Bonă vs. grădiniță sau creșă

  - reclama -

  Momentul când se termină concediul de creștere a copilului este și unul în care părinții trebuie să hotărască repede ce să aleagă pentru micuțul lor. Îl lasă acasă, în mediul familial, cu jucăriile lui, în camera unde sunt toate lucrurile pe care abia reușise să le cunoască și să le îndrăgească (eventual cu bunicii materni/paterni) sau îl înscriu la cea mai apropiată creșă cu program prelungit. Pentru că nu doar bugetul este un factor decisiv, vom încerca în acest articol să ghidăm părinții cu micuți de până la trei ani, arătându-le care sunt avantajele și dezavantajele ambelor variante.

  Cum o astfel de alegere nu se ia niciodată ușor, teoretic, ar trebui să țineți cont de temperamentul copilului. Astfel, dacă se împrietenește repede, e volubil și mai independent, atunci creșa ar putea fi un mediu unde el se dezvoltă armonios. Aici ar învăța să comunice, să lege prietenii, ar deprinde un program strict, reguli folositoare și-ar lărgi orizontul afectiv, învățând, în același timp, o grămadă de cântece și poezii.

  Dacă însă e mai emotiv și are nevoie de ceva timp să socializeze, dacă se simte mai în siguranță în căsuța lui abia descoperită în întregime, atunci o bonă, care să-l ghideze în orele în care mami se află la serviciu (în cazul în care bunica nu e disponibilă) este cea mai bună alegere.

  Avantajele unei bone sunt multe și vizibile: dispuneți de o persoană care se ocupă exclusiv de copilul dumneavoastră, programul e mai liber și se poate negocia, mediul este perfect controlat de părinte, care poate impune reguli stricte. Vor lipsi copiii și socializarea (cu excepția momentelor când micuțul iese în parc), dar vor absenta, de asemenea, și conflictele cu ceilalți, bătăile pe o singură jucărie, plânsetele de frustrare și țipetele aparent fără motiv.

  Bona poate fi un educator minunat, îi poate citi micuțului povești educative și terapeutice, care se mulează perfect pe personalitatea sa, îl poate învăța cântece și poezii, bunele maniere, ba chiar și o limbă străină. Bona e o soluție perfectă atunci când copilul are intoleranță la anumite alimente. Gătitul în confortul și igiena casei poate să o facă pe mami să respire ușurată. De asemenea, când va ști că micuțul ei nu trebuie să intre în contact cu viruși și microbi de care nici nu a auzit și care îl țin oricum cu săptămânile acasă, mama va fi mai puțin îngrijorată.

  Bona e o etapă intermediară prin care copilul nu simte atât de acut separarea de părinți, la o vârstă fragedă, ea rezolvă problema trezitului forțat de dimineață, graba și nervii părinților, atunci când sunt în întârziere, statul cu orele în trafic. Plus că bona are și un program flexibil, adică ia vacanță atunci când mami și tati sunt în concediu, sau, dimpotrivă, ar putea însoți familia ca să dea o mână de ajutor în sejurul respectiv.

  O bonă cu temeinice cunoștințe de psihologie sau cu o serioasă pregătire pedagogică poate fi aur curat pentru o familie cu copii mici. Iar cei de la Trust Team Galați au identificat și pregătit astfel de doamne, care abia așteaptă să își pună experiența de o viață în slujba dumneavoastră.

  Bonele de la Trust Team Galați sunt la curent cu ultimele descoperiri în materie de parenting și sunt antrenate să acorde, la nevoie, primul ajutor, sunt atent selecționate și au analizele la zi. Așa că nu ezitați: intrați pe pagina de facebook a Trust Team sau pe Urbania și veți cunoaște ajutorul de nădejde în creșterea copilului dumneavoastră!

  - reclama -
  - reclama -
  - reclama -