Dacă ţi-ai chemat vreodată prietenii în vizită la un pahar de vin, trebuie să ştii că de multe ori se comite o greşeală după ce se consumă această băutură, specialiştii explicându-ne de ce nu este bine să procedezi astfel.

Este binecunoscut sentimentul de uscăciune a cavităţii bucale pe care îl capeţi după ce ai consumat un pahar cu vin, deşi de multe ori ai folosit periuţa şi la pasta de dinţi pentru a o îndepărta, dar acest lucru este dăunător. Aciditatea vinului este considerabilă, în special când vine vorba de vinurile albe, astfel că demineralizează dantura, potrivit specialiştilor.

După ce ai consumat vin, periajul dinţilor poate duce la deteriorarea smalţului şi nu există modalităţi de a-l înlocui. Însă există o pauză pe care trebuie să o respecţi dacă vrei ca dantura ta să nu aibă de suferit, de preferat fiind să aştepţi cel puţin jumătate de oră.

Această regulă nu se aplică şi pentru alte băuturi alcoolice, întrucât nu au acelaşi nivel de aciditate, însă o poţi avea în vedere când consumi un cocktail, de exemplu, care conţine sucuri de fructe, în special cele acrişoare. Periajul dinţilor după ce ai consumat un astfel de cocktail poate fi chiar mai dăunător, mai spun specialiştii.

Sursa foto: www.pexels.com