Breaking news:

Bonă vs. grădiniță sau creșă

Foto:FreePik

Gata e concediul de creștere a copilului și tu trebuie să hotărăști repede ce alegi: îl lași acasă, în mediul familial, cu jucăriile lui, în camera unde sunt toate lucrurile pe care abia reușise să le cunoască și să le îndrăgească sau îl înscrii la cea mai apropiată creșă cu program prelungit.

Pentru că nu doar bugetul este un factor decisiv, vom încerca în acest articol să ghidăm părinții cu micuți de până la trei ani, arătându-le care sunt avantajele și dezavantajele ambelor variante.

Cum o astfel de alegere nu se ia niciodată ușor, teoretic, ar trebui să ții cont de temperamentul copilului. Dacă se împrietenește repede, e volubil și mai independent, atunci creșa ar putea fi un mediu unde el se dezvoltă armonios.

Aici ar învăța să comunice, să lege prietenii, ar deprinde un program strict, reguli folositoare, și-ar lărgi orizontul afectiv, învățând în același timp o grămadă de cântece și poezii.

Dacă însă e un introvertit care se simte în siguranță în cortul său improvizat, atunci o bonă care să-l ghideze în orele în care mami se află la serviciu este cea mai bună alegere.

Avantajele unei bone sunt multe și vizibile: ai o persoană care se ocupă exclusiv de copilul tău, programul e mai liber și se poate negocia, mediul este perfect controlat de părinte, care își poate impune regulile.

Vor lipsi copiii și socializarea (cu excepția momentelor când micuțul iese în parc) dar vor lipsi, de asemenea, și conflictele cu ceilalți, bătăile pe o singură jucărie, plânsetele de frustrare și țipetele aparent fără motiv.

Bona e o soluție perfectă

Bona poate fi, de asemenea, un educator minunat, îi poate citi povești educative și terapeutice, care se mulează perfect pe personalitatea micuțului, îl poate învăța cântece și poezii, bunele maniere, ba chiar și o limbă străină. Bona e o soluție perfectă atunci când micuțul vostru are intoleranță la anumite alimente. Gătitul în confortul și igiena casei poate să o facă pe mami să respire ușurată. Și tot ușurată va respira când va ști că micuțul ei nu trebuie să intre săptămânal în contact cu viruși și microbi de care nici nu a auzit și care îl țin, oricum, cu săptămânile acasă.

Bona e o etapă intermediară prin care copilul nu simte atât de acut separarea de părinți, la o vârstă fragedă, ea rezolvă problema trezitului forțat de dimineață, graba și nervii părinților, atunci când sunt în întârziere, statul cu orele în trafic.
Plus că bona are și un program flexibil, adică ia vacanță atunci când mami și tati sunt în concediu, sau, dimpotrivă, ar putea însoți familia ca să dea o mână de ajutor în sejurul respectiv.

Psihologie și pregătire pedagogică

O bonă cunoscătoare de psihologie sau cu o temeinică pregătire pedagogică poate fi aur curat pentru o familie cu copii mici. Iar cei de la Trust Team Galați au identificat și pregătit astfel de doamne, care abia așteaptă să își pună experiența de o viață în slujba ta.

Bonele de la Trust Team Galați au cunoștințe de parenting, dezvoltare personală și prim ajutor, sunt atent selecționate și au analizele la zi. Așa că nu ezita: intră pe pagina de facebook a Trust Team și află cum îți poți cunoaște ajutorul de nădejde în creșterea copilului tău!

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Cum transformi manichiura într-o operă de artă cu nuanțele vedetă ale sezonului?

Când ți-ai privit vreodată unghiile ca pe o posibilă...

Cât este darul de nuntă în 2024?

În câteva luni începe sezonul de nunți, iar portofelele...

Pornește în aventura imaginației din Țara Minunilor de la Cofetăria DANA

Ce crezi că se întâmplă atunci când bucuria gustului...

Ordinea corectă de aplicare a produselor de skincare

Ți s-a întâmplat să investești într-un produs de îngrijire...

Make-up și strălucire la Blush Beauty by Giulia!

Pentru multe femei, machiajul a devenit o parte integrantă...