Breaking news:

Aranjamente florale. Ce culori și flori se poartă în 2023?

Când vorbim de organizarea unei nunți, un loc fruntaș...

Nunți în trend. Teme interesante în 2023

Tema sau stilul ales pentru nunta ta este, în...

Sfaturi pentru o nuntă de vis!

Organizarea unei nunți nu e chiar un proces simplu,...

Simte beneficiile naturii direct pe pielea ta cu produsele din gama BIOUNIQUE

Cum ar fi să experimentezi puterea miraculoasă a ingredientelor...

Şi dacă nu vreau, tot compun! – interviu cu Răzvan Clopoţel

- reclama -spot_img
0
(0)

E actor de comedie, dar a descoperit de curând că are şi voce. Cântă la chitară şi vrea să devină regizor. De anul trecut are la Galaţi propriul show cu cântecele lui, despre care ar putea scrie singur un articol, pentru că a terminat Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism.

Este vorba despre Răzvan Clopoţel, actor la Dramatic, absolvent a două facultăţi, masterand la Regie la Târgu Mureş dar şi cel care semnează muzica, conceptul şi regia show-ului Flu, Flu, ce se va repune în scenă pe 13 martie.

A pariat pe comedie din prima şi a ajuns în teatru încă din anul II de facultate. Răzvan are puţine roluri dramatice, dar bune. Iar de când se ştie are şi o pasiune: muzica.

“Îmi place să cânt la chitară. De fapt compun de când mă ştiu, tot timpul se naşte o melodie în capul meu şi dacă nu vreau, tot compun!”, spune, în glumă, Răzvan.

Aşa s-au născut, în timp, vreo 11 melodii, de fapt bucăţi de refren sau strofe, pe care colegii l-au ajutat să le pun cap la cap. Cu ele a creat spectacolul-concert, numit Flu, Flu, un show inedit, care imbină actoria cu improvizaţia şi muzica cu satira socială. Lucrează cu Hippie (Florin Chiriac- chitară) şi alţi doi instrumentişti din trupa lui: Răzvan Gheorghiu (tobe) şi Ciprian Dincă (chitară bas), iar dintre colegi i-a cooptat pentru reprezentaţie pe Oana Mogoş şi Ionuț Moldoveanu.

“Prima întâlnire cu publicul a avut loc la Festivalul de Comedie din 2019, când am cântat trei, patru melodii pregătite de noi. Sunt cântece inspirate din viaţă, din experienţele noastre de zi cu zi, scrise cu umor, care, sperăm noi, motivează, descreţesc frunţi, inspiră. Am avut o reacţie frumoasă a sălii, ceea ce ne-a încurajat. Trebuie să spun că spectacolul este interactiv, aşa că oamenii sunt liberi să se exprime”, explică Răzvan.

Cei şase sunt acum o echipă. Cu Hippie s-a înfiripat prietenia în timp: Răzvan a fost la concertele lui apoi au vorbit şi colaborarea s-a perfectat cam în doi ani de zile. Iar pe colegi îi ştia din teatru şi din experienţele de la repetiţii.

Flu, Flu este un spectacol plin de umor, inteligență și exuberanță despre lumea superficială în care trăim. Ar fi bine să nu-l rataţi”, spune Răzvan.

Care are planuri mari şi cu show-ul şi cu el. În primul rând, să (îl) joace mai mult în 2020, apoi, să găsească nişte sponsori dispuşi să se implice în sprijinirea actului cultural, să facă videoclipuri la melodiile sale şi, de ce nu, să mai creeze un show, de această dată cu lăutari şi muzică lăutărească.

“Pe piaţa românească, lucrurile sunt noi în acest domeniu şi se vede asta. Îmi doresc să cresc, să regizez şi alte spectacole, să termin masteratul şi să lucrez cu nişte studenţi buni de la Facultatea de Arte din Galaţi. Am pus deja ochii pe câţiva copii buni de la Actorie”, mai spune Răzvan Clopoţel.

Noi îi dorim să îşi vadă visurile cu ochii, pentru că dacă un regizor e inspirat, spectatorii săi vor fi fericiţi!

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Nunți în trend. Teme interesante în 2023

Tema sau stilul ales pentru nunta ta este, în...

Sfaturi pentru o nuntă de vis!

Organizarea unei nunți nu e chiar un proces simplu,...

Simte beneficiile naturii direct pe pielea ta cu produsele din gama BIOUNIQUE

Cum ar fi să experimentezi puterea miraculoasă a ingredientelor...

Primăvara debordează de exuberanță și savoare la Cofetăria Dana

Cu pași sprinteni și siguri, printre sclipirile atât de...

Nikol MUA – Machiajul, o artă ce presupune multă muncă

Ce legătură există între inginerie agricolă și make-up? Aparent,...

Ciprian Neculai – fotograful e un bun psiholog!

Îi plac oamenii. Și ideea de socializare. Pentru el,...