Breaking news:

Nou în oraș – Starbucks Brăila Mall!

Finalul anului vine cu veşti bune de la Brăila...

Avem un Teatru pe țeavă la Galați. Cum procedăm?

Un actor își petrece întreaga viață pe scenă. Că...

Cadouri reușite pentru sărbători împlinite la Shopping City Galați

Sărbătorile înseamnă împreună, sunt apogeul fiecărui an și expresia...

Farmecul Crăciunului are urme de sclipici la Extreme FlorEvents

În fiecare colț de lume, magia Crăciunului ne aduce...

Cela Neamțu – pastel și tapiserie

Muzeul de Artă Vizuală Galați are plăcerea să vă invite la vernisajul expoziției de pastel și tapiserie semnată Cela Neamțu, miercuri, 13 februarie, la ora 18.00.

Născută pe 16 iulie 1941, în localitatea Piciorul Lupului, județul Iași, a absolvit Institutul ,,Nicolae Grigorescu” din București în 1966. Este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România din 1970, iar din 1990 este membru corespondent al E.T.N. (European Textile Network) și al I. T. N. E. T. (International Textile Network).

Începând din 1969, a avut numeroase expoziții personale sau participări la expoziții de grup, atât în țară, cât și în străinătate, dar și participări la concursuri internaționale.

Numeroase premii de excelență

Printre premiile obținute, menționăm: Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România pentru prototip (1974), Premiul II pentru Tapiserie oferit de Ministerul Culturii (1978), Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România pentru Tapiserie (1984), Diplomă de Onoare la Cvadrienala Artelor Decorative din Erfurt, Germania (1986), Placheta la a 8-a Bienală Internațională de Arte din Valparaiso, Chile (1987), Medalia Mihai Eminescu (2000), Ordinul Național Serviciul Credincios în Grad de Comandor (2001), nominalizare pentru Premiul Academiei Române (2003), Premiul de Excelență din partea Patronatului Național Român (2005), Medalia de Aur a Salonului Artiștilor Plastici Francezi, ediția nr. 217, Grand Palais, Paris (2006), Premiul ,,Vasile Pogor” din partea Primăriei Iași (2008), Premiul ,,Ion Andreescu” în domeniul artelor plastice pentru întreaga creație, oferit de Academia Română (2011), Premiul de Excelență al Primăriei Iași (2017).

Opere de colecție

,,Cela Neamțu este una dintre personalitățile cele mai importante ale artei contemporane românești în domeniul tapiseriei. Absolventă a Institutului de Arte plastice ,, Nicolae Grigorescu’’, în 1966, Cela Neamțu a participat în cele aproape 5 decenii de activitate la numeroase expoziții naționale și internaționale de prestigiu, a avut expoziții personale în mari muzee și galerii din țară și din străinătate. Operele ei figurează în colecții de stat și particulare de prestigiu din întreaga lume.

A obținut în 2006 la Paris, Medalia de Aur a Societății Artiștilor Francezi.

Expoziția actuală a Celei Neamțu cuprinde lucrări pe tema iei romanești, imagini inspirate din diferite regiuni ale țării, realizate în tehnica mixtă : desen în pastel alb și colaje textile.’’ (Mariana Cocoș,critic de artă).

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Avem un Teatru pe țeavă la Galați. Cum procedăm?

Un actor își petrece întreaga viață pe scenă. Că...

Cadouri reușite pentru sărbători împlinite la Shopping City Galați

Sărbătorile înseamnă împreună, sunt apogeul fiecărui an și expresia...

Farmecul Crăciunului are urme de sclipici la Extreme FlorEvents

În fiecare colț de lume, magia Crăciunului ne aduce...

Lifting facial non-invaziv cu ULTRAFORMER III

Frumusețea și naturalețea sunt declarații împotriva normelor impuse de...

Împarte bucuria lucrurilor simple cu Cărturești Brăila Mall

De sărbători sau cu fiecare ocazie când îți dorești...

Candy Christmas – Gust de poveste la Cofetăria Dana

Când pășești în acest tărâm magic, simți efectiv cum...