Dacă în ce privește cofetăriile/patiseriile există numeroase locații de autor, în zona restaurantelor locale deținute și manageriate de chefi nu exista, până de curând, nicio referință. În pofida existenței unui număr remarcabil de chefi în orașul nostru, niciunul dintre ei nu a avut energia să-și contureze propriul concept gastronomic.
Primul chef care se angajează cu curaj într-un astfel de demers antreprenorial este Alexandru Manole. El este cel care, împreună cu echipa pe care o coordonează, a inaugurat la mijlocul lunii noiembrie restaurantul Hugo by Alex. Având o experiență în restaurante din zona mediteraneeană, în mod special spaniole, Alexandru Manole revine în orașul natal și propune un restaurant cu specific internațional.
Combinaţiile culinare inedite și îndrăzneţe
Reţeta de business a proprietarului este să își fidelizeze clienţii cu ingrediente complexe, de bună calitate, transpuse în preparate simple, gustoase și să-i surprindă prin combinaţiile inedite și îndrăznețe. Tochitura cu carne de curcan (din ferma proprie a familiei) este unul din preparatele inedite pe care Alexandru Manole le propune amatorilor de experiențe culinare.
Semnificația lui Hugo
Dacă este foarte clar de unde provine acel ”by Alex” din denumirea restaurantului, pentru a descoperi semnificația lui Hugo trebuie în mod necesar să-i treceți pragul. Când au gândit design-ul locației, Alexandru Manole, Ana Maria Manole și colaboratorii lor s-au inspirat din celebrul cocktail Hugo.
Amintind de menta din cocktail, tonurile predominante de verde, inclusiv mușchiul natural prezent în zona centrală, dau locului un aer fresh, relaxant, cu puternice aluzii la preparatele proaspete, din ingrediente bio.
Cu siguranță, Hugo by Alex va schimba standardul preferințelor culinare la mila 80 a Dunării.
Foto: arhivă personală Hugo by Alex