Breaking news:

Esprego Coffee People – pentru ritmul tău zilnic!

Cafeaua este dovada că și cele mai simple lucruri...

Revista Urbania nr. 35

Într-un oraș unde fulgii de nea dansează printre lumini...

Designul care vorbește despre tine: arta spațiilor cu Alina Agache

Suntem suma experiențelor trăite, fiecare etapă apropiindu-ne de menirea...

Desiree Flowers & Events – același stil, planuri noi!

Echipa Desiree Flowers & Events sărbătorește aproape un deceniu...

Hugo by Alex, noua destinaţie culinară din Galați

Autor:Vatel

Dacă în ce privește cofetăriile/patiseriile există numeroase locații de autor, în zona restaurantelor locale deținute și manageriate de chefi nu exista, până de curând, nicio referință. În pofida existenței unui număr remarcabil de chefi în orașul nostru, niciunul dintre ei nu a avut energia să-și contureze propriul concept gastronomic.

Primul chef care se angajează cu curaj într-un astfel de demers antreprenorial este Alexandru Manole. El este cel care, împreună cu echipa pe care o coordonează, a inaugurat la mijlocul lunii noiembrie restaurantul Hugo by Alex. Având o experiență în restaurante din zona mediteraneeană, în mod special spaniole, Alexandru Manole revine în orașul natal și propune un restaurant cu specific internațional.

Combinaţiile culinare inedite și îndrăzneţe

Reţeta de business a proprietarului este să își fidelizeze clienţii cu ingrediente complexe, de bună calitate, transpuse în preparate simple, gustoase și să-i surprindă prin combinaţiile inedite și îndrăznețe. Tochitura cu carne de curcan (din ferma proprie a familiei) este unul din preparatele inedite pe care Alexandru Manole le propune amatorilor de experiențe culinare.

Semnificația lui Hugo

Dacă este foarte clar de unde provine acel ”by Alex” din denumirea restaurantului, pentru a descoperi semnificația lui Hugo trebuie în mod necesar să-i treceți pragul. Când au gândit design-ul locației, Alexandru Manole, Ana Maria Manole și colaboratorii lor s-au inspirat din celebrul cocktail Hugo.

Amintind de menta din cocktail, tonurile predominante de verde, inclusiv mușchiul natural prezent în zona centrală, dau locului un aer fresh, relaxant, cu puternice aluzii la preparatele proaspete, din ingrediente bio.

Cu siguranță, Hugo by Alex va schimba standardul preferințelor culinare la mila 80 a Dunării.

Foto: arhivă personală Hugo by Alex

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

5 / 5. voturi: 1

ai citit?

Revista Urbania nr. 35

Într-un oraș unde fulgii de nea dansează printre lumini...

Designul care vorbește despre tine: arta spațiilor cu Alina Agache

Suntem suma experiențelor trăite, fiecare etapă apropiindu-ne de menirea...

Desiree Flowers & Events – același stil, planuri noi!

Echipa Desiree Flowers & Events sărbătorește aproape un deceniu...

Magia povestilor de iarnă cu decorațiuni de la Extreme FlorEvents

Tiptil și ghiduș, sezonul tău preferat stă pe cale...

Ilioara Radu – o poveste vie despre bucurie și magie

Poveștile au puterea incomensurabilă de a ne fermeca, ne...