Breaking news:

Agendă culturală – Festivalul Internațional Leonard

Recital instrumental extraordinar și spectacolul cu opera Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart în weekend la Teatrul Național de Operă și Operetă Nae Leonard

În weekendul 29-30 octombrie 2022, Teatrul Național de Operă și Operetă Nae Leonard, în cadrul celei de a XVIII-a ediții a Festivalului Internațional Leonard, organizează două reprezentații de marcă.

Sâmbătă 29 octombrie, începând cu ora 18:30, va avea lor un recital instrumental extraordinar – Stradivarius la Operă, susținut de DUO STOICA, alcătuit din Răzvan și Andreea Stoica.

Proiectul Stradivarius la operă a fost inițiat de violonistul Răzvan Stoica și de pianista Andreea Stoica și promovat sub forma unui turneu internațional. Scopul muzicienilor este de a aduce pe scenă două lumi care nu interferează în mod normal în arta muzicală: opera și muzica de cameră.

Totuși, de-a lungul timpului, ariile operelor au constituit o importantă sursă de inspirație pentru compozitorii care au scris piese de virtuozitate pentru vioară și pian, transferând valori din sonoritatea vocii umane, viorii.

Violonistul Răzvan Stoica este unul dintre cei mai apreciați tineri violoniști ai timpului nostru. Având o activitate artistică importantă, el a evoluat ca solist alături de dirijori și orchestre de renume, atât din țară, cât și din străinătate.

În urma obținerii Marelui Premiu la două ediții ale Concursului Stradivarius Prize din Salzburg, a câștigat dreptul de a folosi o vioara Stradivarius Ex-Ernst din anul 1729. Prima lucrare din recital, Introducere și variațiunile „I Palpiti” de Rossini, a fost cântată în prima audiție chiar de de Niccolò Paganini, pe această vioară.

Pianista Andreea Stoica, a debutat la numai cinci ani, pe scena Ateneului Român, alături de Orchestra Filarmonică, fiind considerată de mulți un copil-minune. Cu o tehnică impecabilă, virtuozitate și emoție intensă, pianista a concertat pe marile scene din Europa, atât în recitaluri solistice, cât și alături de orchestre de renume.

În cadrul acestui concert, Duo Stoica vor interpreta aranjamente pentru vioară și pian ale unor arii celebre din opere precum: Carmen de G. Bizet, Evgheni Oneghin – P.I. Ceaikovsky și Thaïs – J. Massenet.
Prețul biletului este 21,6 lei.

Duminică, 30 octombrie, ora 18:30, spectatorii sunt așteptați la spectacolul cu opera în doua acte Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart, pe libretul lui Lorenzo da Ponte.

Una dintre cele mai cunoscute opere mozartiene. Don Giovanni, împletește în mod genial emoțiile profund umane cu o muzică sugestivă. Intriga ce aduce în prim plan amorul, seducția, umorul, conspirațiile, asociată unei muzici în permanentă schimbare, când veselă, când tristă, provoacă spectatorul să-și imagineze viziuni noi, într-un amalgam de trăiri, când tragice, când comice, ce-i trezesc nedumeriri. Femeile îl vânează pe Don Giovanni, sau el le seduce?

În distribuția lucrării îi veți putea vedea pe: Constantin Lupu (Don Giovanni), Dominic Cristea (Leporello), Florentina Soare (Donna Elvira), Ana Băcanu (Donna Anna), Valeria Drăguș (Zerlina). Tudorel State (Don Ottavio), Elvis Butunoi (Masetto) și Sebastian Băncilă (Comandorul), alături de orchestra, corul și baletul teatrului. La pupitru dirijoral se va afla maestrul Cristian Sandu (Cluj-Napoca).

Regia și luminile sunt realizate de Paolo Bosisio (important regizor italian), scenografia – Dominico Franchi (Italia), coregrafia – Gabriela Gegea, dirijor cor – Daniel Nistor, asistent regie și scenografie – Adrian Mărginean. Pregătirea muzicală este realizată de pianistul Ciprian Oloi, iar pregătirea muzicală a corului și supratitrarea de pianista Georgiana Diaconescu, proiecțiile video – Alexandru Roșu, regia tehnică – Tanța Micu și sufleor – Claudia Colceriu.
Prețul biletului este 54 lei.

Biletele se pot achiziționa de achiziționa fizic, de la casieria teatrului (telefoane 0236.465.599 şi 0753.312.308), în intervalul orar afișat pe site-ul naeleonard.ro sau online, de pe platforma BLT.ro

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

5 / 5. voturi: 1

ai citit?

Despre reușită, prin puterea educației și forța învățării active, cu Victoria Yildirir

Cum se împletesc cu succes rolurile de antreprenor, mamă,...

Vara asta la Beluga Pool – un motiv în plus să te bucuri de soare!

Prognoza meteo din vara aceasta se anunță a fi...

TACO BAR, acum și la petrecerea ta! Surprinde-ți invitații prin noutate și diversitate

Iubești combinațiile reinterpretate și gusturile care uimesc? Noutățile și...

Vara asta la înălțime! SUMMER BY YOUR OWN RULES #peterasa Shopping City Galați

Vara asta se lasă cu amintiri, mult zâmbet, versuri...

1 iunie la Brăila Mall: tărâm de poveste

Anul acesta, distracţia este dublă: de 1 si 2...