1.1 C
Galați
joi 25 februarie 2021

Medicul Specialist Mihaela Braga îți împărtășește secretele unei igiene intime corecte

Sănătatea se măsoară în grija pe care ți-o acorzi în mod constant, zi de zi, în consecvența obiceiurilor pe care le practici, frecvența vizitelor...
More

  Şi dacă nu vreau, tot compun! – interviu cu Răzvan Clopoţel

  E actor de comedie, dar a descoperit de curând că are şi voce. Cântă la chitară şi vrea să devină regizor. De anul trecut are la Galaţi propriul show cu cântecele lui, despre care ar putea scrie singur un articol, pentru că a terminat Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism.

  Este vorba despre Răzvan Clopoţel, actor la Dramatic, absolvent a două facultăţi, masterand la Regie la Târgu Mureş dar şi cel care semnează muzica, conceptul şi regia show-ului Flu, Flu, ce se va repune în scenă pe 13 martie.

  A pariat pe comedie din prima şi a ajuns în teatru încă din anul II de facultate. Răzvan are puţine roluri dramatice, dar bune. Iar de când se ştie are şi o pasiune: muzica.

  “Îmi place să cânt la chitară. De fapt compun de când mă ştiu, tot timpul se naşte o melodie în capul meu şi dacă nu vreau, tot compun!”, spune, în glumă, Răzvan.

  Aşa s-au născut, în timp, vreo 11 melodii, de fapt bucăţi de refren sau strofe, pe care colegii l-au ajutat să le pun cap la cap. Cu ele a creat spectacolul-concert, numit Flu, Flu, un show inedit, care imbină actoria cu improvizaţia şi muzica cu satira socială. Lucrează cu Hippie (Florin Chiriac- chitară) şi alţi doi instrumentişti din trupa lui: Răzvan Gheorghiu (tobe) şi Ciprian Dincă (chitară bas), iar dintre colegi i-a cooptat pentru reprezentaţie pe Oana Mogoş şi Ionuț Moldoveanu.

  “Prima întâlnire cu publicul a avut loc la Festivalul de Comedie din 2019, când am cântat trei, patru melodii pregătite de noi. Sunt cântece inspirate din viaţă, din experienţele noastre de zi cu zi, scrise cu umor, care, sperăm noi, motivează, descreţesc frunţi, inspiră. Am avut o reacţie frumoasă a sălii, ceea ce ne-a încurajat. Trebuie să spun că spectacolul este interactiv, aşa că oamenii sunt liberi să se exprime”, explică Răzvan.

  Cei şase sunt acum o echipă. Cu Hippie s-a înfiripat prietenia în timp: Răzvan a fost la concertele lui apoi au vorbit şi colaborarea s-a perfectat cam în doi ani de zile. Iar pe colegi îi ştia din teatru şi din experienţele de la repetiţii.

  Flu, Flu este un spectacol plin de umor, inteligență și exuberanță despre lumea superficială în care trăim. Ar fi bine să nu-l rataţi”, spune Răzvan.

  Care are planuri mari şi cu show-ul şi cu el. În primul rând, să (îl) joace mai mult în 2020, apoi, să găsească nişte sponsori dispuşi să se implice în sprijinirea actului cultural, să facă videoclipuri la melodiile sale şi, de ce nu, să mai creeze un show, de această dată cu lăutari şi muzică lăutărească.

  “Pe piaţa românească, lucrurile sunt noi în acest domeniu şi se vede asta. Îmi doresc să cresc, să regizez şi alte spectacole, să termin masteratul şi să lucrez cu nişte studenţi buni de la Facultatea de Arte din Galaţi. Am pus deja ochii pe câţiva copii buni de la Actorie”, mai spune Răzvan Clopoţel.

  Noi îi dorim să îşi vadă visurile cu ochii, pentru că dacă un regizor e inspirat, spectatorii săi vor fi fericiţi!

  - reclama -

  “Un creator este prin definiție un furnizor de vis și frumusețe” – Interviu cu Ioana David Ciocănaru

  La cei 27 de ani ai săi, cu studii de master în domeniul artistic, Ioana David Ciocănaru este cu adevărat un creator. Fie că...

  Popescu și Flick, băieții veseli de la ZU care te fac să râzi în hohote în fiecare după amiază

  Sunt Zuper haioși, unul aruncă rimele, iar celălalt are grijă să le prindă și să le dea mai departe în ON AIR. Mișto-urile pe...

  KINGA Sebestyén, un model demn de urmat în sport

  Ambasadoarea Kangoo Jumps în România Prezentă la un eveniment aniversar al unei săli de fitness foarte cunoscute din Galați, Kinga Sebestyén a oferit, printr-un program...
  - reclama -