noul solar Megasun K9S! Vara e mai aproape la TanTastic Studio Galați

Sezonul outfit-urilor lejere și al serilor calde este tot...

German House – Feel the quality. Love the price

Pe 20 martie, la ora 13:00, Galațiul va fi...

„Hello, Beauty!” – un eveniment cu stil la Brãila Mall

Fii gata să strălucești! Pentru că primăvara este anotimpul...