Fructele şi legumele sunt parte integrată din hrana noastră zilnică. Indiferent dacă le cumpărăm dintr-un supermarket sau de la piaţă, acestea conţin urme de pământ, îngrăşăminte chimice şi bacterii, cum ar fi Salmonella sau E.coli care pot produce chiar moartea. Din dorinţa de a dezinfecta, atât cât este cu putinţă, fructele şi legumele, au apărut soluţiile bio sau organice care conţin substanţe naturale şi care elimină mare parte din impurităţile aflate pe coaja vegetalelor.
Soluţie dezinfectantă fructe şi legume I
– 1 cană apă
– 1 cană oţet de vin alb
– 1 lingura bicarbonat de sodiu
– 1/2 linguriţă zeamă de lămâie
Se amestecă bine ingredientele într-o sticlă şi apoi se pun într-un flacon cu pulverizator. Se agită înainte de folosire.
Soluţie dezinfectantă fructe şi legume II
– 1 cană apă
– 1 cana oţet vin alb
– zeamă de la o lămâie
– câteva picături de ulei esenţial de tea tree (arbore de ceai)
Se amestecă bine ingredientele într-o sticlă şi apoi se pun într-un flacon cu pulverizator. Se agită înainte de folosire.
Mod de utilizare:
Fructele/legumele se clătesc bine cu apă.
Se pulverizează soluţia pe ele şi se freacă uşor în palme timp de 10-15 secunde.
Se clătesc bine cu apă.
Sursa foto: www.pexels.com