Breaking news:

Heaven Garden și Colecția S.O.F.T. – ideea de “acasă” pentru creatoarea de modă Natalia Vasiliev

Când spui Natalia Vasiliev te gândești la rochii din dantele fine, broderii alese, jocuri cu satin și voaluri, la surse de inspirație neașteptate care o ajută pe această femeie uimitoare să traducă în rochii de mireasă cele mai îndrăznețe vise ale sale. Asemeni unui pictor priceput, Natalia țese cu stil pe chevaletul său – rochia de mireasă – forme, flori, semne și minuni. 2020 a găsit-o pe celebra creatoare în febra pregătirilor, pentru că a lansat, în premieră, o colecție de lenjerie și haine de casă. Am stat de vorbă despre S.O.F.T., despre feminitate și planuri de viitor. Iată ce a ieșit:

În 2020 ați lansat o colecție de lenjerie S.O.F.T. Care este elementul definitoriu al acesteia?

Pandemia m-a ajutat să mă reinventez, să mă îndrept către ceva nou, deloc încercat până acum. De ce home wear? Probabil, după ce stai în casă trei luni, la masă cu incertitudinea, necunoașterea și teama, îți dai voie să visezi la ținute din catifea, dantelă și satin, însă nu de ocazie, ci lejere, de casă, care să îți permită să te simți iubit, acceptat, dorit, elegant într-un mod confortabil. S.O.F.T. este o line de haine home wear la care am visat dintotdeauna, care permite clientelor mele să fie la fel de atrăgătoare, originale, sofisticate ca în ziua nunții, însă în căldura propriului cămin. S.O.F.T. își propune să transforme intimitatea într-o experiență rafinată. Pe softbynataliavasiliev.com găsiți bustiere, halate și pantaloni largi de satin, compleuri, seturi de ținute sexy, orice vă inspiră să fiți frumoase și acasă. Elementul definitoriu al colecției este conceptul în sine: soft de la sofisticat, original, feminin, total.

Fiecare colecție de rochii de mireasă are ca sursă de inspirație un loc special și un artist. Ați purtat astfel, clientele dvs. în călătorii imaginare în Spania (inspirată de Gaudi), dar și în Grecia, Italia, Kapadokya. Care ar fi locul care vă inspiră pentru mireasa anului 2021? Care sunt liniile definitorii și materialele folosite pentru colecția din acest an?

Pentru colecția de rochii de mireasă din 2021 am ales ca loc de inspirație și desfășurare a ședinței foto un colt de rai: grădina din curtea casei, ceea ce, probabil, ne-a lipsit multora în perioada pandemiei. O grădină magică, plină de flori și verdeață, un loc unde poți evada, unde te simți ca în copilărie. Heaven Garden este o colecție de rochii pentru care am folosit foarte multe elemente florale, feminine, fluide. Ca de obicei, m-am jucat cu dantela și satinul și am încercat să cuprind în colecție cât mai multe stiluri, pentru toate tipologiile corporale.

Sunteți pasionată de arheologie, de natură, de arhitectură și psihologie. Care vă inspiră mai mult în realizarea unei colecții?

Fiecare domeniu are rolul său, în proporții pe care eu le simt, nu le calculez. În momentul în care încep să schițez primele idei, încerc să înțeleg ce își doresc clientele, studiez tendințele, după care, totul vine de la sine: volume, suprapuneri, forme, într-un joc al minții mele, bazat pe experiențe, lecturi, pasiuni, percepții și reprezentări. E un proces creativ care durează ceva până se așează și capătă formă finală.

De unde vine pasiunea pentru rochiile de mireasă?

Din univers, din mine, din mama și tata, bunici și strabunici. A fost acolo dintotdeauna, a crescut odată cu mine, acesta este talentul meu.

Ce mai înseamnă feminitate astăzi? Care e secretul unei ținute care emană eleganță?

Feminitatea este atemporală, înseamnă grație, rafinament și bun gust. O ținută de acest fel este una care, deși extrem de simplă, la prima vedere, se remarcă printr-o complexitate studiată care o scoate din anonimat.

Cum arată femeia ideală la care vă raportați atunci când vă imaginați colecțiile?

Colecțiile mele spun povestea unor femei sincere și joviale, calde și elegante, sigure și puternice. Acestea sunt trăsăturile care ma inspiră și mă ajută atunci când îmi creionez colecțiile.

Brandul Natalia Vasiliev a început cu rochii pret a porter. Veți reveni la rochii de zi cu zi?

Da. Deja am în proiect două colecții pe care urmează să le lansez curând: e vorba de rochii de zi și plajă dar și de rochii de birou și cocktail.

Ce ar trebui să aibă în vedere o femeie atunci când își alege o rochie?

În primul rând, orice femeie ar trebui să se iubească și să se accepte așa cum este, cu micile sale imperfecțiuni. Apoi, să se gândească la starea de spirit și să aleagă în consecință, în funcție de gust, culori preferate, dar și de modelul care o avantajează cel mai mult.

Planuri de viitor?

De obicei nu fac planuri pe termen foarte lung, las lucrurile să vină către mine, las timpul să curgă de la sine, eu nu mă opun, doar urmez direcția. Nu poți fi bun la toate, dar poți încerca puțin din toate, până găsești pasiunea mistuitoare care te va face de neoprit!

Foto Cover Natalia Vasiliev: Xenia Haritonovici

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Despre reușită, prin puterea educației și forța învățării active, cu Victoria Yildirir

Cum se împletesc cu succes rolurile de antreprenor, mamă,...

Vara asta la Beluga Pool – un motiv în plus să te bucuri de soare!

Prognoza meteo din vara aceasta se anunță a fi...

TACO BAR, acum și la petrecerea ta! Surprinde-ți invitații prin noutate și diversitate

Iubești combinațiile reinterpretate și gusturile care uimesc? Noutățile și...

Vara asta la înălțime! SUMMER BY YOUR OWN RULES #peterasa Shopping City Galați

Vara asta se lasă cu amintiri, mult zâmbet, versuri...

1 iunie la Brăila Mall: tărâm de poveste

Anul acesta, distracţia este dublă: de 1 si 2...