Îndepărtarea părului nedorit este o activitate practicată și de femei și de bărbați în zilele noastre. Și pentru că, de multe ori, auzim povești de groază despre experiențele cunoștințelor noastre când vine vorba de epilat, este important să știm cum să alegem salonul potrivit pentru o epilare sigură și igienică.
Uită-te prin salon înainte să îți faci programarea
Dacă te duci prima dată la salonul respectiv pentru epilare, fă o tură prin salon și analizează starea în care se află înainte să te programezi. Dacă vezi ceva ce nu pare a fi în regulă sau ceva ce nu ar trebui să se întâmple, încearcă la un alt salon. Urmărește tot, de la nivelul general de curățenie al salonului la praful de pe rafturi. Trage-ți un semnal de alarmă din orice te duce cu gândul că în acel salon nu se respectă normele de igienă.
Fii atentă la instrumente
Când intri în camera de epilare, uită-te la instrumente. Dacă există instrumente la sterilizat și instrumente curate scoase dintr-un sertar sau loc de depozitare, înseamnă că angajații respectă igiena și siguranța clienților. În schimb, dacă instrumentele sunt împrăștiate peste tot sau cosmeticiana pune instrumentele care au fost folosite pe tine, direct înapoi în sertar, e un semn că salonul este întreținut într-o stare precară de igienă și nu e recomandat să te întorci acolo. Un alt semn bun este hârtia aplicată pe pat înainte să te epilezi. Un estetician bun va schimba hârtia de pe pat după fiecare client pentru a minimaliza riscul de a transfera microbi între clienți.
Încălzitoarele de ceară
Uită-te atent la încălzitoarele de ceară folosite. Ceara are tendința să facă dezordine, într-adevăr, dar există soluții speciale care să o curețe ușor de pe marginea încălzitoarelor. Dacă exteriorul acestora este plin de ceară și/sau praf, este foarte probabil ca salonul să nu fie cel mai potrivit pentru tine. Fii atentă și la spatulele de unică folosință. Ai grijă să nu introducă aceeași spatulă de două ori în ceara caldă. Iar dacă îți spune că încălzește ceara suficient cât să omoare microbii, sunt două opțiuni, iar ambele sunt neplăcute. Fie te minte, temperatura normală la care se încălzește ceara nu este suficient de ridicată pentru a omorî bacteriile, fie ceara e prea caldă, ceea ce poate rezulta într-o arsură de gradul 2 sau 3 pe piele.
Dacă ai dubii și nelămuriri despre oricare parte din procesul de epilare, pune-i întrebări cosmeticienei, iar dacă ceva ți nu se pare în regulă, probabil că e. Esteticienele trebuie să poarte mănuși de unică folosință în timpul epilării (și să le schimbe după fiecare client). Totuși, datorită pielii sensibile, se poate întâmpla să ți se irite zona depilată și să devină ușor roșie pentru câteva ore. Acest lucru este normal și de obicei este fără consecințe pentru piele.
Sursa foto: Shutterstock.com