Breaking news:

Festival dresses by GIA – de la hobby, la artă

Rochiile de festival (sau de plajă) din franjuri, adică din fir de bumbac reciclat, moale și eco sunt pasiunea Giei, sau Georgianei, așa cum o știu prietenii, o tânără din Drăgășani, județul Vâlcea, care își cultivă cu răbdare un hobby tot mai căutat în România – tehnica împletiturilor cu noduri.

Dresses by GIA

Sunt rochii create în stil boho, care se pot accesoriza perfect cu bocanci, pantalon scurt, bustieră sau costum de baie, în funcție de imaginație și posibilități, perfecte pentru scenă, plajă, o petrecere mai nonconformistă sau un concert.

“Am început, în 2018, să fac primele rochii pentru mine. Le văzusem pe net, mi-au plăcut și am zis să încerc. Tehnica nu e dificilă, însă necesită multă acuratețe! Se lucrează destul de mult la o rochie, pe bust de croitorie, eu realizez modele de la XS la maxim L, pe diferite culori de la alb la crem, cărămiziu, grena sau negru, ba chiar și combinații sau degradeuri, după cum vrea clienta.

Am fost propriul meu model și am aflat cu surpriză că există cerere, nu doar din partea prietenilor, dar și a celor care mi-au văzut fotografiile pe pagina de Instagram sau pe facebook. Așa am început, practic, să câștig primii bani din hobby-ul meu.

Modelele îmi aparțin, am și drept de proprietate intelectuală pe ele”, explică Georgiana, alias Gia.

Gia și rochiile sale

Azi, creațiile ei sunt purtate de vedete de la Andreea Bălan la formația AMADEUS în concerte, sau în vacanțele exotice pe unde merg, așa cum a făcut-o Bianca Drăgușanu. Iar noi suntem convinși că Gia și rochiile sale vor duce România pe un podium de modă în străinătate, e doar o chestiune de timp până când un creator celebru se va îndrăgosti de produsul mâinilor ei!

Abia în 2019 a vândut primele rochii, la Neversea Festival. În 2020 a venit pandemia, așa că Gia, care este de profesie farmacist, a luat o pauză și și-a văzut de job. Anul acesta și-a reluat participările la festivaluri cu Untold Cluj. Tot pentru festivalurile care au avut loc până acum în România, Gia a găsit un colaborator care realizează și genți franjurate, din același material.

Specific stilului Boho sunt franjurii, de care Gia se folosește din plin pentru a pune rochia (lungă sau scurtă) în valoare. Adesea, creatoarea realizează compleuri, adică bustiere și fuste din noduri în tehnica macrameului, perfecte pentru o seară pe plajă, un concert rock sau o petrecere cu tematică.

În „boho” sunt folosite întotdeauna materiale naturale, care dau o simplitate rustică, iar Gia nu face rabat: materialul e 100% bumbac reciclat, adus din Polonia.

“E greu, pentru că fac totul singură: de la design la realizare, promovare și comenzi, totul e în mâinile mele. Am încercat să găsesc un ajutor, însă până acum nu am reușit. Cum nu am reușit nici să trăiesc doar din vânzarea rochiilor”, spune, cu regret, Gia. Însă tânăra e optimistă și răbdătoare: știe că într-o zi numele său va străluci pe scenă alături de mari designeri și că rochiile sale vor îmbrăca vedete internaționale.

Până atunci, își dorește să realizeze, la comandă, o rochie de mireasă în stil boho și să își facă un site profesional în limba engleză. Dacă v-am făcut curioși/curioase, creațiile Giei sunt de găsit pe paginile de Instagram și facebook – Festival dresses by Gia. Grăbiți-vă să dați comandă, până când vor deveni exclusiviste și vor costa mii de euro. Să nu ziceți că nu v-am zis!

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

5 / 5. voturi: 3

ai citit?

Cum transformi manichiura într-o operă de artă cu nuanțele vedetă ale sezonului?

Când ți-ai privit vreodată unghiile ca pe o posibilă...

Cât este darul de nuntă în 2024?

În câteva luni începe sezonul de nunți, iar portofelele...

Pornește în aventura imaginației din Țara Minunilor de la Cofetăria DANA

Ce crezi că se întâmplă atunci când bucuria gustului...

Ordinea corectă de aplicare a produselor de skincare

Ți s-a întâmplat să investești într-un produs de îngrijire...

Make-up și strălucire la Blush Beauty by Giulia!

Pentru multe femei, machiajul a devenit o parte integrantă...