La „prima strigare”, să vizitezi Europa în timpul iernii s-ar putea să nu sune chiar așa de atractiv: vei găsi temperaturi scăzute, mai puține ore de lumină naturală și multe atracții închise în timpul sezonului rece. Pont: vei dori, de asemenea, să cumperi o asigurare de călătorie în cazul în care întâmpini întârzieri cauzate de zăpadă sau de gheață. Dar merită o doză de optimism, există și avantaje majore pentru a vizita Europa în timpul iernii, care ar putea compensa dezavantajele aparente. Recomandările mele pentru a căuta transport ieftin sunt kiwi.com și skyscanner.de.

Mai puține grupuri de turiști

Luna anului în care alegi să călătorești poate însemna diferența dintre a sta la înghesuială, la o coadă de două ore și de a avea un monument istoric incredibil de aproape de tine, fără așteptare. În timp ce multe orașe europene sunt populare pe tot parcursul anului, călătoriile în timpul iernii vă vor ajuta să evitați cele mai mari aglomerații de turiști, care pot atinge proporții cu adevărat epice în lunile calde de iulie și august.

Tarife mai mici (și avioane mai puțin aglomerate), confort pentru tine

Cererea redusă pentru zborurile de iarnă prin Europa înseamnă nu numai o șansă de a călători fără o mulțime gălăgioasă, ci și tarife mai mici. Uneori costurile sunt reduse chiar și cu 50% față de sezonul cald.

Tarife reduse pentru hotelurile în care alegeți să vă cazați

De asemenea, veți economisi bani pe hotelurile de iarnă din Europa – și probabil veți avea mai multe opțiuni. Cele mai populare locuri (inclusiv hoteluri și cabane) au tendința de a vinde mai devreme în lunile de vară, dar în timpul iernii veți avea mai multe opțiuni la prețuri mai bune. Cu aceste reduceri, vă puteți permite să stați o noapte sau două în plus.

Vreme blândă

Aceasta variază în funcție de locul în care mergeți, desigur; dacă căutați temperaturi mai suportabile, veți dori să evitați orașe precum Oslo (unde temperatura medie din ianuarie este de -5 grade Celsius) sau Moscova (o temperatură de -10 grade). Dar s-ar putea să fiți surprins de cât de plăcut este să faceți o iarnă rătăcind prin orașe precum Barcelona, ​​Atena sau Lisabona, unde temperaturile medii din ianuarie sunt în anii ’50. Împachetează-ți o jachetă ușoară și bucură-te că nu trebuie să transpiri întreaga ta vacanță de iarnă.

Aurora boreală

Profitați de acele nopți lungi de iarnă pentru a vedea unul dintre cele mai remarcabile fenomene naturale din lume: lumina nordică. Puteți bifa această dorință pe listă atunci când călătoriți în nord prin Norvegia, Suedia sau Finlanda. O alegere grozavă: la Kakslauttanen, o stațiune aflată în regiunea arctică din Laponia finlandeză. Puteți dormi într-un igloo din sticlă și puteți urmări aurora boreală fără să fie cazul măcar să te mai dai jos din pat!

Locurile mai ușor accesibile pentru vizionarea luminilor nordice includ Islanda și Scoția. (IcelandAir oferă escale gratuite în Reykjavik dacă doriți să combinați o călătorie în Islanda cu o vizită pe continent.) Oriunde ați merge, alegeți o noapte și o aventură clară în afara orașelor principale pentru a căuta cerul întunecat în zone îndepărtate.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0