Breaking news:

Sclipiri de sărbătoare de la Teilor din Brăila Mall

Garnisite cu emoție, bucurie și entuziasm, momentele preferate ale...

Nou în oraș – Starbucks Brăila Mall!

Finalul anului vine cu veşti bune de la Brăila...

Avem un Teatru pe țeavă la Galați. Cum procedăm?

Un actor își petrece întreaga viață pe scenă. Că...

Mihai Albu: un pantof e ca o casă!

Mihai Albu – designer pantofi

Este arhitect – a absolvit Institutul de Arhitectură „Ion Mincu”- și totuși, a performat într-un alt domeniu: pantofii săi se vând ca pâinea caldă în țară și peste hotare iar numele său e un brand în designul de încălțăminte. Creațiile Mihai Albu sunt feminine și șocante, tocurile scad rar sub 7 centimetri, culorile sunt tari și fiecare accesoriu are o „poveste”. Designerul nu se ferește de liniile îndrăznețe, formele structurale, asocierile neobișnuite. Din atelierul propriu, în care se făuresc cele mai interesante perechi de pantofi, Mihai Albu a vorbit despre tendințe, planuri de viitor, despre artă și stil.

Adio platforme!

Eu nu țin cont de tendințe, eu am reperele mele. Nu mă inspir din ce se întâmplă pe piață, fie ea și internațională, ci creez în funcție de eveniment și persoană, păstrând doar niște cerințe firești, cum ar fi forma tocului sau a vârfului.

Voi renunța, în 2017 la platforme.

Asta înseamnă că renunț la structuri, tocuri suprapuse, voi apela la alte artificii: prinderi spectaculoase sau combinații inedite de culori. Păstrez tocul, care trebuie să aibă între 7 și 11 centimetri. Există două linii de creație: tocuri groase sau foarte subțiri, iar culorile sunt de primăvară-vară, tari, metalizate. 95% dintre pantofii mei au tocurile foarte înalte, pentru că atunci când tocul e mare, poți construi. Spectaculozitatea și rafinamentul unui model de pantof apar atunci când acesta are toc. Un pantof înalt poate schimba lumea, pentru că inspiră eleganță, prestanță, rafinament.

Arhitectul pantofilor

Stilul meu e consecvent, doar temele se schimbă. Eu sunt un arhitect: pantofii mei păstrează compoziția, structura și formula artistică a unei construcții. În creație eu adopt, transform linii și tendințe din arhitectură, cu o compoziție studiată: baroc, rocoro, deconstructivism, cubism, art-nouveau, etc. Un pantof e ca o casă mai mică, are bază, fațadă, coloane, structură de rezistență, prinderi, legături. Construcția se mulează pe anatomia piciorului, care trebuie să se simtă în pantof așa cum se simte un om la el acasă.

Operele de artă se expun în muzeu!

Pe 2017, voi expune creațiile mele în cadrul unor Expoziții de Încălțăminte la Muzeul de Artă Contemporană din Londra. Nu e o noutate, în ultimii 4-5 ani am reușit să particip la peste 10 astfel de expoziții. Și voi continua colaborarea mea cu designeri și stiliști, în special cu brăileanca voastră, Mimi Chipăilă. Împreună am conceput teme pentru ședințe foto profesionale, în plan național și internațional.

Accentul pe detalii

Primele criterii avute în vedere în alegerea pantofilor potriviți pentru o ținută sunt: comoditatea și aspectul. Un pantof frumos poate salva o rochie ternă, pe de altă parte, o încălțăminte prost aleasă poate strica efectul unei rochii elegante. Când asortăm, facem focus de culoare pe unul dintre accesorii și ținem cont de cele mai mici detalii ale ținutei. Sunt ocazii – cum ar fi, de exemplu, participarea la un bal – unde geanta se asortează cu pantofii. Alminteri, nu! Cred cu tărie că, în decursul unei vieți, o femeie trebuie să treacă prin toate tendințele și să poarte toate tipurile de toc: platformă, pătrat, stiletto sau zero.

Cine este Mihai Albu?

-1999 inaugurează lanțul de magazine AMI Design, de al căror design interior se ocupă personal
-colaborează cu designerii de succes din România: Răzvan Ciobanu, Ingrid Vlasov, Rita Mureșan, Cătălin Botezatu, Liliana Turoiu Udrea, Laura Olteanu, Zina Dumitrescu, Eli Laslean, Casa I.D.Sarrierri.
-din 2002, semnătura designerului Mihai Albu se regăsește pe trei colecții distincte de încălțăminte și marochinărie: „Mihai Albu”- colecții de sezon, disponibile în magazinele Mihai Albu, „Mihai Albu pentru…”-colecții exclusive de încălțăminte și marochinărie, create pentru casele de modă din România și „Mihai Albu Exclusive”-creații unicat, personalizate.
-este autorul unor inovații cum ar fi pantoful cu trenă (creat pentru Laura Olteanu) sau piesa care reunește caracteristicile unei sanda-pantof-sabot-gheată-cizmă (creată pentru ARGOS).
– are două recorduri mondiale: pentru cei mai înalți pantofi purtabili (31 și, ulterior, 37 cm).
-numele său apare în “Shoegasm”, catalogul enciclopedic de istorie a pantofului, alaturi de Loboutin sau Manolo Blahnik.

 

Credite foto: www.mihaialbu.ro

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

De la pasiune, la propria afacere în domeniul beauty – povestea Geaninei Voicu

Determinare, pasiune și multă muncă – sunt ingredientele cu...

Nou în oraș – Starbucks Brăila Mall!

Finalul anului vine cu veşti bune de la Brăila...

Avem un Teatru pe țeavă la Galați. Cum procedăm?

Un actor își petrece întreaga viață pe scenă. Că...

Cadouri reușite pentru sărbători împlinite la Shopping City Galați

Sărbătorile înseamnă împreună, sunt apogeul fiecărui an și expresia...

Farmecul Crăciunului are urme de sclipici la Extreme FlorEvents

În fiecare colț de lume, magia Crăciunului ne aduce...

Lifting facial non-invaziv cu ULTRAFORMER III

Frumusețea și naturalețea sunt declarații împotriva normelor impuse de...