După succesul evenimentului pescăresc de săptămâna trecută, restaurantul Craft – Rebel Food vine cu o nouă temă culinară de actualitate. Începând de joi, 28 noiembrie, și până duminică 1 decembrie inclusiv, suntem invitați să ne bucurăm de tradițiile culinare românești.
Parafrazându-l pe Ion Creangă, nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când mă gândesc la o masă românească, aș începe obligatoriu cu un platou țărănesc. Să troneze pe el șunca, toba, lebărul, jumerile crocante și cârnăciorii uscați. Să nu lipsească brânza de burduf, telemeaua de vaci cu ceapă rosie, fasolea făcăluită, zacusca de vinete, roșiile cărnoase și castraveții.
Cam după un ceas ne vom putea drege ușor cu o ciorbă de burtă sau de văcuță, după cum ne este felul. De la regalul bucatelor românești propus de Craft – Rebel Food nu va lipsi varza călită, asezonată cu cârnați de casă, mămăliguță și ardei iute. Fasolea cu ciolan și murături de casă, precum și sărmăluțele în foi de varză cu mămăliguță și smântână vor fi gătite zilnic din ingrediente proaspete, fără trucuri numite ”vegete”.
Fără îndoială, vedeta acestui eveniment culinar va fi tochitura de purcel, cu ou ochi și brânză, servită după vechea tradiție românească cu murături de casă.
Pentru desert, echipa de bucătari de la Craft – Rebel Food ne propune o suită de plăcinte: de mere, cu iaurt, de brânză sau de dovleac.