Breaking news:

Bonă sau afterschool?

Întrebarea se pune mai ales din momentul în care copilul intră la școală și îi chinuiește săptămâni întregi pe părinți, până la luarea unei decizii. La o primă vedere, afterschool-ul pare tentant: pentru că sunt teme, pentru că învățătoarele organizează astfel de programe de școală după școală cu propriile clase și pentru că părinții se văd uneori depășiți de situație în ceea ce privește gestionarea programului de lucru acasă.

Însă, dincolo de poleiala acestor programe, care promit și lecții de dans, pian, dezvoltare personală sau actorie, rămâne ideea că micuții petrec aproape 8 ore într-un spațiu închis, cu aceeași persoană, fără timp de odihnă și fără posibilitatea să-și aleagă activitățile. La finalul zilei obținem, de cele mai multe ori, niște mici frustrați, cu energia neconsumată și cu nevoia de control nesatisfăcută.

Vom încercă să arătăm că, în opinia Trust Team Galați, a apela la serviciile unei bone care să vină la domiciliu, să supravegheze copilul în mediul său familiar, să îi dea posibilitatea acestuia să se odihnească și să facă activitățile în ordinea în care dorește el, e de preferat unei activități afterschool, chiar dacă micuțul pierde la capitolul socializare.

O bonă e mai benefică decât un afterschool

În primul rând, bona e concentrată asupra unui singur copil, învățătoarea are în grijă 25. Apoi, bona poate vedea în ce stadiu se află el, în ceea ce privește acumularea cunoștințelor, atunci când îi verifică temele sau îl ajută să le facă. Într-un afterschool, temele se copiază, de cele mai multe ori, la grămadă, de pe tablă. Cantitativ, toate bune și frumoase, calitativ, nu știm dacă exercițiul folosește cu adevărat copilului.

Acasă, bona poate să gătească sau să încălzească mâncare sănătoasă, în afterschool-uri se aduce, de obicei, catering. Apoi, în familie, copilul este pus mai întâi să se odihnească, își încarcă bateriile, se conectează la mediul familiar. Apoi încep activitățile de pregătire pentru a doua zi sau cele de dezvoltare prin joc. O bonă cunoscătoare de psihologie sau cu o temeinică pregătire pedagogică poate fi aur curat pentru o familie cu copii. Iar cei de la Trust Team Galați au identificat și pregătit astfel de doamne, care abia așteaptă să își pună experiența de o viață în slujba dumneavoastră.

Nu în ultimul rând, bona poate scoate copilul în parc, îl poate duce/lua de la activitățile complementare (dans, karate, muzică, desen) și înlocuiește cu succes o bunică, o mătușă sau un prieten de nădejde. În after, copilul este doar o voce printre altele, în timp se acumulează oboseală, frustrări și dezamăgire, mai ales dacă în grup există antipatii neexprimate.

Mămicile cu experiență recomandă profesoarele ieșite la pensie, atât pentru seriozitatea lor în ce privește angajamentul pe o perioadă mai lungă de timp, cât și pentru implicarea și rigoarea lor în activitățile educative ale copiilor. Intră pe pagina de Facebook a Trust Team sau pe Urbania și află cum îți poți cunoaște ajutorul de nădejde în creșterea copilului tău. Peste puțin timp, îți garantăm că ne vei mulțumi!

 

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Cum transformi manichiura într-o operă de artă cu nuanțele vedetă ale sezonului?

Când ți-ai privit vreodată unghiile ca pe o posibilă...

Cât este darul de nuntă în 2024?

În câteva luni începe sezonul de nunți, iar portofelele...

Pornește în aventura imaginației din Țara Minunilor de la Cofetăria DANA

Ce crezi că se întâmplă atunci când bucuria gustului...

Ordinea corectă de aplicare a produselor de skincare

Ți s-a întâmplat să investești într-un produs de îngrijire...

Make-up și strălucire la Blush Beauty by Giulia!

Pentru multe femei, machiajul a devenit o parte integrantă...