Curiozități despre parfumuri

  ai citit...?

  Expoziție de fotografie, de Ziua Internațională a Dunării, la Brăila Mall

  Astăzi, 29 iunie, sărbătorim Ziua Internațională a Dunării. Sărbătoarea...

  Noodles de Nota 10 de la renumitul CHOPSTIX, acum și în Galați

  Așteptarea a luat sfârșit! Cele mai bune specialități cu...

  Revista Urbania Nr.29

  Vara este poate cel mai apreciat anotimp din timpul...

  Liliana Apostol concentrează baschetul de performanță la Brăila

  Sportiva brăileancă Liliana Apostol, adoptată ani buni de Galați,...

  - reclama -spot_img
  0
  (0)

  Parfumul este, pentru majoritatea femeilor (și, poate, bărbaților), nota finală care completează ținutele de zi cu zi. Unele rămân fidele ani de zile aceleiași arome, altele schimbă mirosurile fine imediat cum se termină sticluța.

  Ingredientele din conținutul parfumurilor reacționează mai bine atunci când intră în contact cu pielea hidratata, aceasta păstrând mirosul proaspăt pentru mai mult timp.
  Primul parfum modern, ce avea la bază alcool, a fost lansat în 1370 și se numea Hungary Water.

  Parfumarea părului

  Podoaba ta capilară suferă mult din cauza alcoolului din conținutul parfumurilor. Această substanță îți poate deshidrata foarte mult părul.

  Primul creator de parfumuri a fost de fapt o creatoare – Tapputi.

  Apa de colonie, frecvent produs din gama parfumurilor cumpărat pe scară largă, are cea mai mică concentrație de parfum. Denumirea „apa de colonie” provine de la numele orașului german Cologne (Koln). Aici s-a fabricat pentru prima dată această varietate de parfum în 1709 de către Giovanni Maria Farina.

  Regimul alimentar, uleiurile produse de propriul corp sau împrejurimile au o influență asupra modalității în care se comportă un parfum.

  Cel mai bine vândut parfum

  Cel mai bine vândut parfum din perioada modernă este Chanel No 5. Lansat acum aproape un secol, în 1921, celebrul No 5 este prima creație a creatoarei de moda Gabrielle „Coco” Channel și de atunci se vinde fără întrerupere. La fiecare 55 de secunde, în lume se vinde o sticluță din acest parfum.

  Parfumurile destinate bărbaților au în general o concentrație mai mică de parfum decât parfumurile destinate femeilor. Concentrația uzuală maximă sub care se vând parfumurile bărbătești este cea a apei de colonie, iar în cazul produselor pentru femei, cea a apei de toaletă.

  Parfumurile nu oferă doar o doză de originalitate propriei persoane, acestea au capacitatea de a influența și starea de spirit. Studii de specialitate au demonstrat că unele arome, precum cel de levănțică, îți pot induce o stare de relaxare, iar notele de citrice te vor trezi și învigora instantaneu.

  Sursa foto: www.pexels.com

  Ți-a plăcut acest articol?

  votează!

  0 / 5. voturi: 0

  - reclama -spot_img