Breaking news:

Universitatea „Dunărea de Jos” produce dezinfectanţi pentru gălățeni

O echipă formată din cinci specialiști de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, Facultatea de Științe și Mediu și Facultatea de Medicină și Farmacie a reușit să conceapă un dezinfectant pe bază de alcool pentru uz individual. În cazul în care stocul existent pe piață se va epuiza, dezinfectantul va putea reprezenta o variantă de rezervă.

„Avem formula completă, este un dezinfectant cu peste 70% alcool, dar care conţine şi substanţe menite să protejeze derma. În prezent se efectuează teste în laboratorul SIA direct pe culturi, pentru a vedea activitatea sa microbiologică. La sfârşitul săptămânii vom şti dacă avem o soluţie viabilă de rezervă pentru situații de urgență. Ne dorim un produs superior în primul rând pentru uz intern, în cadrul Universității iar apoi, dacă vor exista cereri, îl putem face la scară largă. Dar pentru aceasta, produsul va avea nevoie de validare din partea instituțiilor specializate”, a declarat prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu, rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galați.

Pentru achiziționarea acestui dezinfectant s-au arătat până acum interesate Primăria Municipiului Galați și Consiliul Județean Galați.

Dezinfectantul va putea fi produs în laboratorul-şcoală de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor sau în cel de Chimie de la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu, dar deocamdată doar în anumite cantităţi.

Scopul echipei de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este să obţină un dezinfectant care poate asigura o securitate de 100% la nivel individual.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Vara asta la înălțime! SUMMER BY YOUR OWN RULES #peterasa Shopping City Galați

Vara asta se lasă cu amintiri, mult zâmbet, versuri...

1 iunie la Brăila Mall: tărâm de poveste

Anul acesta, distracţia este dublă: de 1 si 2...

MANGOLIV – healthy station! Angajament zilnic pentru starea ta de bine

Cum ar fi să mergi într-un loc de dragul...

Un nou răsfăț pentru tine – magazinul de bijuterii Teratai

Ție cum îți place să te porți prin lume...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...

O nouă aventură la Brăila Mall: CĂLĂTORIE ÎN MULTIVERS!

Dacă ești pasionat de inovațiile în tehnologie sau pur...