Breaking news:

Arome de iarnă – Noutăţile sezonului rece vin de la Brăila Mall

Știi cum fiecare amintire și experiență poartă cu sine...

Sclipiri de sărbătoare de la Teilor din Brăila Mall

Garnisite cu emoție, bucurie și entuziasm, momentele preferate ale...

Ce să mâncăm pentru a ne proteja de razele UV

Pe o vreme caniculară, știm cu toții că razele soarelui sunt mai puternice și expunerea la soare este mai ridicată. Din această cauză, razele ultraviolete sunt nocive pentru pielea noastră. Pentru acest lucru este bine să stăm cât mai departe de radiaţii şi arsuri.
Nu multă lume știe că nu doar cremele sunt cele care ne protejează, ci sunt şi alimente care lucrează din interior, ne hrănesc pielea cu enzime, accelerează producerea de colagen şi antioxidanţi şi luptă cu radicalii liberi care ne dăunează pielii.

Cea mai bună soluție este să nu te expui la soare în orele de vârf, însă dacă trebuie neapărat să ieși la orele cu soare puternic, atunci e bine să consumi înainte legume şi fructe care să te ajute suplimentar. Aparent, toate contribuie la starea ta de bine şi te protejează de factorii externi.

Așadar v-am pregătit o listă cu cele mai bune alimente care trebuie consumate în fiecare zilnic.

Peşte

Pentru sursa bogată de Omega-3 care poate fi găsită în uleiul de peşte şi care ajută la creşterea naturală de SPF în corpul tău.

Portocale, cartofi dulci şi morcovi

Sunt pline cu vitamina A şi vitamina C, toate fiind folosite în industria cremelor cu SPF ridicat. Simte-te liberă să mănânci morcovi cu humus pentru o gustare delicioasă şi sănătoasă; un prânz bogat cu cartofi dulci şi grătar şi nu te simţi vinovată dacă consumi prea multe sucuri de portocale (proaspete, făcute manual)! Pielea ta o să îți mulţumească!

Fructe de pădure

Colorate, gustoase şi protectoare, fructele de pădure ajută în lupta împotriva radicalilor liberi care îmbătrânesc pielea în timp ce cresc nivelul de producţie de colagen. O cură sănătoasă implică un shake plin de afine, zmeură, dude şi frăguţe!

Roşiile

Sunt legumele cele mai bune, care luptă cel mai eficient împotriva problemelor cauzate de radiaţiile UV. Acestea reduc roşeaţa şi durerea cauzată de arsuri, hidratează pielea şi o hrănesc cu antioxidanţi.

Broccoli

Este o o sursă bogată de antioxidanţi puternici şi antiinflamatori. În plus, acesta conţine izotiocianat care luptă împotriva agenţilor cancerigeni care pot duce la cancer, inclusiv cancer de piele şi cancerul de sân.

Spanacul

Plin de nutrienţi şi fier, spanacul este bogat şi în coenzima Q10, care acţionează ca un scut împotriva radicalilor liberi şi opreşte pătrunderea lor în celule. Dar nu doar spanacul ajută, ci şi cerealele, sâmburii, seminţele şi în special alunele.

Ciocolata

Cu cât mai neagră, cu atât mai bine, preferabil cu cacao 80% şi chiar mai mult! Ciocolata are o concentraţie mare de flavonoide, compuși antioxidanți care ajută la protejarea pielii de arsurile solare.

Goji

Un aliment extrem de dens şi nutritiv și o sursă imensă de acizi graşi esenţiali, antioxidanţi, minerale, vitamine B şi 18 aminoacizi. Sunt, de asemenea, o sursă excelentă de carotenoide care servesc la protejarea celulelor de radicalii liberi care pot fi produși de către razele UV.

Consumă multe sucuri de fructe naturale, multe salate verzi, mult peşte, seminţe şi sâmburi şi o să ai o protecție în plus, care o să te împotriva razelor UV.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Experimentează crioterapia cu Criocamera Geoway G900

Nu o singură dată am auzit că o minte...

Arome de iarnă – Noutăţile sezonului rece vin de la Brăila Mall

Știi cum fiecare amintire și experiență poartă cu sine...

Sclipiri de sărbătoare de la Teilor din Brăila Mall

Garnisite cu emoție, bucurie și entuziasm, momentele preferate ale...

De la pasiune, la propria afacere în domeniul beauty – povestea Geaninei Voicu

Determinare, pasiune și multă muncă – sunt ingredientele cu...

Nou în oraș – Starbucks Brăila Mall!

Finalul anului vine cu veşti bune de la Brăila...

Avem un Teatru pe țeavă la Galați. Cum procedăm?

Un actor își petrece întreaga viață pe scenă. Că...