A venit vara, iar bucătarii Summertime Pub sunt nerăbdători să vă prezinte noi delicatese pentru toate gusturile. Așadar, pregătiți-vă să înghițiți în sec și luați-vă un pix și o foaie pentru a nota rețetele preferate.

Tagliatelle cu creveţi şi roşii confiate

Este o reţetă simplă, se prepară rapid şi este, în plus, foarte aromată şi gustoasă. Pastele se fierb al dente, adică să rămână puţin tari. Creveţii se călesc în puţin ulei de măsline, se adaugă usturoi măcinat, sare, piper şi ierburi aromatice mediteraneene uscate (oregano, busuioc, rozmarin). După doar câteva minute, creveţii devin roz, semn că sunt fierţi. Se fierb pastele în apă sărată și se scurg bine. Se asezonează creveţii cu sare şi piper şi se adaugă în tigaie, împreună cu usturoi şi ardei iute. Se prăjesc până ce se fac roz-portocalii. Se scot din tigaie şi se păstrează la cald. Se adaugă roşiile, untul şi creveţii, iar apoi se adaugă pastele şi se amestecă până ce sunt acoperite uniform cu sosul de roşii. Se adaugă busuioc şi se amestecă. Se serveşte preparatul imediat, alături de o salată verde uşoară şi de un vin alb, sec şi rece.

Tiramisu

Cu siguranţă Tiramisu este un desert italian, cu toate că originile de drept sunt încă disputate. Prepararea se face astfel: se mixează gălbenuşurile împreună cu zahărul până acesta s-a topit şi se creează o cremă tare şi fină, după care se adaugă mascarpone şi se omogenizează. Pişcoturile se înmoaie cu mişcări rapide în cafeaua proaspăt făcută şi răcită, şi se aşează într-un singur strat, unul lângă celalat pe o tavă. Se repetă procedeul cu pişcoturile rămase, adăugând-se deasupra cremei după care se pudrează cu cacao din abundenţă.

Mâncare bună și naturală, atmosferă estivală, evenimente inedite – e rețeta perfectă pentru o vară de vis la Summer! Iar noi zicem că merită încercat!

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0