Alimente care te scapă de stres

  ai citit...?

  Expoziție de fotografie, de Ziua Internațională a Dunării, la Brăila Mall

  Astăzi, 29 iunie, sărbătorim Ziua Internațională a Dunării. Sărbătoarea...

  Noodles de Nota 10 de la renumitul CHOPSTIX, acum și în Galați

  Așteptarea a luat sfârșit! Cele mai bune specialități cu...

  Revista Urbania Nr.29

  Vara este poate cel mai apreciat anotimp din timpul...

  Liliana Apostol concentrează baschetul de performanță la Brăila

  Sportiva brăileancă Liliana Apostol, adoptată ani buni de Galați,...

  - reclama -spot_img
  0
  (0)

  Multă lume consideră că alimentele care te pot ajuta să scapi de stres, să te simți mai bine și mai fericit sunt cele care au un conținut ridicat de zaharuri și carbohidrați. Însă, acest lucru este greşit.

  Deși este posibil să vă simți mai bine imediat după consumul unui aliment pe bază de carbohidrați ori zaharuri, pe termen lung acest avantaj poate dispărea. Mai mult de atât, este posibil ca efectul pe care acestea îl au asupra stării voastre de bine să fie exact invers!
  Aşadar, vă vom prezenta 4 alimente potrivite pentru a scăpa de stres și a vă simți mai bine.

  1. Avocado

  Este bogat în vitamina B, vitamină esențială în ținerea la distanță a oricărei stări de stres. De asemenea, este bogat în potasiu, un nutrient esențial pentru corpul vostru. Un nivel scăzut de potasiu poate cauza stări de letargie, depresie, probleme de concentrare și de memorie.

  2. Alunele caju

  Acestea au un gust grozav, sunt crocante, sărate și utile atunci când încercați să vă înfrânați anumite pofte. Alunele caju au un conținut ridicat de zinc, care reduce anxietatea și depresia şi sunt bune în dietele pentru slăbit.

  3. Ciocolata neagră

  Este foarte bună pentru inimă şi scade tensiunea, influențând în mod pozitiv stările de spirit. Ciocolata neagră are antioxidanți care ajută la slăbit şi este recomandat s-o consumați ca gustare, în porții mici, ca parte a unei diete sănătoase.

  4. Fulgii de ovăz

  Fulgii de ovăz vă ajută să vă mențineți sănătoși și într-o formă fizică bună. De asemenea, consumul regulat de fulgi de ovăz ajută și la îmbunătățirea memoriei și vă menține activi pe toată durata zilei, dar în special dimineața.

  Aşadar, efectele acestor alimente se vor vedea în timp, după 4-5 săptămâni, ceea ce înseamnă că trebuie să aveți răbdare. Să nu vă așteptați la schimbări miraculoase instantanee şi să lăsați ca mâncărurile pe care le consumați să-și facă treaba încet, dar sigur!

  Sursa foto: www.pexels.com

  Ți-a plăcut acest articol?

  votează!

  0 / 5. voturi: 0

  - reclama -spot_img