Breaking news:

Sclipiri de sărbătoare de la Teilor din Brăila Mall

Garnisite cu emoție, bucurie și entuziasm, momentele preferate ale...

Nou în oraș – Starbucks Brăila Mall!

Finalul anului vine cu veşti bune de la Brăila...

Avem un Teatru pe țeavă la Galați. Cum procedăm?

Un actor își petrece întreaga viață pe scenă. Că...

Sfaturi de la Natur House: alimentația în refacerea post-Covid

Alimentația în refacerea post-Covid

Alimentația este extrem de importantă în susținerea organismului atunci când trece prin boală, dar și în perioada de recuperare.

Institutul Național de Sănătate din UK a făcut recent o serie de recomandări pentru cei care au trecut prin boală, cu privire la alimentație și stil de viață: alegeți alimente bogate în proteine, dar și cele care vă asigură necesarul optim de vitamine și minerale. O astfel de dietă ajută nu numai organismul să se recupereze, dar și întărește sistemul imunitar și îl ferește de alte infecții cu viruși și bacterii, într-un context în care oricum organismul este deja slăbit.

În recuperare, este indicat să consumați 2000-2500 kcal pe zi, mai mult că de obicei, tocmai pentru că acest surplus caloric să prevină căderile energetice și slăbiciunea generalizată a corpului. Necesarul proteic este de 75-100 de grame pe zi.

Urmați o dietă bogată proteic

Alegeți 3 porții de mâncare de mărimea unei palme din acest grup de proteine, zilnic: fasole, leguminoase, pește, ouă, carne, nuci și alte proteine. Mâncați mai multe fasole și leguminoase, dar mai puțină carne roșie și procesată. Necesarul proteic este de 75-100 de grame pe zi.

Nu eliminați lactatele: brânza, caș, iaurt semidegresat. Un alt beneficiu pentru consumul lor, în cazul produselor fermentate precum iaurtul sau chefirul, este aportul de prebiotice. Acestea sunt atât de necesare pentru sănătatea tractului gastrointestinal, o bună absorbție a nutrienților și pentru întărirea sistemului imunitar.

Este recomandat, de asemenea, să aveți măcar o masă de pește gras pe săptămână. Puteți alege între somon, sardine, macrou. Acesta este bogat în acizi grași esențiali Omega 3 care au rol anti-inflamator și de susținere a imunității.

Adăugați 5 porții (cât încap într-o palmă) de fructe și legume zilnic. Alegeți dieta „curcubeu” – diverse culori oferă diverse vitamine și minerale. Fructele și legumele asigură totodată și un aport de fibre important.

Pentru fibre sunt indicate și cerealele integrale și toate produsele pe bază de cereale precum pâine, paște, orez etc. Nu excludeți din alimentație nici alimentele bogate în amidon precum cartofii. Aceștia vin cu o doză mare de carbohidrați și deci energie pentru organism.

Bineînțeles, nu uitați de o hidratare corespunzătoare, de odihna adecvată, dar, pe cât posibil, nici de exercițiile fizice moderate, dacă se poate în aer liber.

Urmăriți și viitoarele articole Natur House despre refacerea post-Covid, iar pentru remedii naturiste și sfaturi complete despre refacerea post-infecții, în funcție de stilul de viață pe care îl aveți sau de probleme dumneavoastră de sănătate, puteți apela cu încredere la nutriționiștii Natur House din Galați!

 

 

 

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

De la pasiune, la propria afacere în domeniul beauty – povestea Geaninei Voicu

Determinare, pasiune și multă muncă – sunt ingredientele cu...

Nou în oraș – Starbucks Brăila Mall!

Finalul anului vine cu veşti bune de la Brăila...

Avem un Teatru pe țeavă la Galați. Cum procedăm?

Un actor își petrece întreaga viață pe scenă. Că...

Cadouri reușite pentru sărbători împlinite la Shopping City Galați

Sărbătorile înseamnă împreună, sunt apogeul fiecărui an și expresia...

Farmecul Crăciunului are urme de sclipici la Extreme FlorEvents

În fiecare colț de lume, magia Crăciunului ne aduce...

Lifting facial non-invaziv cu ULTRAFORMER III

Frumusețea și naturalețea sunt declarații împotriva normelor impuse de...