Breaking news:

Mihaela Alexandru – când pasiunea învinge

Mihaela Alexandru a absolvit Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, ba chiar a şi profesat zece ani în domeniu, dar pasiunea pentru culoare şi arta machiajului a fost mai puternică: în 2014 a urmat un curs de make-up profesionist şi a participat cu un pictorial la un concurs într-o revistă de specialitate. A câştigat locul I şi acesta a fost semnalul că se află pe drumul cel bun.

“Am fost pasionată de acest domeniu de când mă ştiu. Bucuria de a face pe cineva să arate bine m-a urmărit din adolescenţă, când mi-am exersat talentul pe toate prietenele, colegele, cunoştinţele. Îmi place să desenez zâmbete pe chipurile femeilor”, mărturiseşte Mihaela.

Cu Mihaela Alexandru descoperi DIVA din tine

Mihaela a urmat cursuri de make-up, a învăţat de la cei mai buni, a experimentat, a îndrăznit şi şi a şi-a făcut, de-a lungul anilor, un nume în domeniu. Are la activ numeroase premii câştigate la concursurile de specialitate, iar ca exemplu le enumerăm numai pe cele din ultimii trei ani: în octombrie 2018-locul I la Transilvania Makeup Camp & Contest, Sighisoara, în martie 2019 – locul II la Cupa a VII la Naţionala de Makeup, Cluj Napoca, în noiembrie 2019 – Premiul Special al Juriului, la Concursul Make-up Talent şi titlul de campion la Alternativ MUA Championship, Cluj Napoca, cu locul I la competiţia Bridal (machiaj mireasă), locul I la competiţia Fashion Night şi locul I la Fantasy Mix, la secţiunea profesionişti. De altfel, Mihaela a făcut anul trecut parte din juriu,  invitându-i pe cât mai mulţi make-up artişti să participe la Campionat. La cursurile Mihaelei Alexandru s-a creat o echipă, unde o găseşti de fiecare dată zâmbind, unde visurile devin realitate, unde clientele sunt fericite şi tot mai multe domnişoare se iniţiază în tainele machiajului şi devin, la rândul lor, make-up artist. “La noi înveţi să-ţi dezvolţi talentele, punându-ţi în practică originalitatea. Cele mai de preţ valori ale noastre sunt inovaţia, educaţia şi integritatea. Suntem o echipă de make-up artişti cu experienţă în spate, care te învăţă pas cu pas tehnicile corecte ale artei machiajului. Cursurile sunt personalizate, cu module flexibile, în funcţie de programul clientelor şi certificate cu diplome eliberate de Autoritatea Naţională de Calificări”, explică Mihaela Alexandru.

Make-up-ul, între artă şi ştiinţă

Tot ea e de părere că sunt mulţi make-up artişti în oraş, însă cei cu adevărat buni sunt cei care investesc în imaginea şi în pregătirea lor. “Make-up-ul este, deopotrivă, artă dar şi matematică, înseamnă curaj să încerci lucruri noi dar şi rutină pentru perfecţionarea tehnicilor. Nu poţi face artă, dacă nu deprinzi partea teoretică, texturile, nu cunoşti proporţiile feţei, nu ştii cum se combină culorile şi ce reguli poţi să încalci”, spune Mihaela.

Mihaela iubește stilul natural, elegant, neîncărcat, dar participă şi la show-uri de modă cu tot felul de compoziţii extravagante. Sursele lor de inspiraţie sunt: Alex Box, Einat Dan, Roshar sau Julia Voron. Ca planuri de viitor, aceasta spune că îşi doreşte să se extindă, să continue cursurile pentru cei care vor să înveţe să se pună în valoare singuri, dar să exploreze mai mult partea artistică a make-up-ului.

“Visez la un studio propriu, la şedinţe foto profesionale pe creativ şi fashion, îmi doresc să explorez şi domeniul make-up-ului de film şi televiziune şi, de ce nu, să fac şi prostetică, adică machiaj cu protezare. Nu am niciun regret, ba chiar aş fi dorit să mă apuc de make-up mai devreme. Nu mă văd făcând altceva, mai ales de când am devenit mamă: am timp şi pentru copiii mei, mă răsfăţ şi pe mine. E drept că nu am weekenduri, sărbători, dar mă hrănesc cu bucuria celor pe care îi ajut să îşi descopere frumuseţea”, spune Mihaela.

Pentru cei care doresc să înceapă o afacere în domeniu are mai multe sfaturi: să muncească mult, să viseze la fel de mult, să investească în pregătirea profesională şi în produse, să îşi urmeze calea, indiferent de obstacole.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Cum transformi manichiura într-o operă de artă cu nuanțele vedetă ale sezonului?

Când ți-ai privit vreodată unghiile ca pe o posibilă...

Cât este darul de nuntă în 2024?

În câteva luni începe sezonul de nunți, iar portofelele...

Pornește în aventura imaginației din Țara Minunilor de la Cofetăria DANA

Ce crezi că se întâmplă atunci când bucuria gustului...

Ordinea corectă de aplicare a produselor de skincare

Ți s-a întâmplat să investești într-un produs de îngrijire...

Make-up și strălucire la Blush Beauty by Giulia!

Pentru multe femei, machiajul a devenit o parte integrantă...