Breaking news:

11 reguli în sala de fitness

Fie că ești începător sau mergi la sală ca o rutină zilnică, este de la sine înțeles că unele lucruri sunt general valabile pentru toate persoanele prezente în încăpere. E un loc în care să elimini energia negativă și să scapi de stresul zilnic, și e normal să te simți în largul tău, dar să nu exagerăm cu manifestările prea familiare și să ne adaptăm spațiului public, în care să respectăm persoanele din jur.

Care sunt aceste reguli:

Nu faceți sunete ciudate la sală

Este foarte eficient să respirați corespunzător. Dar nu este deloc necesar să scoateți sunete care ar putea deranja lumea din jur, și care să îi facă să se simtă inconfortabil. Trebuie să adaptați greutatea în funcție de pregătire și să încercați să păstrați un mediu calm, de relaxare și prietenos, având în vedere că lumea vine pentru a se relaxa.

Nu vă parfumați înainte să mergeți în sala de fitness/aerobic

Nu zice nimeni că parfumul nu este ok, și o plăcere, dar trebuie să vă gândiți, dacă toată lumea se parfumează nu o să fie deloc plăcut. Un amestec de parfumuri, plus lipsa de aerisire din majoritatea sălilor, nu este deloc o plăcere.

Nu utilizați mai multe aparate sau accesorii odată

Trebuie să acordați și altor persoane șansa să lucreze în sala de fitness. Dacă o să adunați toate accesorile de care aveți nevoie în antrenament în jur, ceilalți o să trebuiască să aștepte până terminați antrenamentul, nu cred că e convenabil pentru nimeni.

Niciodată nu “furați” locul altor persoane care așteaptă

Normal, sunt unele aparate pe care lumea se înghesuie. Dacă cineva așteaptă să se elibereze un aparat și este plecat două minute de lângă și nu observă pe moment eliberarea acelui aparat, nu vă dă imediat dreptul să o luați înaintea lui. Trebuie să respectăm toată lumea din sală pentru ca lucrurile să se desfășoare în mod civilizat.

Întotdeauna trebuie să puneți accesorile și ganterele la locul lor, la fel și greutățile de pe aparate. Nu vă place să adunați după ceilalți, și la fel nici altora nu le place să adune. Trebuie să faceți ordine și să puneți lucrurile la locul lor după utilizare.
Dacă doriți să utilizați accesorile sau ganterele după o persoană, întrebați politicos în cât timp o să fie disponibile, nu stați nepoliticos în spatele lor așteptând să termine.

Nu aruncați greutățile după ce terminați exercițiile

Dacă sunteți suficient de puternici să le ridicați la început, sunteți în măsură să le lăsați la fel de ușor și jos, fără să le loviți de pământ. Nimănui nu îi place zgomotul produs de acestea, așa că cel mai bine e să păstrăm un mediu liniștit.

Nu vorbiți la telefon

Și nu mă refer la telefoane de urgență care durează 2-3 minute, dar dacă obișnuiți să mergeți la sală și să purtați conversații pe toată perioada antrenamentului, probabil o să vă urască toată lumea de acolo. Cel mai bine vă eliberați de un stres și vă lăsați telefonul în vestiar.

Încercați să vă îmbrăcați adecvat

Indiferent că sunteți fată sau băiat, nu trebuie să facem concurs de expunere la sala de fitness.
Nu vă împrăștiați lucrurile peste tot prin sală. Prosop, sticlă de apă, mp3 player sau alte lucruri care le utlizați în sala de forță, încercați să le puneți într-un loc în care să nu deranjeze pe nimeni, nu să le lăsați pe aparatele din sală.

Curățați tot timpul aparatele după ce le utilizați.

În majoritatea sălilor există servețele și soluție penru a curăța aparatele de cardio și nu numai. De asemenea, un prosop este necesar pentru a păstra igiena în sală.

Sursa foto: www.sportsnerds.com

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

TACO BAR, acum și la petrecerea ta! Surprinde-ți invitații prin noutate și diversitate

Iubești combinațiile reinterpretate și gusturile care uimesc? Noutățile și...

Vara asta la înălțime! SUMMER BY YOUR OWN RULES #peterasa Shopping City Galați

Vara asta se lasă cu amintiri, mult zâmbet, versuri...

1 iunie la Brăila Mall: tărâm de poveste

Anul acesta, distracţia este dublă: de 1 si 2...

MANGOLIV – healthy station! Angajament zilnic pentru starea ta de bine

Cum ar fi să mergi într-un loc de dragul...

Un nou răsfăț pentru tine – magazinul de bijuterii Teratai

Ție cum îți place să te porți prin lume...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...