Breaking news:

Pregătirea organismului pentru primăvară 

După perioada rece, în care organismul a fost privat de soare dar și de vitaminele şi mineralele provenite din fructe şi legume proaspete, sistemul imunitar este pus la încercare din cauza variaţiilor de temperatură și devine vulnerabil în faţa virusurilor şi bacteriilor care circulă  la începutul primăverii.

Senzaţia accentuată de oboseală, prezenţa anumitor tulburări, printre care şi depresia, lipsa concentrării, pot fi simptome care,  mai ales primăvara, trag un semnal de alarmă cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri pentru întărirea rezistenţei organismului. Toxinele acumulate provin atât din exterior (poluare, aditivi alimentari, produse de îngrijire personală etc.) dar şi din interiorul organismului, că urmare a proceselor metabolice care au loc aici. Corpul nostru are un sistem de detoxifiere propriu, dar urmare a stilului de viaţă, organismul suprasolicitat nu mai poate face faţă cantităţilor mari de toxine/reziduuri pe care trebuie să le neutralizeze şi să le elimine.

Ce măsuri ar trebui să luăm?

Consumul unor alimente mai uşoare, un aport alimentar bogat în fibre ajută la eliminarea toxinelor şi la atenuarea manifestărilor asteniei de primăvară. Fibrele pot contribui și la reducerea grăsimilor, în plus, ajută la refacerea florei intestinale, care a avut de suferit în perioada iernii, când hrana de bază a fost compusă din alimente mai grase. În cura de detoxifiere de primăvară sunt recomandate: ciupercile, varza, migdalele, grapefruitul, sana, iaurtul, usturoiul etc.

În plus, este indicată adoptarea un regim de viaţă echilibrat, cu respectarea perioadelor zilnice de repaus şi somn, cu activitate fizică regulată și cu mese luate la timp și bogate în lipide, proteine şi glucide, plus vitamine şi minerale, în proporții echilibrate.

Ca să ajutăm la eliminarea toxinelor din organism putem să apelăm la saună şi la drenajul limfatic. Saună este indicată în tratarea alergiilor şi virozelor respiratorii, nefiind recomandată totuşi persoanelor cu afecţiuni cardiovasculare, hipotensiune, epilepsie, afecţiuni dermatologice etc. Drenajul limfatic are proprietatea de a stimula organismul, de a-l ajuta să asimileze mai uşor substanţele nutritive, însă nu se recomandă cardiacilor sau persoanelor cu tumori maligne.

Plantele medicinale vin să asigure și ele un suport în perioada de după sezonul rece: ghimbirul, scorțișoara, echinaceea, cătina.  Pentru purificarea corpului şi în special a sângelui putem folosi ceaiuri detoxifiante și depurative de soc, măghiran, rozmarin.

Multe fructe și legume, bogate în antioxidanţi, vitamine și minerale, pot fi consumate sub formă de  sucuri nutriţionale, extrem de benefice pentru organismul nostru. Avem astfel la îndemână sucul de lămâie, sucul de sfeclă roșie, sucul de morcov.

Dacă veți ține cont de toate acestea, veți intra în vară cu un corp sănătos, cu o imunitate  puternică, mai puțină celulită, câteva kilograme în minus dar și o piele strălucitoare și mai multă poftă de viață.

Experții în nutriție de la Natur House, alături de tine

Pentru ca tu să devii mulțumit în totalitate de tine, apelează fără ezitare la specialiștii de la Natur House.

Natur House este lider mondial în nutriție și dietetică, cu peste 2000 de centre prezente în 40 de tări. Dacă ești interesat, centrul Natur House îți oferă consiliere din partea unui specialist în nutriție, care în funcție de obiceiurile alimentare, de stilul de viață, de afecțiunile fiecăruia îți va recomanda o dietă de reeducare alimentară și produse exclusive marca Natur House.
Toate consultatiile sunt gratuite. Programarile se fac la numerele de telefon 0751.339.206 sau 0786.925.747.

Alina Maria Vereș
Nutriționist Natur House Galați

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Cum transformi manichiura într-o operă de artă cu nuanțele vedetă ale sezonului?

Când ți-ai privit vreodată unghiile ca pe o posibilă...

Cât este darul de nuntă în 2024?

În câteva luni începe sezonul de nunți, iar portofelele...

Pornește în aventura imaginației din Țara Minunilor de la Cofetăria DANA

Ce crezi că se întâmplă atunci când bucuria gustului...

Ordinea corectă de aplicare a produselor de skincare

Ți s-a întâmplat să investești într-un produs de îngrijire...

Make-up și strălucire la Blush Beauty by Giulia!

Pentru multe femei, machiajul a devenit o parte integrantă...