Breaking news:

Camelia Staicu – femeia care scrie, la Galați, povestea florilor

Florile şi pasiunea pentru aranjamente cochete şi elegante au făcut-o să lase o meserie sigură de cadru didactic şi să se arunce în vâltoarea antreprenoriatului. A lucrat mai întâi într-o florărie, arătându-şi măiestria cu care prelungea viaţa plantelor şi frunzelor uscate, transformându-le în opere de artă. Apoi, încet-încet, cu ajutorul familiei, a reuşit să deschidă propria florărie, printre primele magazine private de flori din Galaţi.

În timp, Camelia Staicu a ridicat firma la rang de brand. Practic, Passiflora este acum garantul unor evenimente fabuloase, colaboratorul de nădejde al unor firme mari din Galaţi şi alegerea potrivită atunci când vrei să impresionezi pe cineva. Povestea florilor înseamnă pentru ea multe ore de muncă pe zi, fără weekenduri şi sărbători, multă informaţie acumulată, pasiune şi dorinţa de a fi mereu cel mai bun.

“Nu am urmat cursuri, pentru că nu am avut timp, am învăţat din mers, experienţa fiind cel mai bun profesor. Am avut întotdeauna un simţ al florilor dar şi al oamenilor.

Acum, e de ajuns să intre cineva pe uşa magazinului, ştiu exact ce îşi doreşte, ce culori, forma şi detaliile buchetului.

Dovada că nu dau greş este faptul că de ani de zile nu am niciun fel de reclamaţii. Iar împlinirea maximă e când văd oamenii mulţumiţi şi recunoscători”, spune Camelia.

Știe să satisfacă toate gusturile clienţilor

Femeie, mamă, bunică, un profesionist şi florist dedicat, Camelia Staicu spune că florile i-au fost bucurie, dar și alinare, că ele au ajutat-o să treacă peste momentele mai puțin plăcute ale vieții și tot ele au făcut-o fericită. Femeia cu nume de floare recunoaşte că iubeşte crinii şi că, deşi nu vorbeşte cu plantele, ştie exact ce le place, cum se combină şi cum să le pună în cea mai bună lumină. Şi, mai presus de toate, ştie să satisfacă toate gusturile clienţilor.

Pentru că a lucrat cu sufletul, Camelia a reuşit să îl introducă şi pe fiul ei Alexandru în această lume minunată. Acum, florăria ei e alimentată cu flori proaspete şi de la serele familiei, iar viitorul afacerii se țese lin și cu ajutorul Alinei, nora sa. Secretul businessului ei?

“Am avut întotdeauna flori proaspete, chiar dacă am pierdut. Apoi, am avut răbdare. Am crescut afacerea pas cu pas, am pregătit personalul, am stat zi-lumină în magazin, am educat gusturi, am construit încredere”, recunoaşte Camelia.

La douăzeci și doi de ani de la înființare, Passiflora înseamnă evenimente fabuloase, servicii profesionale, o viață de om dedicată pasiunii pentru flori și frumos și un exemplu bun de business făcut de o femeie. Iar povestea, suntem siguri, va merge mai departe!

Foto Camelia Staicu: Ciprian Neculai

Foto aranjamente: Marian Marin

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

5 / 5. voturi: 1

ai citit?

Alege și tu bucuria unui eveniment reușit cu Desiree Flowers & Events

Orice eveniment este special și reprezintă o fărâmă din...

Ioana Gherghe – cosmetică și pasiune

Ioana Gherghe este un cosmetician cu vechime și experiență...

Extreme FlorEvents – artă florală pentru evenimente speciale

Pentru că evenimentul tău este parte din povestea ta...

Inaugurarea primului parc de aventură din judeţul Galaţi

Astăzi, a fost deschis Parcul de Aventură din județul...

Cum faci performanță pe actuala piață a muncii?

Societatea actuală este în continuă schimbare, fiind puternic marcată...