Breaking news:

Importanța aplicării cremei cu factor de protecție solară pe tot parcursul anului

Foto:FreePik

Crema cu factor de protecție solară sau SPF (Sunscreen Protection Factor) ocupă un loc important în bagajul nostru pentru concediul programat pe litoral. Însă câți dintre noi știu că aceasta ne poate aduce beneficii dacă o folosim zilnic, pe tot parcursul anului?

Dacă și tu îți dorești o piele frumoasă, fără riduri și fără pete pigmentare, adaugă SPF-ul în rutina ta zilnică de îngrijire. Aplică-l din abundență pe zonele expuse la soare înainte de a părăsi locuința, sau așa cum recomandă unii medici, atunci când te trezești dimineața. Explicația este că razele soarelui pătrund și prin ferestrele casei tale. Pentru a proteja eficient tenul, folosește 1,25 ml de produs, mai exact de dimensiunea unei migdale. Pentru tot corpul sunt necesari 30 ml. Specialiștii recomandă și reaplicarea cremei la 2 ore, pentru ca pielea ta să fie mereu protejată.

În zilele noastre, cu toții suntem expuși la radiațiile solare mai mult ca niciodată. Zilele înnorate pot părea o ocazie bună să nu aplici SPF, dar nu uita că până la 80% din razele solare pot trece prin nori. De asemenea, în anotimpul rece zăpada reflectă razele ultraviolete. Dacă vei folosi regulat un produs cu factor de protecție solară, poți preveni apariția cancerului de piele, hiperpigmentării pielii, arsurilor solare, dar te ferești și de îmbătrânirea prematură și deshidratarea epidermei.

Cremele cu factor de protecție solară sunt atât de diverse, încât este imposibil să nu găsești una potrivită pentru tine. Există produse special concepute pentru tenul sensibil, uscat, mixt sau gras, hipoalergenice, cu finish mat sau lucios, în cantități de poșetă sau de familie. Păstrează una cu tine și nu uita să o aplici!

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

E.DE.PORC., o experiență reală a gustului

E ... de porc să nu știi ce experiențe...

GRILL STATION 17 – Când ți-e poftă de gustul de acasă

Când îți dorești să te bucuri de mâncare gustoasă,...

Supermodel Cut – noul trend al toamnei 2023!

Simți și tu tentația de a-ți reîmprospăta look-ul? Toamna...

CurățenieGalațiBrăila.ro – Pentru starea ta de bine!

Curățenia. Nu e, de fiecare dată, o activitate pe...

Olga Lucasius – un terapeut pentru trup și suflet

Are mâini puternice și căutătoare și cu ele face...