Breaking news:

Al doilea restaurant NOODLZ deschis la Shopping City Galați

A doua locație NOODLZ A doua locație NOODLZ s-a deschis...

Cadouri reușite pentru sărbători împlinite la Shopping City Galați

Cardul cadou Sărbătorile înseamnă împreună, sunt apogeul fiecărui an și...

Revelion la Beluga Events – regal al bucuriei și distracției

Evenimentele se disting prin alegerea unei locații selecte, prin...

Lorraine’s Beauty Rituals Academy

Și-a dorit să știe cum să își îngrijească tenul...

Cum să te fereşti de frig

- reclama -spot_img
0
(0)

Frigul aspru din această iarnă ne-a luat pe toţi prin surprindere, având în vedere că în luna decembrie a anului trecut temperaturile erau destul de prietenoase cu noi. Pentru persoanele mai friguroase venim cu câteva sfaturi folositoare pentru a vă feri de frig în această perioadă.

Vestimentaţia, principala armă împotriva frigului

Multă lume consideră că trebuie musai să fii îmbrăcat gros, dar paradoxal, cu cât te îmbraci mai gros, cu atât vă va fi mai frig! Puteţi înlocui puloverele cu un tricou de corp şi o bluză din material „polar” sau antivânt. De asemenea, aveţi grijă la hainele mulate: orice haină care se mulează pe corp nu ţine de cald! Nici măcar încălţămintea. Evitaţi să purtaţi şosete din material sintetic, iar ghetele să nu fie fixe pe picior. Capul şi mâinile trebuie acoperite mereu, însă doar cu obiecte vestimentare din lână sau bumbac. Un lucru important de care trebuie să ţineţi cont: când ieşiţi afară evitaţi să respiraţi pe gură, pentru că puteţi inhala praf şi microbi, iar sistemul imunitar funcţionează mult mai greu în perioada sezonului rece.

Casa, locul cel mai important pentru păstrarea temperaturii calde a corpului

Faceţi tot posibilul să menţineţi o temperatură de 25 de grade în casă pentru a nu resimţi foarte tare efectele frigului. Puteţi suplimenta căldura cu un radiator sau să lăsaţi un ochi la aragaz aprins. Mai mult, dacă aprindeţi câteva lumânări, vă puteţi ridica cu câteva grade temperatura în casă. Un lucru ce poate părea inedit este faptul că puteţi pune sub plapumă o sticlă cu apă fierbinte. Muşchii se vor relaxa şi nici nu veţi simţi frigul.

Stilul de viaţă, benefic corpului uman

Cu siguranţă dacă faceţi sport, frigul va sta departe de dumneavoastră. Dacă faceţi o scurtă înviorare de dimineaţă, şi reluaţi procedura când vă întoarceţi acasă, circulaţia sângelului va avea un alt ritm. Nu este obligatoriu să fiţi un sportiv de performanţă pentru a avea o circulaţie bună. Trebuie doar să ajutaţi puţin muşchii să se dezmorţească.

Alimentaţia sănătoasă, obligatorie

În această perioadă este foarte important să consumaţi cât mai multe fructe. Puteţi ţine o dietă alcătuită din fructe şi supe, iar mâncarea să nu fie prea „consistentă”, însă e bine să fie foarte nutritivă. Încercaţi să beţi o limonadă în fiecare zi, consumaţi cât mai multe mere, pere, gutui, iar la masă puteţi mânca o supă cremă de legume cu crutoane, plăcinte de dovleac şi de varză, mămăligă cu smântână etc. În acest fel, veţi avea un corp detoxifiat, imunitatea fiind mult mai vigilentă cu virusurile. De asemenea, nu uitaţi de ceaiuri. Beţi măcar două căni pe zi!

Sursa foto: www.pexels.com

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Cadouri reușite pentru sărbători împlinite la Shopping City Galați

Cardul cadou Sărbătorile înseamnă împreună, sunt apogeul fiecărui an și...

Revelion la Beluga Events – regal al bucuriei și distracției

Evenimentele se disting prin alegerea unei locații selecte, prin...

Lorraine’s Beauty Rituals Academy

Și-a dorit să știe cum să își îngrijească tenul...

Spectacole de sezon, pline de farmec și magie, la Teatrul ”Gulliver”

La Teatrul pentru Copii și Tineret ”Gulliver”, luna decembrie...

Desiree Flowers & Events – Întoarcerea la natură

Desiree Flowers & Events - pasiune pentru flori De șapte...

Horoscopul lunii decembrie 2022

Întâlniri festive, tradiții și termene limită Oricât de greu este...