Breaking news:

Arome de iarnă – Noutăţile sezonului rece vin de la Brăila Mall

Știi cum fiecare amintire și experiență poartă cu sine...

Sclipiri de sărbătoare de la Teilor din Brăila Mall

Garnisite cu emoție, bucurie și entuziasm, momentele preferate ale...

Nikol MUA – Machiajul, o artă ce presupune multă muncă

Ce legătură există între inginerie agricolă și make-up? Aparent, niciuna. Și totuși, Nikol MUA reușește să îmbine cele două domenii cu grație, după ce s-a pregătit temeinic pentru primul și a construit o carieră de succes în al doilea. MUA e numele “de scenă”, și este acronimul de la englezescul “make-up artist”. A visat că va deveni un artist talentat de când era mică, timp în care a exersat pe toate păpușile și, mai târziu, pe toate prietenele. A urmat sfatul părinților și a absolvit o facultate serioasă: Inginerie Agricolă în Iași, urmată de un masterat în Siguranța Alimentară la USAMV. Însă, o ușă s-a deschis în tipul studenției și Nikol a participat la un curs de machiaj profesional. A fost atât de încântată de ce s-a întâmplat acolo, încât a lucrat pe cont propriu o perioadă și a urmat multe cursuri și masterclass-uri pentru a-și perfecționa tehnica. Unul dintre acestea i-a permis să se specializeze și pe dermopigmentare. I-a plăcut atât de mult și a avut atât de multe cliente, încât s-a decis să meargă pe acest drum. Din pasiunea pentru stilizarea sprâncenelor și-a extins domeniul de activitate și astăzi este PhiBrows Artist, absolventă a Phi Academy, dar și PhiLaser Tehnician (îndepărtează cu ajutorul laserului tatuajele de pe corp dar și sprâncenele tatuate greșit). În cei 10 ani de experiență în domeniu a crescut constant și a căpătat încredere. Spune că make-up-ul a fost un vis hrănit și muncit și că se bazează întotdeauna pe intuiție și imaginație. De anul trecut, s-a decis să se “așeze” undeva, așa că o găsiți în incinta Imperia Beauty Clinic (pe strada Brăilei la nr. 88 – lângă noul sediu BCR), unde se află și Academia Nikol MUA.

“Atuul meu? Naturalețea și felul meu de a fi. Îmi place să cred că am un stil propriu, la care am lucrat intens în ultimii ani. Și iubesc să văd femeile fericite, încântate de transformările prin care trec în urma machiajului meu. Clientele mele au ajuns, în timp, să fie familia mea. Și e și normal: pe unele le machiez de 10 ani. Îmi place foarte mult ce fac, deși în zilele de vară, cu nunți, mă trezesc la 4,00 și muncesc până la ora 22,00, fără pauze. Nu e întotdeauna ușor, dar e foarte frumos și mă mândresc cu faptul că nu am avut nicio clientă nemulțumită”, explică Nikol MUA.

La Imperia Beauty Clinic nu face doar machiaje, ci și tratamente cosmetice. Academia sa își propune “să scoată talentul din cei pasionați de arta make-up-ului.” Voi lucra cu grupe de maximum 4 cursanți o săptămână curs de bază intensiv, apoi, pentru cine dorește, mergem pe cursuri de perfecționare pe anumite tehnici. “Vreau să formez noi talente, să transmit din pasiunea mea, mi-aș dori să formez o echipă de profesioniști în domeniu, pe care să mă bazez, dar pentru asta am nevoie doar de persoane care își doresc cu adevărat să învețe și se regăsesc în ceea ce fac eu”, explică Nikol.

Pentru cei pasionați de această artă, care ar dori să înceapă o afacere în domeniu, Nikol MUA are și un sfat: să se înarmeze cu răbdare și ori de câte ori se gândesc să renunțe, să se forțeze și să meargă mai departe. Să muncească dublu, triplu, mai ales dacă au în jurul lor oameni sceptici, care nu cred în șansele lor.

Pe Nikol MUA o puteți urmări pe paginile de Facebook/Insta și TikTok. Iar dacă vreți să simțiți pe propria piele cât de talentată este, sunați la: 0754/852 673 sau veniți la Imperia Beauty Clinic!

P

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

4.4 / 5. voturi: 18

ai citit?

Experimentează crioterapia cu Criocamera Geoway G900

Nu o singură dată am auzit că o minte...

Arome de iarnă – Noutăţile sezonului rece vin de la Brăila Mall

Știi cum fiecare amintire și experiență poartă cu sine...

Sclipiri de sărbătoare de la Teilor din Brăila Mall

Garnisite cu emoție, bucurie și entuziasm, momentele preferate ale...

De la pasiune, la propria afacere în domeniul beauty – povestea Geaninei Voicu

Determinare, pasiune și multă muncă – sunt ingredientele cu...

Nou în oraș – Starbucks Brăila Mall!

Finalul anului vine cu veşti bune de la Brăila...

Avem un Teatru pe țeavă la Galați. Cum procedăm?

Un actor își petrece întreaga viață pe scenă. Că...