Breaking news:

Cela Neamțu – pastel și tapiserie

Muzeul de Artă Vizuală Galați are plăcerea să vă invite la vernisajul expoziției de pastel și tapiserie semnată Cela Neamțu, miercuri, 13 februarie, la ora 18.00.

Născută pe 16 iulie 1941, în localitatea Piciorul Lupului, județul Iași, a absolvit Institutul ,,Nicolae Grigorescu” din București în 1966. Este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România din 1970, iar din 1990 este membru corespondent al E.T.N. (European Textile Network) și al I. T. N. E. T. (International Textile Network).

Începând din 1969, a avut numeroase expoziții personale sau participări la expoziții de grup, atât în țară, cât și în străinătate, dar și participări la concursuri internaționale.

Numeroase premii de excelență

Printre premiile obținute, menționăm: Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România pentru prototip (1974), Premiul II pentru Tapiserie oferit de Ministerul Culturii (1978), Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România pentru Tapiserie (1984), Diplomă de Onoare la Cvadrienala Artelor Decorative din Erfurt, Germania (1986), Placheta la a 8-a Bienală Internațională de Arte din Valparaiso, Chile (1987), Medalia Mihai Eminescu (2000), Ordinul Național Serviciul Credincios în Grad de Comandor (2001), nominalizare pentru Premiul Academiei Române (2003), Premiul de Excelență din partea Patronatului Național Român (2005), Medalia de Aur a Salonului Artiștilor Plastici Francezi, ediția nr. 217, Grand Palais, Paris (2006), Premiul ,,Vasile Pogor” din partea Primăriei Iași (2008), Premiul ,,Ion Andreescu” în domeniul artelor plastice pentru întreaga creație, oferit de Academia Română (2011), Premiul de Excelență al Primăriei Iași (2017).

Opere de colecție

,,Cela Neamțu este una dintre personalitățile cele mai importante ale artei contemporane românești în domeniul tapiseriei. Absolventă a Institutului de Arte plastice ,, Nicolae Grigorescu’’, în 1966, Cela Neamțu a participat în cele aproape 5 decenii de activitate la numeroase expoziții naționale și internaționale de prestigiu, a avut expoziții personale în mari muzee și galerii din țară și din străinătate. Operele ei figurează în colecții de stat și particulare de prestigiu din întreaga lume.

A obținut în 2006 la Paris, Medalia de Aur a Societății Artiștilor Francezi.

Expoziția actuală a Celei Neamțu cuprinde lucrări pe tema iei romanești, imagini inspirate din diferite regiuni ale țării, realizate în tehnica mixtă : desen în pastel alb și colaje textile.’’ (Mariana Cocoș,critic de artă).

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Alege și tu bucuria unui eveniment reușit cu Desiree Flowers & Events

Orice eveniment este special și reprezintă o fărâmă din...

Ioana Gherghe – cosmetică și pasiune

Ioana Gherghe este un cosmetician cu vechime și experiență...

Extreme FlorEvents – artă florală pentru evenimente speciale

Pentru că evenimentul tău este parte din povestea ta...

Inaugurarea primului parc de aventură din judeţul Galaţi

Astăzi, a fost deschis Parcul de Aventură din județul...

Cum faci performanță pe actuala piață a muncii?

Societatea actuală este în continuă schimbare, fiind puternic marcată...