Breaking news:

Cum tratăm acneea acasă

Acneea este afecțiunea care se manifestă prin exces de sebum la suprafaţa pielii, care blochează porii din piele, provocând apariția unor erupții cu puroi la nivelul feței, pieptului, umerilor și spatelui. Apariția acestora poate fi controlată sub supravegherea dermatologului sau prin simple măsuri de îngrijire. Dacă aceste erupții sunt lezate vor cauza apariția cicatricilor.

Deoarece este o afecțiune care apare cel mai des în perioada adolescenței, acneea poate cauza depresie și stări de anxietate. Factorul declanșator principal este activitatea hormonală, mărind cantitatea de sebum produs.

Din această cauză acneea poate apărea și în cazul femeilor însărcinate, la menopauză sau în timpul ciclului menstrual. Există cazuri genetice care provoacă apariția acneei, dar sunt rare.

Acneea se manifestă prin aspectul gras al feței, pieptului și spatelui, apariția punctelor negre sau a celor albe, toate acestea agravate la femei în perioada premenstruală.

Specialiștii de la Natur House vin cu soluții și vă ajută în rezolvarea acestor probleme.

Vitamina A este benefică în creșterea și maturizarea celulelor, așadar se recomandă alimentele bogate în beta-caroten. Acesta se va transforma la nivelul organismului în vitamina A. Vitamina E ajută la menținerea unei pieli sănătoase, dacă este combinat cu seleniul, deoarece acționează asupra enzimei glutation-peroxidază, care reduce procesul inflamator.

Zincul crește imunitatea, astfel organismul este mai puternic să acționeze împotriva factorilor externi cauzatori, cum ar fi praful. Anumite studii dovedesc că vitamina B6 poate ajuta la stabilizarea fluctuațiilor hormonale care pot produce acneea. Se recomandă o dietă normocalorică, hipolipidică și cu un conținut scăzut de glucide rafinate

Vitamina B6 se poate folosi în episoadele care agravează acneea, precum ciclul menstrual. Vitamina C, vitamina E și seleniul stimulează sistemul imunitar. Zincul reduce inflamația și favorizează echilibrul hormonal.

Ca fitoterapie, acneea poate fi combătută cu administrarea următoarelor plante, dar ele nu trebuie să fie folosite simultan. Acestea sunt: păpădie, ulei de luminiță, brusture, trei-frați-pătați, lipicioasă, pentru uzul intern. Iar pentru uz extern, se pot folosi comprese locale cu aloe vera, busuioc, cânepa-codrului, lavandă, gălbenele, urzică.

Experții în nutriție de la Natur House, alături de tine

Pentru ca tu să devii mulțumit în totalitate de tine, apelează fără ezitare la specialiștii de la Natur House.

Natur House este lider mondial în nutriție și dietetică, cu peste 2000 de centre prezente în 40 de tări. Dacă ești interesat, centrul Natur House îți oferă consiliere din partea unui specialist în nutriție, care în funcție de obiceiurile alimentare, de stilul de viață, de afecțiunile fiecăruia îți va recomanda o dietă de reeducare alimentară și produse exclusive marca Natur House.

Toate consultațiile sunt gratuite. Programările se fac la numerele de telefon 0751.339.206 sau 0786.925.747.

Alina Maria Vereș
Nutriționist Natur House Galați

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Cum transformi manichiura într-o operă de artă cu nuanțele vedetă ale sezonului?

Când ți-ai privit vreodată unghiile ca pe o posibilă...

Cât este darul de nuntă în 2024?

În câteva luni începe sezonul de nunți, iar portofelele...

Pornește în aventura imaginației din Țara Minunilor de la Cofetăria DANA

Ce crezi că se întâmplă atunci când bucuria gustului...

Ordinea corectă de aplicare a produselor de skincare

Ți s-a întâmplat să investești într-un produs de îngrijire...

Make-up și strălucire la Blush Beauty by Giulia!

Pentru multe femei, machiajul a devenit o parte integrantă...