Breaking news:

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...

O nouă aventură la Brăila Mall: CĂLĂTORIE ÎN MULTIVERS!

Dacă ești pasionat de inovațiile în tehnologie sau pur...

Grande Gloria Production susține inovarea: probabil cea mai mare imprimantă 3D din țară, construită la Galați

Şapte studenți ai Facultății de Inginerie a Universității „Dunărea de Jos” din Galați și-au propus un proiect ambițios: să construiască cea mai mare imprimantă 3D din România. Cu ajutorul acestei instalații vor fi printate materiale folosite în construcţii, dar și în alte domenii de activitate.

Acest demers fără precedent în țara noastră este susținut de Grande Gloria Production, compania gălățeană cunoscută mai ales pentru brandul Hygienium, plasat recent pe locul 1 în topul național al dezinfectanților de mâini*.

Imprimanta Hygienium 3D

„Dorim să realizăm o imprimantă 3D şi credem că va fi cea mai mare din România. Aceasta va fi capabilă să printeze construcţii şi elemente pentru o clădire. Este un proiect dificil, dar provocator”, a declarat profesorul Florin Marin Bogdan, şef de lucrări la Facultatea de Inginerie din Galaţi şi coordonatorul Cercului Ştiinţific Studenţesc de Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor din cadrul facultăţii.

Imprimanta se va numi „Hygienium 3d” şi va fi capabilă să printeze materiale folosite în construcţii, precum ciment sau lut.

O noutate este că o astfel de imprimantă ar putea folosi și alt tip de material decât cele convenționale, un exemplu fiind… ciocolata.

„Este un proiect ambițios, în premieră în România, iar Grande Gloria Production s-a aliat cu entuziasm acestei inițiative. Ne dorim să promovăm, să susținem și să oferim suportul logistic pentru cât mai multe demersuri de acest gen, care stimulează inovația, cercetarea, dezvoltarea de noi tehnologii în țara noastră”, a declarat Georgiana Mocanu, director executiv al Grande Gloria Production.

Imprimanta 3D Hygienium, construită de tinerii studenți, reprezintă proiectul pe baza căruia aceștia își vor susține examenele de licență și disertațiile.

Examenele nu vor reprezenta însă punctul final al proiectului. După ce ideea lor va deveni realitate, studenţii şi-au propus să printeze un întreg spaţiu expoziţional cu ajutorul acestei tehnologii.

Grande Gloria Production susține cercetarea și inovarea

Producător al câtorva sute de produse românești, prezente atât pe piețele naționale cât și pe cele internaționale (dezinfectanții Hygienium, produse de igienă intimă, cosmetică, produse de îngrijire pentru cei mici, soluții complete de curățenie), compania gălățeană Grande Gloria Production este un model de afacere de succes care pune preț și pe responsabilitatea socială, implicându-se, de data aceasta, în susținerea cercetării științifice.

„La Grande Gloria Production punem accent pe cercetare și inovație, având un departament special dedicat dezvoltării de noi produse și tehnologii. Ne dorim să oferim tuturor tinerilor interesați de cercetare, studenților din zona de chimie industrială și nu numai, posibilitatea de a dezvolta o carieră în domeniu, de a dezvolta tehnologii inovative pentru viitor”, a mai spus Georgiana Mocanu, director executiv al Grande Gloria Production.

*conform Audit Retail Nielsen. Calcul realizat pe baza datelor Nielsen din serviciul de Retail Audit, pentru categoria Hand Sanitizer, volum și valoare vânzări, pentru perioada 2019 – 2020, pentru piața Total România (Copyright © 2021 The Nielsen Company.)

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Un nou răsfăț pentru tine – magazinul de bijuterii Teratai

Ție cum îți place să te porți prin lume...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...

O nouă aventură la Brăila Mall: CĂLĂTORIE ÎN MULTIVERS!

Dacă ești pasionat de inovațiile în tehnologie sau pur...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Izvorât din pasiune pentru frumos, armonie și împlinire, brandul...

Aproape și cu de toate… O nouă locație Carrefour Express, în Micro 19!

Carrefour Express continuă să-și extindă rețeaua de magazine din...

Expoziție de Fluturi Vii la Brăila Mall: grație, culoare, transformare!

Admirați pentru fragilitatea și libertatea lor, dar și pentru...