Breaking news:

GRILL STATION 17 – Când ți-e poftă de gustul de acasă

Când îți dorești să te bucuri de mâncare gustoasă,...

Supermodel Cut – noul trend al toamnei 2023!

Simți și tu tentația de a-ți reîmprospăta look-ul? Toamna...

CurățenieGalațiBrăila.ro – Pentru starea ta de bine!

Curățenia. Nu e, de fiecare dată, o activitate pe...

Ciprian Neculai – fotograful e un bun psiholog!

Îi plac oamenii. Și ideea de socializare. Pentru el, fotografia e un mijloc de a se apropia de ceilalți, de a-i cunoaște, de a-și face prieteni noi. Ciprian Neculai a descoperit aparatul de fotografiat când avea deja un drum al său, destul de sigur. Și ceea ce a crezut că va fi o simplă joacă, s-a transformat în alegere. La 15 de ani de la primul său cadru, tras cu un Cannon 1000D, după ce a cochetat cu portretul, fotografia de modă și cea de produs, Ciprian este un fotograf pasionat de nunți, cu sute de evenimente la activ, cu clienți care i-au devenit prieteni și experiență vastă în domeniu.

La întrebarea Fotograful este în primul rând un technician sau un artist?, Ciprian a răspuns: “E un bun psiholog. E un cunoscător de oameni, e un îmblânzitor al emoțiilor. Mirii sunt foarte stresați în ziua nunții, pentru că ziua aia nu le aparține. Sunt înconjurați de oameni, presați de termene, îngrijorați de cursul evenimentelor. Ca să obții niște fotografii de neuitat trebuie să îi scoți din lumea lor, să te împrietenești cu ei, să vezi ce le place. Eu cred că <<citesc>> oamenii destul de bine. Firește, și talentul e important. Nu mai zic că fără tehnică, practic nu există fotografie! Sunt colegi care se concentrează pe vizual, pe produsul final, vor imagini spectaculoase cu orice preț. Pentru mine e important și procesul, drumul care m-a adus până aici. Sunt nunți la finalul cărora îmi pare rău că trebuie să plec acasă și acolo știu că am făcut cele mai bune fotografii!”

Un autodidact, Ciprian a învățat experimentând, dar a urmat și cursuri de specialitate. A descoperit în timp că este atras de portret (dacă se poate, în aer liber), de fotografie de produs și fashion, dar cel mai mult îi plac evenimentele. “În meseria asta înveți permanent, te transformi fără să-ți dai seama. Cu fiecare eveniment la care participi, cu fiecare experiență ești un alt om. Și asta se vede. E o meserie frumoasă, pe cale de dispariție. Cel puțin pe fashion, estimez că, în doi ani, fotografiile de modă vor fi făcute cu ajutorul IA (inteligenței artificiale), fără să mai fie nevoie de modele, costume, studio sau locații spectaculoase și lumini. Just like that! În plus, oricine are un telefon performant, are în mână o camera de luat vederi mai bună ca un aparat foto vechi”, spune Ciprian.

Cea mai mare frică a unui fotograf? Rutina. Același tipar, același program, aceleași locuri de pozat. Te obișnuiești atât de tare cu un loc, încât nu-l mai vezi. De aceea, lui Ciprian Neculai îi place să meargă cu mirii chiar în localități/ locuri noi. Îi place Dobrogea, care e la o aruncătură de băț, îi plac străduțele vechi, clădirile cu o poveste în spate, dar nu refuză o nuntă în pădure sau într-o poiană însorită. “Nunta ideală pentru mine, este într-un loc unde nu am fost încă”, spune Cirprian.

Așa că, dacă doriți să vă distrați creând amintiri de neuitat, la nuntă, trash the dress sau orice alt eveniment vesel din viața dumneavoastră, pe Ciprian îl găsiți pe facebook și pagina sa personală ciprianneculai.com și la telefon: 40722431554.

P

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

4.3 / 5. voturi: 7

ai citit?

Supermodel Cut – noul trend al toamnei 2023!

Simți și tu tentația de a-ți reîmprospăta look-ul? Toamna...

CurățenieGalațiBrăila.ro – Pentru starea ta de bine!

Curățenia. Nu e, de fiecare dată, o activitate pe...

Olga Lucasius – un terapeut pentru trup și suflet

Are mâini puternice și căutătoare și cu ele face...

PetVet Medical – un nou cabinet veterinar în Galați

PetVet Medical, un nou cabinet veterinar înființat la Galați,...

Braila Mall – Destinație de distracție

Ești gata de distracție? Hai la Brăila Mall! Vara este...