Breaking news:

Care este poziția corectă la calculator

Astăzi, majoritatea locurilor de muncă necesită lucrul la calculator, iar dacă nu adoptați o poziție corectă riscaţi să aveţi dureri de cap, spate sau alte probleme pe termen lung.
Aşadar, vă propunem câteva sfaturi despre cum să staţi corect în fața calculatorului ca să nu veţi dureri de spate, cap, sau alte părți ale corpului.

Care este poziția corectă când staţi pe scaun?

Mulți dintre noi nu ştiu cum să stea corect pe scaun, iar o poziție greșită timp de mai multe ore pe zi, câțiva ani la rând, poate avea consecințe neplăcute. Totuși, cum puteţi să staţi corect pe scaun? Împingeţi fundul în spate cât de mult se poate și sprijiniţi-vă spatele de spătarul scaunului. Dacă nu vă simțiţi confortabil sau nu aveţi cel mai bun scaun, folosiţi perne. Înălțimea scaunului este importantă și trebuie reglată astfel încât să aveţi tălpile pe podea, iar genunchii să fie la același nivel sau ceva mai jos decât șoldurile. Dacă simțiţi că umerii sunt relaxați înseamnă că sunteţi în poziția corectă.

Care este poziția corectă când staţi la birou?

Dacă staţi pe scaun cu mâinile pe lângă corp, biroul ar trebui să fie la nivelul coatelor. Vă puteţi sprijini antebrațele pe birou când scrieţi și când tastaţi sau puteți ține tastatura pe genunchi. Coatele voastre ar trebui să facă un unghi de aproximativ 90 de grade, iar încheieturile și mâinile trebuie să fie drepte, nu flexate. Ajustaţi tastatura sau nivelul scaunului în așa fel încât să nu resimțiţi presiune în nici o parte a corpului. O tastatură bună are „piciorușe” la spate, așa încât să o puteţi ridica ușor. Ea ar trebui să fie înclinată spre dumneavoastră.

Nu uitaţi de pauze! Chiar dacă puteţi avea o poziție corectă la calculator, este esențial să mai luaţi câte o pauză de 10 minute la fiecare oră, pauză în care să vă ridicaţi de pe scaun, să vă relaxaţi și să vă mișcaţi picioarele pentru a drena circulația sângelui.

Sursa foto: www.pexels.com

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Alege și tu bucuria unui eveniment reușit cu Desiree Flowers & Events

Orice eveniment este special și reprezintă o fărâmă din...

Ioana Gherghe – cosmetică și pasiune

Ioana Gherghe este un cosmetician cu vechime și experiență...

Extreme FlorEvents – artă florală pentru evenimente speciale

Pentru că evenimentul tău este parte din povestea ta...

Inaugurarea primului parc de aventură din judeţul Galaţi

Astăzi, a fost deschis Parcul de Aventură din județul...

Cum faci performanță pe actuala piață a muncii?

Societatea actuală este în continuă schimbare, fiind puternic marcată...