Breaking news:

Despre reușită profesională și împlinire personală cu Alina Stoica, Manager Equity Expert

Veselă, optimistă și exuberantă, Alina Stoica și-a croit drumul în viață pe principii pragmatice. A adăugat la cei 7 ani de acasă, o educație bazată pe cunoaștere continuă și, apoi, o cultură a muncii axată pe autodepășire, autoperfecționare și autocontrol. Nimic nu a întors-o din drum, atunci când și-a propus să reușească și acest lucru i-a fost și îi este cheia succesului. ”Nu se poate” lipsește cu desăvârșire din vocabularul Alinei Stoica, pentru care orice situație are o rezolvare când îți pui mintea și sufletul la contribuție.

”Muncă și iar muncă”

Nu e timp de stat degeaba pentru Alina Stoica. Muncește de la 18 ani. Nu a primit nimic de-a gata. Pentru tot ce și-a dorit, pentru fiecare împlinire, pentru fiecare reușită, a muncit cu îndârjire, de multe ori, cu încăpățânarea omului care știe că poate și nu renunță la primul eșec. Și-a făcut ucenicia în domeniul bancar, unde a performat apoi vreme de 22 de ani, urcând treaptă cu treaptă spre top management. De 10 ani, a devenit o prezență remarcabilă pe piața de bussiness. Astăzi, Alina Stoica are o afacere prosperă în intermediere financiară și recrutare de forță de muncă extracomunitară. Viitorul este, însă, preocuparea ei de căpătâi. Are planuri îndrăznețe pentru a dezvolta afacerile pe care le gestionează, dar mai ales pentru a le adapta la lumea în continuă evoluție și transformare.

”În afaceri, sufletul pe care îl pui nu se cuantifică, dar este neprețuit”

Deși în bussines trebuie să fii pragmatic, rece și calculat, Alina Stoica a ales să pună și suflet în tot ce a făcut și face. A ales, de asemenea, să pună nevoile clienților mai presus de orice, indiferent că e vorba de timp investit, de câștig sau de energie consumată. ”Oricât îmi impun să fiu pragmatică, nu pot să nu pun și un pic din sufletul meu în ceea ce fac. Iar clienții noștri apreciază acest lucru și îl prețuiesc. Nu poți să te gândești numai la câștigul personal. Afacerile le fac oamenii cu sau pentru oameni. Iar oamenii au suflet”, spune Alina Stoica, ferm convinsă că mai bine și mai mult pentru clienți înseamnă, de fapt, mai mult și mai bine și pentru ea și afacerea ei.

”În fiecare zi, învăț să fiu mai bună”

Ancorată solid în prezent, dar cu gândul mereu la viitor, Alina Stoica se autoperfecționează clipă de clipă. Crede că lumea întreagă se schimbă atât de repede încât nu e timp de zăbovit. Și-a făcut un crez din a învăța și a se perfecționa mereu încă de când s-a angajat prima dată într-o bancă. Curioasă din fire și avidă de cunoaștere, a ”furat” meserie de la cei mai buni și a reușit să evolueze constant, trecând printr-o multitudine de departamente și funcții de răspundere și responsabilitate. Este ferm convinsă că fiecare lucru învățat, fiecare om cu care a interacționat, fiecare succes, dar și fiecare nereușită au făcut-o să se autodepășească. Acum, Alina Stoica și-a câștigat locul binemeritat pe piața de recrutare a forței de muncă locală. Atentă la nevoile de clienților, și-a consolidat relațiile cu partenerii de afaceri bazate pe performanță, eficiență și calitatea serviciilor oferite. De aceea, vrea să treacă la nivelul următor.

Dezvoltă ”Equity Jobs” ca prima agenție de recrutare din zona Galați, care va avea propria bază de date cu personal de angajat atât din România, cât și străinătate, de la muncitori necalificați până top management. ”Sunt multe firme care au nevoie rapid de forță de muncă eficientă și de calitate. Această stare de fapt ne-a făcut să ne gândim la crearea unei rezerve de personal adaptate pieței de muncă, în așa fel încât să putem răspunde cât mai rapid nevoilor clienților noștri”, mai spune Alina Stoica.

”Lângă omul potrivit, muți munții din loc”

Cu rațiune și sensibilitate, Alina Stoica recunoaște că reușitele și succesul pe le-a obținut se datorează, în mare măsură, oamenilor care i-au fost alături în călătoria ei profesională și personală. ”Sunt o norocoasă fiindcă am alături o mână de oameni dedicați și muncitori, cărora le sunt recunoscătoare. La fel de recunoscătoare le sunt tuturor oamenilor care mi-au dăruit lecțiile de viață de care aveam nevoie să evoluez. Oricât de bun și dedicat ai fi, oricât de competent, de muncitor ori de talentat ești, nu poți reuși singur”, mărturisește Alina Stoica. Chiar dacă e de acord cu Marlyn Monroe, care spunea ”Dă-i unei femei pantofii potriviți și va cuceri lumea”, Alina ține să completeze ”și bărbatul potrivit”. Pentru că ea are parte un soț care o susține, o încurajează și o motivează în permanență.

”La final, tot ce contează sunt experiențele trăite”

Soarta i-a surâs Alinei Stoica și în plan personal. Dumnezeu a fost generos cu ea. I-a scos în cale bărbatul pe care îl visa, are patru copiii frumoși și sănătoși, un acoperiș deasupra capului și un trai tihnit și decent. Ce altceva și-ar mai putea dori? ”Să trăiesc cele mai interesante și inedite experiențe, să călătoresc, să văd lumea largă, să îmi văd copiii fericiți, să pot merge mână în mână, iar și iar, alături de bărbatul sufletului meu, ori de câte ori se poate, pe o plajă la apus de soare, să am parte de oameni buni. Și îmi mai doresc să nu uit niciodată să fiu OM”.

P

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

4.7 / 5. voturi: 225

ai citit?

Cum transformi manichiura într-o operă de artă cu nuanțele vedetă ale sezonului?

Când ți-ai privit vreodată unghiile ca pe o posibilă...

Cât este darul de nuntă în 2024?

În câteva luni începe sezonul de nunți, iar portofelele...

Pornește în aventura imaginației din Țara Minunilor de la Cofetăria DANA

Ce crezi că se întâmplă atunci când bucuria gustului...

Ordinea corectă de aplicare a produselor de skincare

Ți s-a întâmplat să investești într-un produs de îngrijire...

Make-up și strălucire la Blush Beauty by Giulia!

Pentru multe femei, machiajul a devenit o parte integrantă...