Breaking news:

Carmen Brumă, secretul unei vieți sănătoase

Jurnalist, realizator TV, autoare a mai multor cărți, promoter și ambasador al unor cauze frumoase, ea însăși un model de voință, armonie și frumusețe, Carmen Brumă  ne împărtășește din experiențele ei, în trecut lansând chiar la Galați încă un program de slăbit.

Cum a fost la Galați?

Mi s-a părut superb, mi-a plăcut orașul, mi-e dragă Dunărea, mirosul ei îmi aduce aminte de copilărie, pentru că am crescut la bunicii mei, pe malul apei. Aveți o faleză superbă și un oraș curat, cu un potențial turistic major. Mi-au plăcut oamenii – foarte ospitalieri și faptul că am văzut, în fiecare moment al zilei, tineri și nu numai, preocupați de aspectul fizic, dornici să facă sport, să trăiască sănătos. Am văzut și că se organizează aici multe semimaratoane, triatloane, curse de atletism pentru diverse cauze nobile, ceea ce e de apreciat. Am sesizat că în oraș sunt foarte multe săli de fitness, cu programe diverse, că oamenii fac mișcare, găsind ceea ce le face plăcere. Am vorbit cu cei prezenți, am răspuns la întrebări, am dat sfaturi, am lansat și la Galați noul meu program de slăbit.

Ce aduce nou Program de slăbit pentru mirese ambițioase by Carmen Brumă?

Programul este SIMPLU, RAPID, IEFTIN, GUSTOS, ACCESIBIL și se adresează celor care vor să arate bine în două luni de zile, în așteptarea unui eveniment. Nu e destinat exclusiv mireselor, l-am numit așa, dar îl pot încerca toate persoanele care doresc să slăbească, pur și simplu. E disponibil pe site-ul meu carmen-bruma.ro și are ca avantaj principal faptul că prezintă o dietă completă pe 8 săptămâni, cu trei mese și o gustare, toate mesele sunt diferite și, cel mai important, cu ingrediente accesibile. Cine accesează acest program poate slăbi între 5 și 10 kilograme. Pachetul conține și un grup motivațional, unde cei care țin dieta împărtășesc experiențe, eu intru frecvent, fac live-uri, răspund la întrebări, dau sfaturi, în fiecare duminică ne măsurăm și ne motivăm unii pe alții. Apoi, Programul e foarte accesibil. Din experiență știu că în domeniul nutriției și al consilierii personale sunt prețuri foarte mari și nu toată lumea își permite un nutriționist. Ei bine, programul meu e pentru toată lumea, l-am dorit așa, tocmai ca să cuprindem cât mai mulți oameni care vor să schimbe ceva și să slăbească sănătos. Și mai e un avantaj: față de alte programe ale mele (3S-Sănătoasă, Suplă, Sătulă, de exemplu), acesta nu presupune mișcare. Am zis că timpul e scurt, stresul planificării unui eveniment, oricare ar fi el, e suficient, întâi reglăm partea de nutriție, apoi adăugăm și mișcarea în ecuație.

Apropo de mișcare, afirmi peste tot că sportul e important. Câtă mișcare face Carmen Brumă?

Da, e fundamental. Practic, cea mai bună combinație, pe termen lung, este între dietă și mișcare. Chiar dacă dieta dă rezultate și singură, sportul e biletul de voie: poți să mănânci ceva dulce, la final de săptămână, dacă ți-l câștigi cu “sudoarea frunții”. Eu, una, așa procedez. Și trebuie să știți că toate programele pe care le-am lansat sunt testate mai întâi pe mine și pe oamenii din jurul meu. La capitolul mișcare, recomand orice sport care vă face plăcere. Apoi, rețineți că rutina este dușmanul rezultatelor. Nu trebuie să lăsați corpul să se obișnuiască cu un anume tip de mișcare, faceți mici schimbări, periodic. Eu, personal, am trei antrenamente de alergare pe săptămână, nu de aceeași intensitate, nu pe aceeași suprafață, pe stadion sau în parc. Și două antrenamente funcționale, acasă, cu mișcări de la sală, din categoria Programului 3S, cu accesorii minimale (bosu, bară, gantere mici). Nu există o rețetă universală pentru toată lumea, dar una dintre condițiile esențiale pentru a avea succes este să ai o relație pe termen lung cu mișcarea și să îți placă ce faci.

Am văzut că ai insistat și asupra consumului de apă…

Apa este vitală: un corp sănătos e unul hidratat. Necesarul de apă este de 40 de ml per kg, adică dacă ai 60 de kg, trebuie să bei 2,4 litri de apă, zilnic. Nu există nu pot să beau apă! Totul se învață, iar antrenamentul e obligatoriu. La început bei fără să îți fie sete, apoi îți va cere organismul.

Ce înseamnă să ai o greutate ideală? Cum ar trebui să ne raportăm la aceste standarde?

O greutate aproape de cea ideală e asociată cu o stare de sănătate cât mai bună. Aspectul fizic plăcut aduce cu sine energie, optimism, plăcerea de a trăi și experiențe interesante. Nu e doar un standard estetic. Dacă vrei să trăiești bine și mult, după părerea mea, ai nevoie și de mișcare. Pentru că suntem proiectați genetic să ne mișcăm. Și atunci, dieta și sportul ne ajută să trăim în armonie.

Toate aceste informații utile le găsim în cărțile tale, nu e de mirare că aproape toate volumele s-au vândut ca pâinea caldă.

E adevărat, 3S a fost reeditată de 10 ori, a fost unul dintre cele mai vândute programe din România, din 2013 și până acum, mai am câteva exemplare din Jurnal de gravidă, dar vestea bună e că intenționez să scot din nou cărțile, de această dată în format electronic. 3S va fi disponibil în varianta online și va fi accesibil tuturor.

O urare pentru gălățeni?

Să fie sănătoși, și să găsească formula perfectă în care să funcționeze cel mai bine. Să aibă forța de a fi deasupra celor mai puternice scuze și să realizeze că singurul loc în care trăiesc cu adevărat toată viața e în propriul corp, acționând în consecință! Vă salut și aștept să ne revedem, sănătoși și supli!

Foto: arhiva personală

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Vara asta la înălțime! SUMMER BY YOUR OWN RULES #peterasa Shopping City Galați

Vara asta se lasă cu amintiri, mult zâmbet, versuri...

1 iunie la Brăila Mall: tărâm de poveste

Anul acesta, distracţia este dublă: de 1 si 2...

MANGOLIV – healthy station! Angajament zilnic pentru starea ta de bine

Cum ar fi să mergi într-un loc de dragul...

Un nou răsfăț pentru tine – magazinul de bijuterii Teratai

Ție cum îți place să te porți prin lume...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...

O nouă aventură la Brăila Mall: CĂLĂTORIE ÎN MULTIVERS!

Dacă ești pasionat de inovațiile în tehnologie sau pur...