Antonio Romano, sicilianul care face pizza italiană autentică

    ai citit...?

    Dr. Andrei Ciocănaru – Povestea Dental merge mai departe!

    Cum crești renumele familiei și visul părinților tăi? Cum...

    Tendințe în machiajul de toamnă 2022

    Și în acest sezon, naturalețea și prospețimea tenului se...

    King’s Pub – o experiență gastronomică de neratat

    King’s Pub - Rescriem împreună istoria (pe strada Domnească)! Situat...

    - reclama -spot_img
    5
    (1)

    Un îndrăgostit iremediabil de pizza, cunoscut drept „italianul care face în Galați pizza ca la mama ei”, Antonino Romano împărtășește zi de zi, prin munca sa, secretele învățate de la maeștri din țara natală.

    Cum a început totul

    Deși meseria lui e cea de instalator, a început să lucreze ca pizzar de la 18 ani. „Într-o sâmbătă, reparam un aparat de aer condiționat la o cunoscută pizzerie din Firenze, orașul unde se mutase familia mea. Chiar mă întrebam cât de mult le place acestor oameni să facă pizza, dacă stau în bucătărie atâtea ore, la temperaturile acelea ridicate. Iar în acea zi, s-a întâmplat ca unul dintre angajați să aibă un schimb dur de replici cu șeful lui și în final să plece de tot. Bucătarul nu știa cum să iasă din încurcătură și i-am spus că mi-ar plăcea să vin eu în locul lui. Și din acel moment nu am încetat să fac pizza”, ne-a povestit cu nostalgie Antonino.

    Pizzeria da l’Italiano Galați

    Destinul a vrut ca sicilianul născut în Palermo să se căsătorească cu o gălățeancă și să își deschidă propria pizzerie tocmai în România. Devenită celebră încă de la inaugurare, Pizzeria „Vera Napoli” a atras în Micro 17, unde își avea sediul, iubitori de pizza adevărată din tot orașul.

    Clientelă care i-a rămas fidelă chiar și după ce, recent, pizzeria a devenit cunoscută ca „Pizzeria da l’Italiano” Galați. „Mulți clienți mi-au devenit prieteni, iar unii vin până aici doar să servească o cafea sau un dulce italian, pentru că le place atmosfera.”

    „Pizzeria da l’Italiano” Galați furnizează produse nu doar clienților fizici, ci și unor lanțuri de pizzerii cunoscute la nivel național, care își doresc să ofere, la rândul lor, gustul unei pizza 100% italiene.

    Pe lângă pizza, Antonino Romano a adus și alte rețete preparate ca acasă (arancini sicilian – orez umplut în diverse combinații sau Tiramisu cu produse originale și proaspete), unele chiar speciale (Cannoli sicilian).

    „Pur și simplu iubesc pizza”

    Romano știe că a adus în Galați ceea ce lipsea: rețete originale, preparate ca în Italia. Adică, pizza ca la mama ei, începând cu făina și până la ingrediente autentice, precum e mozzarela, comandată din Italia.

    Dar succesul vine și din altceva: „Satisfacția vine de la clienți, nu din banii încasați. Și muncesc 20 de ore pe zi, alături de angajații mei. Deși pare ceva banal, e destul de complicat să ajungi la combinația perfectă de ingrediente. Dar pur și simplu iubesc pizza, e ca un drog”, ne împărtășește Antonino, care, acum, la cei 35 de ani abia împliniți, își trăiește în orașul de la Dunăre visul de a pregăti, zi de zi, pizza autentică italiană!

     

    Ți-a plăcut acest articol?

    votează!

    5 / 5. voturi: 1