1.1 C
Galați
luni 18 ianuarie 2021
More

  De ce kilogramele în plus îți pot afecta sexualitatea

  În ziua de azi, avem senzația că știm tot ce se poate ști despre sex și viața intimă a cuplurilor, însă, în urma unor studii recente, până la 50% dintre persoanele supraponderale prezintă probleme de dorință sexuală și performanță.

  Specialiștii Natur House îți dezvăluie care sunt cauzele acestei probleme, dar și cum poți remedia asemenea afecțiune.

  Obezitatea, principala cauză

  Nu mai este un secret faptul că alimentația nesănătoasă te ajută să grabești pasul către obezitate, dar din păcate, îți influențează și viața sexuală, și cea socială în aceeași masură.
  Supraponderabilitatea, stresul, lipsa încrederii în sine afectează dorința sexuală. Deseori, aceste probleme sunt determinate de condițiile fizice care însoțesc obezitatea. Afecțiunile medicale cum ar fi colesterolul crescut sau rezistența la insulină pot avea un impact asupra performanței sexuale, care la rândul ei se resimte asupra dorinței sexuale, în special la bărbați.

  Întrucât aceste două afecțiuni determină îngustarea vaselor de sânge de la nivelul penisului, pot apărea impotența sau disfuncția sexuală. Bărbații nu sunt singurii cu probleme sexuale determinate de o vascularizație precară. Chiar și femeile supraponderale sunt afectate de aceleași probleme.

  În plus, greutatea în exces scade și șansele de a avea moștenitori; în cazul bărbaților afectează calitatea spermei, iar în cel al femeilor, apar probleme legate de ovulație.

  Kilogramele în plus îți afectează uneori și moralul

  La persoanele supraponderale există o reacție exagerată față de propriul aspect fizic inestetic, apărând în plus și o serie de inconveniente: discomfort (gâfâit la simple eforturi, transpirații faciale), afectarea unor activități uzuale, ironii ale celor din jur.

  În viziunea unora, persoanele cu câteva kilograme în plus sunt sortite condamnării sociale, prin simplul fapt că a fi mai plinuţ nu se asociază cu a fi sexy. Chiar dacă sentimentul de inacceptare este comun ambelor sexe, femeile simt mult mai acut acest lucru. Un lucru negativ este că până și femeile care au o relaţie de lungă durată, cu un partener iubitor, se simt mai puţin atrăgătoare din cauza faptului că au câteva kilograme în plus.

  Primul pas: acceptarea corpului

  Potrivit cercetătorilor, persoanele cu multe kilograme în plus au în general o viaţă sexuală neîmplinită, dar concluzia finală este că doar câteva schimbări în alimentație îți pot revitaliza, totuși, viața sexuală. Primul pas este acceptarea corpului, indiferent de mărimea acestuia.

  Modificările în dietă, cum ar fi o dietă săracă în grăsimi și consumul unei cantități mari de legume și fructe, care ajută la controlul nivelului de colesterol și al glicemiei, ajută la creșterea dorinței sexuale, chiar dacă nu implică și scădere ponderală. Pierderea în greutate chiar și până la 5 kg poate determina o creștere semnificativă a producției de hormoni sexuali.

  De asemenea, exercițiile fizice realizate nu atât pentru pierderea kilogramelor cât pentru îmbunătățirea circulației pelviene pot aduce ameliorări semnificative, în special la femei. Exercițiile fizice și o gândire pozitivă pot face femeia să se simtă mai bine în propria piele, iar această stare de relaxare este mai propice unei activități sexuale de succes.

  Experții în nutriție de la Natur House, alături de tine

  Pentru ca tu să devii mulțumit în totalitate de tine, apelează fără ezitare la specialiștii de la Natur House.

  Natur House este lider mondial în nutriție și dietetică, cu peste 2000 de centre prezente în 40 de tări. Dacă ești interesat, centrul Natur House îți oferă consiliere din partea unui specialist în nutriție, care în funcție de obiceiurile alimentare, de stilul de viață, de afecțiunile fiecăruia îți va recomanda o dietă de reeducare alimentară și produse exclusive marca Natur House.
  Toate consultatiile sunt gratuite. Programarile se fac la numerele de telefon 0751.339.206 sau 0786.925.747.

  Alina Maria Vereș
  Nutriționist Natur House Galați

  - reclama -

  Specialiștii Natur House te învață care este importanța slăbitului pentru organism

  Știm cu toții că nu-i deloc ușor să scapi de kilogramele în plus, deși ca să slăbești este nevoie de mult timp și efort,...

  Cui i-e frică de masa de Revelion? Sfaturi de la Natur House

  Dacă puneți în practică un sfat simplu de la Natur House, nu ar trebui să vă mai faceți griji legate de masa extrem de...

  Cum asiguri îngrijire delicată și igienă eficientă, potrivite copilului tău

  Obiceiurile sănătoase se dezvoltă de la cea mai fragedă vârstă iar cei mici își însușesc deprinderile corecte prin învățare și exemplu. Tocmai de aceea...
  - reclama -