Breaking news:

Royal Pizza – All you need is love and … pizza!

Royal Pizza- o afacere de familie Royal Pizza este o...

One Beauty Clinic – frumusețe la superlativ!

One Beauty Clinic - soluții inovative și rapide One Beauty...

Dacă îți place, e creată la EtigE Couture, în Galați!

EtigE Couture - croitorie și design Pentru cei care spun...

Al doilea restaurant NOODLZ deschis la Shopping City Galați

A doua locație NOODLZ A doua locație NOODLZ s-a deschis...

Macaron, fursecul care a colorat lumea

- reclama -spot_img
0
(0)

Colorat, pufos și cu o aromă delicată, macaron-ul este unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate deserturi franţuzeşti.

Macaron-ul, acest fursec „înrudit” cu bezelele și pricomigdalele, este aproape nelipsit astăzi din meniul unui Candy Bar. Îl găsim într-o largă varietate de culori și arome, de la „clasicul” caramel până la fantezistele varietăți cu smochine sau foie gras.
Macarons au o istorie lungă în spate – însă una fără arome și fără culori. Fursecurile pe bază de făină de migdale, ingredientul-cheie, au apărut în Europa în urmă cu multe veacuri – poate chiar încă din secolul al VIII-lea, când arabii au adus pe continent migdalele.

Strămoșul lor ar fi, se pare, un fursec simplu, preparat din făină de migdale, albușuri de ou și zahăr, pregătit în mod tradițional în Italia și adus pe meleagurile pariziene de patiserii Caterinei de Medici în 1533, atunci când aceasta s-a căsătorit cu viitorul Henric al II-lea al Franței. Denumirea provine din limba italiană, din același maccherone care a dat și numele macaroanelor (paste cu brânză), însemnând „aluat fin”. Fursecurile din migdale au pătruns în bucătăriile francezilor, dar au ajuns cunoscute abia în anii Revoluției, când două măicuțe, refugiindu-se la Nancy din pricina tulburărilor politice, au început să vândă aceste deserturi pentru a se întreține. Ele au devenit cunoscute drept les Soeurs Macarons („surorile Macarons”).

Căpătând o oarecare faimă, fursecurile au ajuns și în cofetăriile chic din Paris, inclusiv în cea a domnului Louis-Ernest Ladurée. Astăzi, numele morarului devenit proprietar de brutărie și cofetărie este deja un simbol în lumea gastronomiei franceze și inseparabil de universul fursecurilor colorate. În cofetăria sa (deschisă încă din 1862), în anii ’30 ai secolului trecut, nepotul său a avut ideea de a lipi două fursecuri cu cremă ganache și de a le prepara cu diverse arome. Succesul a fost instantaneu, iar în prezent Ladurée este cel mai cunoscut brand de macarons din lume, având buticuri pe toate continentele, potrivit historia.ro.

Sursa foto: www.pexels.com

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

One Beauty Clinic – frumusețe la superlativ!

One Beauty Clinic - soluții inovative și rapide One Beauty...

Dacă îți place, e creată la EtigE Couture, în Galați!

EtigE Couture - croitorie și design Pentru cei care spun...

Al doilea restaurant NOODLZ deschis la Shopping City Galați

A doua locație NOODLZ A doua locație NOODLZ s-a deschis...

Cadouri reușite pentru sărbători împlinite la Shopping City Galați

Cardul cadou Sărbătorile înseamnă împreună, sunt apogeul fiecărui an și...

Revelion la Beluga Events – regal al bucuriei și distracției

Evenimentele se disting prin alegerea unei locații selecte, prin...

Lorraine’s Beauty Rituals Academy

Și-a dorit să știe cum să își îngrijească tenul...