Breaking news:

Delicatețe florală și emoții de primăvară, la Extreme FlorEvents!

Pot oare cuvintele să descrie însăși aroma primăverii? Doar...

Tratament aniticelulitic, de remodelare corporală cu Endospheres Evolution, la Be Slim Body Care

Ascundem constat imperfecțiunile, facem eforturi să ne acceptăm propriul...

Și tu îți dorești ALTCEVA?

Tu ce preferi? Atmosfera caldă, plăcută, prietenoasă și plină...

Avem un Teatru pe țeavă la Galați. Cum procedăm?

Un actor își petrece întreaga viață pe scenă. Că vorbim de scena clasică a teatrului, ori de scena propriului destin, asta își dorește el: să fie în lumina reflectoarelor și să respire emoție. Pasionați de profesia lor și dornici de a face artă sub orice formă, patru tineri actori au fondat, la Galați, Teatru pe țeavă. Practic, unul dintre ei a transformat propria casă într-un spațiu neconvențional destinat activităților artistice: concerte, improvizații, stand-up, one man show, karaoke. Și nu orice casă, ci chiar o parte din locuința fostului primar al orașului, Ghiță Vasiliu, situată pe strada N. Bălcescu, nr. 90A, vis a vis de Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor.

Teatru pe țeavă este un loc mic, cochet și promițător, fondat de Răzvan Clopoțel, Ionuț Moldoveanu, Ștefan Alexandru Forir și Vlad Matei Ajder, cu sprijinul moral al scenografului Daniel Divrician. Un spațiu unde se joacă, deja de o lună, la parter sau la etaj, piese care cer o logistică simplă, cu puține personaje, texte ce prind viață în proximitatea a 25 de spectatori, care pot sta și pe jos, dacă doresc. Pe scurt, un loc unde tinerii actori sau artiștii în devenire pot merge ca acasă, să bea o cafea (la etaj), să schimbe informații, să descoperea lumea dincolo de culise a unui rol, a unei piese sau a unui tablou.

„Ne-am dorit un cuib al nostru unde să avem de toate: teatru, proiecție de film, concerte, vernisaje, seri de poezie sau un club de lectură, de ce nu. Vrem să avem serile ocupate de marți până duminică, deocamdată sunt spectacole de teatru doar în weekend și câteva concerte anunțate deja până la sfârșitul anului. Teatrul renovat chiar de noi are o mini-sală de spectacole, dar ne place că spațiul solicită actorul, care nu se mai poate ascunde după muzică și efecte luminoase. E o experiență autentică: trebuie să dea tot pe scândură, pentru că este singur în fața publicului, cu tot ce este el, cu tot ce este personajul lui”, explică Răzvan Clopoțel.

Prima spectacol care s-a jucat aici a fost La chestiune – o piesă cu patru personaje, după schițele lui Caragiale, în regia lui Alexandru Dabija. Spectatorii au mai putut vedea două dintre producțiile cu număr mic de actori, jucate și pe scena Dramaticului gălățean: Matrimoniale, în regia lui Cătălin Vasiliu și Marele premiu, în regia lui Radu Nechifor, dar și un show de improvizație al Trupei „Impromptu”, alcătuită din câțiva studenți și absolvenți ai Facultății de Arte, UDJG.

Celor patru s-au alăturat și actrițele Carmen Albu și Elena Ghinea, dar scena e deschisă și altor colaborări, ne spune Răzvan Clopoțel. Care divulgă faptul că, în cel mai scurt timp, vom avea la Galați și Teatru pe țeavă for kids: cei mici pasionați de teatru vor juca la parter, în timp ce mămicile vor urca la etaj să bea o cafea. În plus, la Teatru pe țeavă se vor pune în scenă și spectacole de păpuși.

Până atunci, actorii lucrează de zor la o premieră: Nu de gât, de Mihai Ignat, o comedie cu mesaj, în regial lui Vlad Volf, care, cu siguranță, va capta publicul gălățean. Și pentru că cei patru și-au propus să bucure iubitorii de teatru, în fiecare lună, la Galați, pe mica scenă va juca cel puțin un invitat de marcă. În decembrie, pe 16 la ora 19,00, la Teatru pe țeavă este așteptat Răzvan Vasilescu, cu one man show-ul E ok și la 60.

Marii actori spun că teatrul se face în platou, la colț de stradă, în bucătărie, practic, oriunde. Și cum teatru este în sine un dascăl de la care putem învăța, nonconformismul spațiului și atmosfera de pe Strada Nicolae Bălcescu, numărul 90A poate convinge mulți adolescenți să îmbrățișeze o carieră artistică. Cu un like pe pagina de Facebook a teatrului și un bilet achiziționat online, putem contribui la bucuria celor care și-au propus să dea o altă nuanță conceptului de „frumos”!

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

4.7 / 5. voturi: 40

ai citit?

Tratament aniticelulitic, de remodelare corporală cu Endospheres Evolution, la Be Slim Body Care

Ascundem constat imperfecțiunile, facem eforturi să ne acceptăm propriul...

Ten sănătos, radiant și vizibil îmbunătățit cu Dermapen 4, la Be Slim Body Care

Încrederea în sine este cel mai frumos machiaj, însă...

Și tu îți dorești ALTCEVA?

Tu ce preferi? Atmosfera caldă, plăcută, prietenoasă și plină...

Adio imperfecțiuni, cicatrici și riduri cu Laser Me la Be Slim Body Care

Frumusețea nu este decât promisiunea fericirii. A arăta bine nu...

Un plus de savoare la Grill Station cu Ionuț Anghel, Carmangeria Ozana

Și pofte împlinite, și sare în bucate, și mâncare...