Breaking news:

Totul despre implantul dentar, cu dr. Loredana Boroş de la Dental One Studio

Implantul a devenit o alternativă costisitoare tot mai cerută în România. Ba chiar stomatologii din Galați sunt asaltați de pacienți din străinătate, care găsesc prețurile de la noi mult mai accesibile. Pentru că avantajele implantului sunt lesne de contabilizat: e natural, păstrează integritatea celorlalți dinți din apropiere, nu afectează vorbirea şi asigură un zâmbet frumos, am stat de vorbă cu stomatologul Loredana Boroş, de la Dental One Studio cu privire la cele noile tehnologii legate de tehnica implantului, care se folosesc şi în cabinetele din Galați.

“În primul rând, vreau să îi asigur pe pacienți că implantarea este acum o intervenție nedureroasă, destul de simplă. Cei care vin la cabinet sunt de obicei speriați, având convingerea că se supun unei intervenții chirurgicale complicate, se stresează inutil, ca în final să constate că nu simt durere, nu se umflă și nu se învinețesc. Însă, ca să ajungem aici, e nevoie, în primul rând, de analize amănunțite”, spune Loredana Boroş.

La Dental One Studio, fiecare pacient care optează pentru implant face un examen tomograf şi analize de sânge. Apoi, Loredana descrie celui în cauză fiecare etapă pe care o impune implantul. “Intervenția începe prin pregătirea pacientului. Acesta trebuie să mănânce înainte de operație, dar să nu consume cafea, sucuri energizante și, în unele cazuri, să înceapă un tratament cu antibiotice.

Inserarea unui singur implant poate dura de la 10 minute la 2 ore, în funcție de complexitate. După o perioadă de 4 luni de zile, în care implantul se integrează și are loc vindecarea osoasă, se trece la etapa protetică de montare a dinților pe implanturi”, explică Loredana.

În prezent, este unanim acceptat faptul că implantul este varianta cea mai bună de tratament în cazul pierderii dinților. “Există implanturi ieftine, care nu au studii efectuate pe piață și care pot păcăli clienții, însă problema lor e că nu rezistă în timp. Aşa că eu îi sfătuiesc pe cei care se gândesc să investească într-o asemenea achiziție pe termen lung să se informeze cu atenție, să ceară medicului informații și studii în domeniu, să aleagă cu grijă materialele,” mai spune Loredana.

În ceea ce privește alegerea medicului, Loredana crede că teama va fi învinsă prin găsirea unui stomatolog cu care pacientul poate avea o chimie bună şi în care să aibă încredere. “Medicul trebuie să aibă competențe în implantologia orală, cunoștințe multiple legate de procedurile chirurgicale, tehnici de adiție osoasă, tehnici de sutură, care se dobândesc în urma unor cursuri de specialitate dar și prin experiență. Un medic cu expertiză nu va alege niciodată pentru pacienții lui materiale de proastă calitate, prin care să-şi compromită munca și numele”, mai spune Loredana.

Important de știut: implanturile dentare nu se cariază. Însă pacientul trebuie să acorde o atenție sporită igienei orale acasă, în paralel cu ședințe regulate de igienizare orală la cabinet.
Pe Loredana şi echipa ei de medici specialiști, îi găsiți la Dental One Studio, pe strada Cosminului, la nr. 13 şi pe pagina de facebook. Pentru rezervări, sunați la numărul de telefon 📞0731 969 921!

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Alege și tu bucuria unui eveniment reușit cu Desiree Flowers & Events

Orice eveniment este special și reprezintă o fărâmă din...

Ioana Gherghe – cosmetică și pasiune

Ioana Gherghe este un cosmetician cu vechime și experiență...

Extreme FlorEvents – artă florală pentru evenimente speciale

Pentru că evenimentul tău este parte din povestea ta...

Inaugurarea primului parc de aventură din judeţul Galaţi

Astăzi, a fost deschis Parcul de Aventură din județul...

Cum faci performanță pe actuala piață a muncii?

Societatea actuală este în continuă schimbare, fiind puternic marcată...